E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEt ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı---

Et ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı

Et ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı
16 Eylül 2017 - 10:28 borsagundem.com

Sığır etinin bazı kemikli parçalarının ithalatında gümrük vergisi sıfır olarak uygulanacak

Et ve Süt Kurumunca (ESK) kullanılacak sığır etinin bazı kemikli parçalarının ithalatında gümrük vergisi sıfır olarak uygulanacak.

Bakalar Kurulunun "Avrupa Birliği Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, "Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünce Kullanılmak Üzere Sığır Eti İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar" çerçevesinde, bu yılın sonuna kadar ithalatı yapılacak "diğer kemikli parçalar" için gümrük vergisi sıfır olarak uygulanacak. Kararla ilgili hükümler Ekonomi Bakanlığınca yürütülecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demirkan 18 Eylül 2017 23:14

    türkiyede denetim yok.mali cezalar yetersiz.yüzde on yüde yirmi kâr marjına az buluyorlar. serbest ekonomi işine gelirse aldiyor. arkadaş avrupadan örnek vermiş.5$ dolar demiş hükümette ithal edeyim.vatandaşım beş dolardan yesin diyor.bu sefer birileri bağırıyor.işimiz zor.avrupa genelde domuz eti ve tavuk tüketiyor.bir domuz yılda 8 yavru doğuruyor.üretim fazla hatta büyük baş hayvanları bin binbeşyüz kilo olunca kesiyorlar.biz de süt kuz süt dana diye satar kasaplar.avrupada erken kesim sınırlı.burdanda kaybınız çok oluyor.

  • Jale17 Eylül 2017 08:02

    Bu hükümet hiçbir icraatında başarılı değil

  • gerçek16 Eylül 2017 23:06

    "Avrupa'da etin fiyatı 5$/kg..." şeklinde olacak.

  • gerçek16 Eylül 2017 23:01

    Türkiye'de etin pahalı olmasının tek nedeni aracı denen cengaverlerin olmasıdır,bunlar her ürünün pazarlanmasında ve tüketiciye gelmesi aşamasında meşhur kan emicilerdir.asla bu rantı kaybetmek istemezler..son günlerde makası üretici tarafına açarak karlarını korumaya çalışıyorlar,tabii üretici ne duruma düşerse düşsün.makasın diğer tarafında;fakat bunlara karşı duran mevcut Hükümeti buluyorlar.umarız bu mücadelede yenilirler de,halk ucuz ete böylece kavuşur.Avrupa'da etin fiyatı 0.5$/kg..

  • D.demirkan 16 Eylül 2017 16:36

    SORUN İTHAL ETLE ÇÖZÜLMEZ.BİZ MEZBAHADA HAYVAN KESTİRİDİK 20 GÜNLÜK ÇEKİMİZE ALIR GİDERDİK.BELEDİYENİN ET DAĞITIM ARACI SİPARİŞLERİ KASAPLARA DAĞITIR.KASAP KARKAS ETİ KAÇA ALDI.BUNUN ÜZERİNE BELLİ BİR KÂR MARJI KOYACAK MALİYE.BUNUN ÜSTÜNDE SATIŞ YAPARSAN İŞYERİNİ MÜHĞRLERİM DİYECEK.VE ÇOK SIKI DENETLEYECEK.MALESEF BU BÖYLE OLMUYOR.ENSON TÜKETİCİYE FAHİŞ FİATTAN ET SATAN.KASAP YÜZÜNDEN ESAS PARA KAZANAMAYAN ÜRETİCİ CEZALANDIRILIYOR.BU O KADAR ZOR İŞ DEYİL.ÜRETİCİDEN ALINAN FİAT BELLİ.MEZBAHADAN KASABA SATILAN.FİAT BELLİ.ENSON KASABIN VATANDAŞA SATTIĞI FİATTA BELLİ.İŞ NEYE KALDI KASABA SATTIĞI ETİN İKİ KATINA CEZA İŞ YERİNE BİR AY UYARI KAPAMA CEZASI.BAKALIM BİR DAHA YAPABİLECEKMİ.

  • D.demirkan 16 Eylül 2017 15:05

    Besici isterse danasını düvesini.belediyenin mezbahasında kestiriyor.belediye çeki kesip veriyor.belediye karkas eti kasaplara yirmi üç liradan veriyor.kasaplar bu eti çeşitli parçalara ayırıyor.üzerine etiketini koyuyor.80.70.65.50.yani kafasına göre fiat uyguluyor.bunu belediye maliye.hiç denetlemiyormu sen ne yapıyon diye sormuyormu. üreticiden 20 TL alınan et nasıl 50.60.bine çıkıyor.bunu sorgulamak lâzım.üretici iki sene yem yidiriyor kahrını çekiyor.kasap hiç zahmetsiz yarıdan fazla para kazanıyor.fişte kesmiyor haram kazanç.maliye bunları sıkı takip etmeli.

  • Sadece Yorum16 Eylül 2017 11:59

    Eğer böyle içerideki üretici öldürülürse kimse et veya tarım yapmayacak.Bunun sonucu ne olur tahmin etmek zor değil yarın veya öbür gün adam kardeşim ben sana 50-100dolara satarım derse ki üreticiyi bitirdiğimiz için almak zorunda kalırız dışa bağımlı ülke haline getirir.Bir diğer kimsenin görmedigi adamlar aldığımız gıdanın içine zehir atsa hepimiz gideriz resmen kendimize zarar veriyoruz üzülerek okuyorum.Vergi indirimi keşke bizimkilere verseler.

  • Belli16 Eylül 2017 11:42

    Anlayamadıkları hala şudur, et ithal ettiğimizde üreticinin elindeki etler ucuzdan alınır. Ancak ucuzdan satılmaz

  • Selim16 Eylül 2017 10:45

    Aferin size sıfırlayın bedavaya gelsin. Bizim hayvan üreticisine samanı kilosu bir liradan mazotu 5 liradan satın