E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErgenekon savcısından Bylock skandalı---

Ergenekon savcısından Bylock skandalı

Ergenekon savcısından Bylock skandalı
23 Kasım 2017 - 10:00 borsagundem.com

ERGENEKON soruşturmasını yapan savcılardan biri olan Mehmet Murat Yönder hakkında Ankara Savcılığı, örgüt yöneticiliği iddiasıyla fezleke hazırladı. Fezlekede, Yönder’in 12 Ağustos 2014 tarihinden itibaren ByLock kullanıcısı olduğu iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz, Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Ercan Şafak ile birlikte Ergenekon iddianamesini hazırlayan isim olarak bilinen Yönder hakkında sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı. Savcı Tamöz, Yönder hakkında “Silahlı Terör Örgütünü Yönetme, Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme” suçundan hazırladığı fezlekeyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

KUMPAS DAVALARINA ZEMİN HAZIRLADI

Fezlekede, Yönder’in, bilerek isteyerek yer aldığı FETÖ’nün yargı yapılanmasında yönetici konumunda olduğu savunuldu. Şüphelinin, yönetici olması nedeniyle örgütün yargı yapılanmasında etkin olduğu, kamuoyunda kumpas olarak bilinen davaların hazırlanmasında zemin sağladıkları savunuldu.

EV TOPLANTISINDA ADI BELİRLENDİ

FETÖ’nün 2010 yılında HSYK’yı ele geçirdikten sonra örgüt üyelerinin katılımıyla yapılan ev toplantılarında Yargıtay’a gönderilecek isimlerin tespit edildiği, eski Savcı Yönder’in Yargıtay üyesi olmasına bu toplantıda karar verildiği belirtildi. Fezlekede, Yönder’in Yargıtay’ın Ceza Dairelerinde oluşan FETÖ gruplarının içinde yer aldığı da iddia edildi.(Mesut Hasan Benli/Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri23 Kasım 2017 10:43

    Ergenekon davalarında hapise girip ölen ve intihar edenlerin sayısı 10 dur. bu davalar sırasında başbakan erdoğandı ve ergenekonun savcısıyım diye bu davalara destek verdi, bunu unutamayız.