E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFransa seçimleri ile euro değerlendi---

Fransa seçimleri ile euro değerlendi

Fransa seçimleri ile euro değerlendi
24 Nisan 2017 - 08:01 borsagundem.com

Fransa'da merkez aday Emmanuel Macron'un cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna kalmasının ardından euro dolar karşısında beş ayın zirvesine yükseldi

Euro, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yatırımcıların tercih ettiği adaylardan Emmanuel Macron'un ilk turu geçmesinin ardından yüzde 1'in üzerinde değer kazandı. Fransa'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı gibi piyasada şok etkisi yaratacak kararların alınması ihtimalini azaltan ilk tur sonuçlarının ardından yatırımcılar güvenli liman varlıklarda açtıkları pozisyonları da kapattılar. ABD'nin S&P 500 endeksinin vadeli işlemleri yüzde 0.8 yükselirken, ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin getirisi de 8 baz puan yükselerek yüzde 2.31'e çıktı. Yenin değer kaybetmesine paralel olarak Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.3 yükselirken, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.2 artıda seyrediyor. Fransa'da merkez aday Emmanuel Macron, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda aşırı sağcı lider Marine Le Pen ile birlikte 7 Mayıs'taki ikinci tura kalırken, anketler Macron'un Le Pen'in 20 puan önünde olduğuna ve ikinci turu rahatlıkla kazanacağına işaret ediyor. Seçimlerin ilk turunda alınan bu sonuç, yerleşik siyasi ve ekonomik düzende İngiltere'nin AB'den çıkış kararının yarattığı gibi sarsıcı bir değişikliğin daha meydana gelme ihtimalini azaltıyor. Yatırımcılar aşırı soldan bir adayın Le Pen ile birlikte ikinci tura kalması halinde Fransa'nın euro bölgesinden çıkacağından endişe ediyorlardı. Merkez aday Macron'un ikinci tura kalmasıyla birlikte yatırımcılar rahat bir nefes alırken, euro da 1.0940'a yükselerek Kasım başından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Kazanımlarını kısmen azaltan Euro şu anda 1.1 artıda 1.0843 dolar seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)