E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErian'dan Fed'e uyarı---

Erian'dan Fed'e uyarı

Erian'dan Fed'e uyarı
22 Ekim 2014 - 08:18 borsagundem.com

Muhammed El Erian, Amerikan Merkez Bankası'nı "4. Parasal Genişleme"yi ajandasından çıkarması konusunda şiddetle uyardı

Amerikan Merkez Bankası (FED) bu ayın sonunda 3. Parasal genişleme (QE3) programını bitireceğini duyurduğundan bu yana finansal endüstrideki bazı çevreler küresel piyasalardaki zayıflık ve sarsıntılar nedeniyle merkezi 4. Parasal genişleme (QE4) paketini açmaya çağırıyor.

Pimco eski CEO'su Mohamed El Erian, parasala genişlemenin pek iyi bir fikir olduğunu düşünmüyor. El-Erian; Financial Times’da yayımlanan yazısında "Öngörülebilir olduğu kadar da talihsiz” dedi.   

"Böyle bir politika adımı için engeller yüksek ve bu adımı atmak için Washington dışında daha kapsamlı bir politika tepkisi olmalıdır" diyen El-Erian; 4. Parasal genişlemenin uzun vadeli faiz oranlarını düşürmek için tasarlandığını, oranların ise halihazırda rekor düşük seviyelere gerilediğini söyledi. 

ABD 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisi Çarşamba günü yüzde 1.86 olarak 17 ayın en düşük seviyesini gördü. 

Muhammed El Erian; "Beklenen faydalar kademeli büyüme açısından küçük kalacak ve güçlü büyüme daha da zorlanırsa ABD ekonomisi yapay olarak artırılmış varlık fiyatları ve bununla beraber gelen riskler nedeniyle mustarip olacak” dedi.

4. Parasal genişleme çağrılarının anlaşılabilir ancak yanlış yönlendirilmiş oldupunu belirten El-Erian; “FED’in piyasaya yeniden müdahalesi yetersiz büyüme getirirken bir sonraki düzeltmeyi daha tehlikeli hale getirir” dedi. Bununla beraber El-Erian, FED’in sahneden ineceğine inanmadığını şu sözlerle dile getirdi: "FED yetkilileri faiz oranlarının uzun süre düşük kalacağı konusunda piyasaları rahatlatmayı amaçlayan açıklamalar yapmaya devam ediyorlar." 

Boston FED Başkanı Eric Rosengren de El-Erian’a katılıyor. CNBC’ye verdiği demeçte başka bir parasal genişleme programı başlatmaya ihtiyaç olmadığını söyleyen Rosengren; “Eğer ekonomi parasal genişlemeyi gerektirecek kadar zayıflarsa, Q4’ü uygulamaya sokarız. Keisn konuşamam ama buna ihtiyaç kalmayacağını düşünüyor ve umuyorum” dedi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)