E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErken seçim faiz artışı mı getirecek?---

Erken seçim faiz artışı mı getirecek?

Erken seçim faiz artışı mı getirecek?
19 Nisan 2018 - 10:23 borsagundem.com

Goldman Sachs ve JP Morgan 24 Haziran'da erken seçim kararı alınmasını değerlendirdiler

Dünyanın önde gelen yatırım bankaları Goldman Sachs ve JP Morgan, Türkiye'de 24 Haziran'da erken genel seçime gidilmesi kararını değerlendirdiler.
"Beklenenden erken seçimler AKP'nin zafer elde etme şansını artırdı" değerlendirmesini yapan Goldman Sachs, seçimin zamanlamasının muhalefetin siyasi olarak organize olma kabiliyetini azaltmasının muhtemel olduğunu vurguladı.
Seçimin zamanlamasında değişikliğe piyasanın pozitif reaksiyon verdiğine işaret eden Goldman Sachs, bunda seçimden sonra siyasi ortamın iyileşeceği beklentisinin ve yatırımcıların siyasi devamlılığı tercih etmelerinin rol oynamış olmalarının muhtemel olduğunu vurguladı.
Ancak Goldman Sachs, "Piyasadaki bu iyileşmeye rağmen, bizim Türkiye'nin ekonomik görünümü için temel görüşlerimiz değişmedi" ifadelerine de raporunda yer verdi.
JP Morgan da değerlendirmesinde, alınan erken seçim kararının mali gevşeme riskini azalttığını, buna karşın TCMB'nin faiz artırımı yapması olasılığını yükselttiğini savundu.
Erken seçim kararının piyasa dostu olduğunu düşündüklerini ifade eden JP Morgan, buna üç temel neden gösterdi. Erken seçimin 24 Haziran'da yapılması kararının siyasi belirsizlik sürecini kısa tutacak olmasının ilk olumlu faktör olduğunu ifade eden JP Morgan, ikinci pozitif faktör olarak mali gevşeme riskinde keskin düşüşü gösterdi. JP Morgan üçüncü faktör olarak TCMB'nin faiz artırması olasılığının arttığı inancını işaret etti ve yılın geri kalanında 100 baz puan faiz artırımı beklediklerini vurguladı.
JP Morgan, TCMB'nin 25 Nisan Çarşamba günü yapılacak PPK toplantısında faizini 50 baz puan artırmasını beklediklerini de duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sait19 Nisan 2018 13:29

    bir seçim ülkenin gündemini bu kadar meşgul eder.bunlarla uğraşırken geri kalıyoruz.bu bir araç.amaç ilerlemek.

  • coşkun19 Nisan 2018 12:44

    ekgyo düştüğüne göre faizler yükselmeye devam edecek

  • Tam komedi19 Nisan 2018 12:44

    Hükümet genişlemeci beton ekonomisinden yana yol , metro, tünel , köprü , havalimanı , hastane, üniversite v.s. yaptık çevresindeki gayrimenkul fiyatları arttı halk zengin oldu eee halkın %50 bundan memnun oysaki hükümet önceki yıllara ait 6 milyar tl key ödemesi yaptım diye övünüyor peki işsizlik maaşı kesintileri ile topladığınız 140 milyar deprem sigortası ile topladığınız 80 milyar tl ve zorunlu bireysel emeklilikten topladığınız 50 milyar tl den niye bahsetmiyorsunuz ? Türkiyenin kamu ( belediyeler dahil ), özel sektör ( banka dahil ) ve hane halkı borcu tam 1 trilyon dolar 4 trilyon tl eski para ile 4 kentriliyon 4.000.000.000.000.000 işte paradan sıfır atıyoruz diye 10 kat fazla basılan tl ile bugünkü enflasyonu yaşıyoruz ! Bu durumda ne yapilması gerek ? MB bastığı fazla paranın bir miktarını geri alması gerekli eflasyonun 1 katı faiz verirsin paranın değerini korursun yoksa doların 2 katına çıkmasına kimse engel olamaz !!!

  • BENGIN19 Nisan 2018 12:36

    mb başkanı faizi artıracaksa Reis yurt dışına çıktıktan sonra yine arkasından iş çevirip faizi yükseltsin. herkes faizin düşmesini beklerken faizi kim ne zaman indirecek mb artıracaksa. son tiyatroyu mb oynasın yönetenler zaten belli.

  • HASAN TOSUN19 Nisan 2018 10:42

    muhalefet seçim seçim diye zırlayıp duruyordu al sana acil seçim hodri meydan

  • Ali19 Nisan 2018 12:09

    Haklısın suriye problemi muhalefet çıkardı. Bop eşbaşkanı kılıçdaroğluydu