E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro 6 haftanın zirvesine ulaştı---

Euro 6 haftanın zirvesine ulaştı

Euro 6 haftanın zirvesine ulaştı
21 Mart 2017 - 09:14 borsagundem.com

Euro, Fransa seçimlerinin bağımsız adayı Macron'un Le Pen'in önüne geçtiğini işaret eden anketin ardından altı haftanın zirvesine yaklaştı

Euro, Euro Bölgesi karşıtı Marine Le Pen'in Cumhurbaşkanlığı yarışında taban kaybettiğini işaret eden bir anketin ardından yükselerek altı haftanın zirvesine yaklaştı.

Fransa seçimlerinin bağımsız adayı Emmuel Macron'un ulusal münazarada Le Pen'in önüne geçerek beş aday arasında en ikna edici aday olarak öne çıktığını gösteren anket ile birlikte euro, 10 önemli para karşısında güçlendi.

Euro, tahvil alım programı sona ermeden önce faiz artırımına gidilmesinin değerlendirildiği söylenen Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bu ayki toplantısı ardından, yükselişe geçmişti.

Tokyo'da Mizuho Bank Ltd. baş piyasa ekonomisti Daisuke Karakama, “Siyasi belirsizlikteki azalma, Euro Bölgesi'nde var olan önemli cari fazla ve AMB'nin faiz artırımını değerlendiriyor gibi görünmesi euroyu destekliyor” dedi.

Euro/Dolar paritesi, TSİ 08:05'te yüzde 0.17 artarak 1.0757 seviyesinden alıcı buldu. Euro, Pazartesi günkü işlemlerde 1.077'ye kadar yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)