E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın uçağı 3. Havalimanı'na iniş yaptı---

Erdoğan'ın uçağı 3. Havalimanı'na iniş yaptı

Erdoğan'ın uçağı 3. Havalimanı'na iniş yaptı
21 Haziran 2018 - 20:32 borsagundem.com

Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK" adlı uçak, yeni İstanbul Havalimanı'na ilk inişi gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul Avrupa Yakası’nda inşa edilen üçüncü havalimanına ilk inişi yaptı. Erdoğan iniş sırasında kokpit telsizinden “Şu anda muhteşem bir havalimanını inşa etmenin gururu içerisindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan TC Ank uçağı, dün saat 20.30’da üçüncü havalimanına iniş yaptı. Gaziantep’ten kalkan TC Ank, yapımı süren havalimanına ‘İst’ koduyla indi. TC Ank’ın hemen ardından Erdoğan’ın heyetini taşıyan TC İst uçağı da yeni piste iniş yapan ikinci uçak oldu. İniş sırasında kokpitte bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pilot telsizinden kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Şu anda muhteşem bir havalimanını inşa etmenin gururu içerisindeyiz. Mimarından mühendisine emeği geçenleri kutluyorum. Pistiyle, ışıklandırmasıyla, terminal binasıyla, muhteşem bir esere sahip olduk. Ben milletimiz için, ülkemiz için, tüm insanlık için havalimanımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KALABALIK HEYET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamak için Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve yönetim kurulu üyeleri, THY pilotları ve uçuş görevlileri havalimanında hazır bulundu. Havalimanı inşaatında çalışan görevliler ile inşaatı gerçekleştiren İGA Konsorsiyumunda yer alan şirketlerin yönetim kurulu üyeleri, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Mapa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu da karşılamada yer aldı.

MARKAMIZ OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanının resmi açılışının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirileceğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Bugün bir ortak TV yayını sebebiyle ve aynı zamanda havalimanımızın son durumunu kontrol için geldik. Gaziantep’ten buraya iniş yaptık. Bu inişle, muhteşem pistimizi, terminal binamızı görme fırsatı bulduk. Çoğu gitti, azı kaldı. Tüm kardeşlerimi kutluyorum.

29 Ekim’de bittiğinde, bu havalimanımız, yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Dünyanın sayılı, ilk üç havalimanından biri olacak. Hedef 2023’te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak. Bununla bir numara olacak. İnşallah havalimanımız bizim prestijimiz olmanın ötesinde, markamız olacak.”

FİRMALARA TEŞEKKÜR

İnşaatı gerçekleştiren firmalara ayrıca teşekkür eden Erdoğan, “Beş firmamız büyük bir imtihan verdiler. Kolay bir süreç olmadı. Ne tür zorluklardan geçildiğini gayet iyi biliyorum. Fakat dayanışma, birlik, beraberlikle bugünlere vardık. 29 Ekim’de de uçaklarımızın buradan kalkıp, buraya indiklerini inşallah göreceğiz” dedi.

KOMÜNİSTLER TARAF DEĞİL

Erdoğan, havalimanında çekilen TV programında şunları söyledi:

“Özellikle Komünist rejim mensupları, heveslileri hiçbir zaman bu tür yatırımlara taraftar olmazlar. Sona doğru onlar bile buna alıştılar. Örneğin Sovyetlerin altyapı yatırımları muhteşemdir, oralarda 4 gidiş 4 geliş yollar, havalimanları var ama bizimkiler onları bile yakalayamadılar.

İstihdam edilecek insan sayısı 100 bin. Niye bu insanların ekmeğine karşı çıkıyorsunuz. Atatürk Havalimanı’nı da millet bahçesi haline getireceğiz. Çevreci, devrimci bir ruha sahibiz. Biz aynı zamanda çevreciyiz, yeşili şehrin içine işliyoruz.”

TAK'LA KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu TC ANK uçağı, pistte taksi yaparken hazır bekleyen iki itfaiye aracı tarafından ıslatıldı. Havacılıkta bir gelenek olan ve TAK adı verilen bu uygulamayla, ilk uçuş görsel olarak kutlandı.

HAVADA KUŞ UÇURTULMADI

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni havalimanına yapacağı ilk iniş için NOTAM yayınlanarak bölge üzerinde 18.00 ile 23.59 arasında helikopter gibi görerek uçuş yapan (VFR) görevli olmayan devlet hava araçları trafikleri ve tüm sivil VFR trafiklerin bölgeye yaklaşması, girişi ve kalkışı yasaklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recai22 Haziran 2018 12:14

    böyle büyük bir tesisi türkiyemize kazandirdigi icin reisimize saygi duyuyoruz milletce, yapamayanlar layigini bulsun...

  • osman22 Haziran 2018 09:58

    soganı patatesi haftaya ucuza alırsın bi hafta da yeme biryerlerin eksilmez.senin gibilere hava alanı ne gerek sana bi cuval ver patatesi ye dur.

  • Vatandaş' ın gündemi21 Haziran 2018 23:07

    Limon 9 TL, soğan 7 TL, patates 6 TL, domates 6 TL

  • Masal mı21 Haziran 2018 23:04

    Dinleyin şimdi çocuklar, anlatacaklarım masal değildir .16 yıl öncesinde ulaşımda minibüsler vardı otobüsler lüks ulaşımdı. Uçağa binmek şöyle dursun adı dahi anılmazdı. Hele hele nadir rastlanan uçağa binmiş kişilere ibretle ,saygıyla bakılırdı onun uçak ve yaptığı yolculuğu anlatışı meraklı bir kalabalık tarafından sus pus dinlenirdi. Şimdi otobüsün yüzüne bakan yok. 3. Hava limanı da Türkiye nin hava ulaşımında dünyayı geride bıraktığı gösteren son noktadır.

  • Tamam bu iş21 Haziran 2018 23:31

    16 yıl önce sende telefon kulanmıyordun . Bazen sağdan soldan amerikalıların telefonları cebinde... Teknolojo gelişiyor . Evet tayip bi çok projeye adım attı. İtşrazımız yok ama halk olarak daha çol yoksullaştık. Eskiden çıraklık maaşıyla daha iyi geöine biliyordum. Tayibizm inancı sarmış beynini.

  • misafir21 Haziran 2018 23:24

    16 yil önce iphone’da yoktu, tv ler tüplü bilgisayarlar masa üstünde dururdu. ama dolar 0.8 den 1.4 oldugunda yer yerinden oynadi, kimse suçu dis güçlere atmadi. süt ile su ayni paraydi. maasimla aldigim altin, dolari simdi alabilsem zengin sayiliyordum. sogan, ciger bedava hatta eve et denen bir yiyecek girerdi. evet çocuklar teknoloji ilerledi ve herkezin ulasabilecegi seviyede fiyatlandi diye bunu akp yapti sanmayin. gavur yapti bizde aldik marifet sanmayin. almanyada sadece vw diye bir marka var 1 yillik kari ile 3 tane bunun gibi havalimani yapabilecekken yatirim yapti, büyüdü audi, seat gibi markalari aldi. simdi bu firmada 10 binlercr çalisan var ve eve et götürüyorlar, tatil yapiyorlar... bizde vw almak için gene borç aliyoz.

  • Halit 21 Haziran 2018 20:56

    Reis le devam mi

  • alf21 Haziran 2018 22:01

    yok kalsin, saol.

  • Cemal reis21 Haziran 2018 21:15

    Hepinize güle güle

  • Beyhan21 Haziran 2018 20:41

    Kıska nanlaar çatlasın kıskananlar çatlasın

  • Arslan21 Haziran 2018 22:04

    Adam yazmıs $2 tl ye düştü sanki diye ucak inince sapık bunlar her allahın günu trafik kazası haberleri onlarca ölen hhargün terör 10 larca ölü yok azaldı birilerine battı tabi bu ülkede bu kadar rahatlık olnaz daha iyisine yol açmamak icın bunların allah bildiği gibi yapsın

  • Cemal Reis21 Haziran 2018 21:14

    Merkel kıskanıyormuş ama çatlamamış, ama bir de senin çatlasa!

  • misafir21 Haziran 2018 21:07

    evet kiskamdik, uçak inis yapar yapmaz dolar 2tl’ye, benzin 4 tl’ye düstü. yandaslara peskes çekilen devletin mallari alindi, akzenginlere bagislanan vergi borçlari bize kat ve kat geri geldi.