E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErian Fed'den şüpheli---

Erian Fed'den şüpheli

Erian Fed'den şüpheli
16 Eylül 2014 - 06:49 borsagundem.com

Allianz'ın baş ekonomik danışmanı El-Erian, Bloomberg için kaleme aldığı makalede Fed'in yarın başlayacak toplantısını değerlendirdi

Allianz'ın baş ekonomik danışmanı ve Başkan Barack Obama'nın oluşturduğu Küresel Kalkınma Konseyi'nin başkanı ve "Piyasalar Çarpıştığı Zaman"ın yazarı Muhammed El-Erian ABD Merkez Bankası Fed'in yarın başlayacak Açık Piyasa Komitesi'ni değerlendirdi. El-Erian son açıklanan verilerin yarınki toplantıyı Fed için dönüm noktasına çevirdiğini belirtti.

El-Erian Fed'in ekonomik görünümünü iyileştirebileceğini ve parasal genişlemeden çıkış stratejisini netleştirebileceği tahmininde bulundu. Allianz'ın baş ekonomik danışmanı, Fed'in faiz artışı için kilit önem atfettiği istihdamdaki iyileşmeye işaret etmesini, ancak piyasanın halen istenilen düzeyde olmadığını belirtmesini beklediğini dile getirdi.

Fed'in verdiği mesajlarda geçen yılın başlarında eski Başkan Bernanke'nin piyasaları alt üst eden 'taper' hatasını göz önünde bulunduracağına inandığını söyleyen El-Erian, bu yüzden Fed'in faiz artışı için önemli olanın 'veriler' olduğunu net bir şekilde dile getirmesini beklediğinin altını çizdi. El-Erian Fed'in söyleminde şu noktada bir değişiklik olmasını beklemediğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)