E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro Bölgesi büyük faiz ödeyecek---

Euro Bölgesi büyük faiz ödeyecek

Euro Bölgesi büyük faiz ödeyecek
21 Nisan 2014 - 08:16 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nin çevre ekonomileri bu yıl 130 milyar euro faiz borcu ödeyecek

Euro Bölgesi'nin çevre ekonomileri yüksek düzeydeki borçlarının yalnızca faiz ödemeleri için 130 milyar euro harcayacak. Ödenecek miktar, bloğun geri kalanının yaklaşık 3 katı büyüklüğünde borç servisi yüküne işaret ediyor.

Financial Times'ın IMF verilerinden hesapladığı rakamlar, son aylarda çevre ekonomilerine gelen yüksek talebe rağmen, Euro Bölgesi krizinin bıraktığı derin yaraları ortaya koyuyor. 

Düşen tahvil faizleri son 2 yılda borçlanma maliyetlerini aşağı çekmiş olsa da, zayıf ekonomik toparlanma ve hâlen yüksek düzeyde seyreden bütçe açıkları, Portekiz, İrlanda, İtalya, Yunanistan ve İspanya'nın faiz faturasının hâlâ arttığını gösteriyor. 

Yüksek borç seviyeleri ve ekonomik sıkıntıların net bir şekilde siyasi bir sorun olduğunu savunan Citi'nin kıdemli ekonomistlerinden Ebrahim Rahbari, "Borç oranlarında istikrar hatta azalma görmeye başlasak bile, uzun bir süre daha yüksek kalacak ve şoklara karşı kırılgan olmayı sürdürecek" dedi.

Rakamlar, Euro Bölgesi'nin çevre ekonomilerinin borç servis yükünün, hükümetin her 1 euroluk kazancının 10 centini oluşturduğuna işaret ediyor. Diğer Euro ülkeleri içinse bu yük her 1 euoroluk kazanç için 3.5 centte seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)