E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski Emniyet Müdürü: İkinci darbe polis tarafından başlatılacak!---

Eski Emniyet Müdürü: İkinci darbe polis tarafından başlatılacak!

Eski Emniyet Müdürü: İkinci darbe polis tarafından başlatılacak!
24 Ağustos 2016 - 04:35 borsagundem.com

CNN Türk'teki Tarafsız Bölge'de konuşan eski Emniyet Müdürü Mutlu Çelik, Emniyet içinde 20 ayrı cemaat olduğunu belirterek, ikinci darbe hareketinin polis tarafından yapılacağını öne sürdü

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılan cemate karşı çalışmaları nedeniyle tasfiye edilen eski polis Cevdet Saral, Zübeyir Kındıra ve Mutlu Çelik bomba iddialarda bulundu.

Eski Emniyet Müdürü Mutlu Çelik polis içerisinde cemaatlerin hala etkin olduğunu kaydetti. Çelik polis içinde 20 ayrı cemaat olduğunu belirterek ikinci darbe hareketinin polis tarafından yapılacağını öne sürdü.

Mutlu Çelik Gülen cemaatinin uluslararası güçler tarafından kullanıldığına dikkat çekerek, saraya kadar sızmış örgütün ve bu örgüte benzer yapıların alternatif planları devreye soktuğunu dile getirdi.

Mutlu Çelik ayrıca şuan görevde alan 90 valinin gözaltı listesinden, o listeyi hazırlayan polisin gözaltına alınıp tutuklanmasıyla kurtulduğunu da iddia etti.

Çelik bunların dışında muhalefetin içinde 20'ye yakın cemaatçi vekil olduğunu öne sürdü.

POLİSİN SENDİKA HAKKI

Eski polis, yazar ve gazeteci Zübeyir Kındıra da polis teşkilatı içerisindeki 20 cemaatten 6'sının etkin olduğunu ifade etti. Kındıra, Menzil, Nurculuğun Okucuyu ve Yazıcı kolu, Nakşiler ve Milli Damarcılar(Eski cemaatçiler ile Milli Görüşçüler) gruplarının polis teşkilatında etkin olduğunu belirtti.

Kındıra polisin sendika hakkının da cemaat tarafından engellediğine ve bu polislerin açığa alındığına dikkat çekti. Kındıra, "Polisler sendikaya, derneğe gidemiyor ama cemaatlere, tarikatlara gidebiliyor. Yasak sendika hakkı illegal bir yapı tarafından engellendi" diye konuştu.

Cevdet Saral ise 1999 yılında yazdığı raporu hatırlattı. Saral bu raporda ismi geçen polislerin üst düzey görevlere getirildiğini kaydetti. Saral Hanefi Avcı'nın da cemaatçi olduğunu ve cemaat içindeki çatışma nedeniyle tasfiye edildiğini sonradan da cemaatin dışından gibi gözüktüğünü kaydetti.

Hanefi Avcı programa telefonlar bağlaranak cevap hakkını kullandı. Avcı, Saral'ın hazırladığı raporun kanun dışı yollarla yapılması iddiasıyla kendisinin dava açtığını hatırlattı. Avcı raporu hazırlayanlarla arasında itilaf olduğundan dolayı kendisinin raporda Cemaatçi olarak geçtiğini öne sürdü.

Bunların dışında programın gazeteci konuğu İsmail Saymaz, üniversitede bir eyleme katılan solcu öğrencinin ileride polis olamazken tarikat üyelerinin rahatlıkla olabildiğine dikkat çekti. Saymaz, tarikat örgütlenmelerine dikkat edilmesi gerektiğini kaydederek, "Sağlık Bakanlığı Menzilcilerin elinde olmasından rahatsızlık duyulduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)