E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinErdoğan'ın projesine turist yağacak---

Erdoğan'ın projesine turist yağacak

Erdoğan'ın projesine turist yağacak
27 Mayıs 2018 - 08:17 borsagundem.com

Devasa park Millet Bahçesi turizmciyi de heyecanlandırdı. Parka konser, sergi, kongre gibi etkinlik alanlarının yapılması gerektiğini belirten turizmciler, “Böylece tek başına 1 milyon turist çeker” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Millet Bahçesi' yapılacağı açıklanan İstanbul Atatürk Havalimanı turizmciyi de heyecanlandırdı. Dünyadaki bütün mega kentlerin devasa parkları olduğunu ve kentlerin bunlarla anılır hale geldiğini belirten turizmciler, 'Millet Bahçesi'nin de bir cazibe merkezi olabileceğini aktardı. 11.7 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük üçüncü parkının millete nefes aldırırken turisti de çekebileceğini belirten turizmciler, "Millet Bahçesi yeşil alanlarının yanı sıra konser, sergi, bienal, kongre gibi etkinliklere ev sahipliği yaparsa şehre tek başına ilave 1 milyon turist çeker" dedi.

ETKİNLİKLER OLMALI

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul'un bu tarz bir sembole ihtiyacı olduğunu belirterek, "New York'un sembolü nasıl Central Park, Londra'nın Hyde Park ise Millet Bahçesi de İstanbul'un sembolü olacak" dedi. İstanbul'un turist sayısının nisan sonunda 4 milyonun üzerine çıktığını anlatan Bağlıkaya, "Geçen yıla oranla yüzde 55'lik bir artış var. İstanbul turist sayısını artırıyor. Millet Bahçesi, Yeni Havalimanı gibi değerlerin de devreye girmesiyle birlikte İstanbul'un turist sayısı önümüzdeki yıllarda daha da katlanacaktır" diye konuştu.

PANORAMA İSTANBUL

İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) Başkanı İbrahim Halil Korkmaz da, parkın bineal, açıkhava sergileri, konser alanları, kapalı sergi salonları, yeraltı cazibe alanları, kongreler gibi etkinliklere ev sahipliği yapması gerektiğini belirterek, "Eğer burayı turizmcilere verirlerse devletten tek kuruş almadan bölgeyi bir cazibe alanı haline getiririz. Kaynağını da yurtdışından buluruz" dedi. Proje açıklanmadan önce bölgede bir Disneyland yapılması yönünde öneri sunduklarını hatırlatan Korkmaz, şöyle devam etti: "Bu parka tıpkı bir London Eye gibi büyük bir dönme dolap yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Adı Panorama İstanbul olabilir. Buna binen turist en üst noktada İstanbul'u izleyebilmeli."

FONKSİYONEL BİR PARK OLUR

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, "Atatürk Havalimanı'nın inşaat alanı olacağı yönünde kamuoyunda laflar dolaşıyordu. Bunun aksine dev bir park yapma fikri çok şık bir adım oldu. İstanbul'un bu tarz bir parka çok ihtiyacı vardı" dedi. Millet Bahçesi'nin fonksiyonel bir park olacağına inandıklarını anlatan Bayındır, "Bu parkın tıpkı İzmir Enternasyonal Fuar alanı gibi kullanılacağını düşünüyoruz. Çünkü park fuar merkezine yakın. Bu nedenle alanın tamamen yıkılması yerine bazı binalar fuar alanı için kullanılabilir" ifadelerini kullandı.

BÖLGEYE KONGRE MERKEZİ ŞART

Basın Ekspres yolu üzerinde de otelleri bulunan Elite World Hotels CEO'su Ünsal Şınık, bölgede bir kongre merkezinin eksik olduğunu bildirdi. Şınık, "Parkın içine tıpkı bir Lütfü Kırdar ya da İstanbul Kongre Merkezi gibi bir kongre merkezi yapılmalı. Bu planlama gündeme alınırsa park tek başına ilave 1 milyon turist çeker" dedi. Park kararının çok pozitif olduğunu belirten Şınık, buranın korunması için özel bir kanun çıkarılması gerektiğini kaydetti. Şınık, "Buradan Yeni Havalimanı'na metro projesinin de bir an önce tamamlanması gerekiyor. Yoksa bölge ölü hale gelir" diye konuştu. Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (35)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • beyin bedava kullanın lütfen..28 Mayıs 2018 04:14

    Sen kuzeydeki milyonlarca ağacı 3. Köprü yaparak yok et sonrada havaalanının oraya milllet parkı yapacam de. Yahu sen önce parkları bahçeleri ormanları yok etme de başka birşey gerekmez. Allahım sen bu insanlara akıl fikir ver.

  • Berber bekri27 Mayıs 2018 23:48

    Tarihi eser olsa anlarım doğal güzellik olsa anlarım yapay bir park turist çekecek 1 şartla çeker parkı mıknatıstan yapar turist lerede denizden zırh giydirirsen anca çeker...gelir yabancı sanatçı verir konseri alır paranı sergi diyen gelir yabancı sergiler ürününü alır paranı gider...sende patates ve domates sergilersin bi onlar kaldı ithal etmediğimiz çünkü....MalAKlar ve makaracılar hoşunuza gitmediyse satın dolarlarınızı gelin bedava tıraş yapayım

  • Ha ha ha27 Mayıs 2018 19:09

    GÜLME KIRIZI GELDİ.

  • Hasan aydın27 Mayıs 2018 20:21

    Krizdir o kriz, kırız olsa duramazsın.

  • demirkan 27 Mayıs 2018 19:36

    GÜLÜNECEK HÂLİNE AĞLA BENCE.

  • fafa27 Mayıs 2018 18:56

    Hasan Aydın kardeşim,her şeyi zaman gösterecek,hava alanı faaliyete geçsin ömrümüz olursa beraberce göreceğiz.Bilim ve teknolojinin getirisi hava alanı gibi değil,uzun vadeli getiri.Bir Samsung'umuz var mı?Türkiye'nin yıllık bütçesi kadar üretim yapıyor.Bir televizyona katma değeri olmayan kamyon kamyon patates ver.Şu küçücük Singapur'a cari fazla verdiğinden bu fazlayı her yıl halka en az 100 ila 500 dolar olmak üzere pirim veriyor.Yeni hava alanı bak bize neye mal olacak?

  • 327 Mayıs 2018 19:33

    Diger yatırımlar tartışılabilir.ama 3. Havalimanı türkiye gibi transport ulkesi ve thy için kesinlikle şarttı.

  • memo4527 Mayıs 2018 18:54

    kaç para giriç ne varsa aldın gitti mangır,larımız bizi diri gömecek adam yav

  • stop 27 Mayıs 2018 20:54

    YAP İŞLET DEVRET MODELİ. HAZİNEDEN BİR KURUŞ ÇIKMIYOR. DÜNYADAN HABERİN YOK. KURULMUŞ GUGUK SAATI GİBİSİN.

  • ıtri27 Mayıs 2018 18:47

    Bence acele etmesinler, 3. havaalını bu sene yetişmez zaten. bağlantı yolları, taşıma filan bitmedi daha.

  • : )27 Mayıs 2018 18:38

    bugun tvde dinledim foxda. kadın vekil dedidki. istanbula kanal istanbul yapmam. ona verilecek para ile dogu ve guney doğuya hatta ulkemizdeki tum şehirlere büyük üretim fabrıkalar yapılır onu yaparım dedi.... sonra dediki bunu yaparsak , istanbul rahatlar, yenı kopruler, yenı yollar, yenı buyuk plazalar vb. yapılmaya gerek kalmaz. nufus tersine göçer. tersine göç demek istanbulun nufusu azalır demek. azalınca zaten yapılar yeter istanbula, yogunluk biter. diğer şehirlere göçler başlar. fabrıklarda karınlar doyar, teror azalır böylece. devlet aş evi gibi beslemez. halk çalışır uretime girer ve üretken olur. yanı bu proje aklıma yatt. neymış öyle kanal istanbul saçmalığı ? bu parkta gereksız, şuan bu usd 4,80 iken gereksiz. kaç kişi ekmek yer orda ? gir fabrıka kur, üretime insan çek, ihracat edecek bişeler üret önce... 5 plan proje bunlar şuan kriz var . benzın 6,20 tl iken

  • stop 27 Mayıs 2018 20:57

    SENİN ÖZEL ARACI NIN BENZİNİ BİZE İLGİLENDİRMEZ. ALMADAN ÖNCE DÜŞÜNSEYDİN.

  • ...27 Mayıs 2018 20:52

    son gülen iyi güler : ) .. sen başka yerınle dinlediğin gibi başka yerinle de gülmene devam et :D

  • Hasan aydın27 Mayıs 2018 20:18

    Iyi espriydi çok güldüm. Allah da seni güldürsün

  • mali27 Mayıs 2018 18:36

    Büyük ve çok yönlü kullanıma açık yeşil alanlar şehirlerin nefes alma yeri olabilir. Örnek bir proje orta konulursa tüm belediyeler daha otantik ve güzelini yapmak için yarışır. Güzel düşüncelerden daha iyisi ortaya çıkar.

  • ...27 Mayıs 2018 18:46

    hocam bizim orda belediye 2 trilyona bir park yaptı. içinde 2 garzon 1 işveren çalılıyor. yani onca para harcıcan geri donuşu kaç yıkda olacak? o onemlı şuan. şaşahalı yapılar deıl. 800 milyar usd borç varken, 4,80 ken usd, benzın 6,20 iken ne parkı yahu ??? her leyın zamanı ve yerı var. bu kadar para harcamamak lazım geri donuşu yokken

  • Damat ferit27 Mayıs 2018 18:09

    Bıbıcım ortasına da bi tane avm yapalım...Topçu kışlası görünümlü olsun...

  • fafa27 Mayıs 2018 16:07

    Atatürk Hava alanın ne günahı vardı,bir yığın borca, çok uzaklara ekonomik olmayan bir hava alanı yapıldı.Atatürk Hava alanına bir pist daha yapılabilirdi.(Bunu ben demiyorum ,uzmanlar diyor)Daha şimdiden hizmet bedeli diye 20 avro hesap çıktı.Oraya gitme bedeli ne olacak? Gücümüzden fazla inşaata yüklendik.Sadece bir yıl büyümeye hizmet eder ondan sonra getirisini zaman gösterir.O harcama teknolojiye yapılsaydı geliri katlanarak artardı.

  • demirkan 27 Mayıs 2018 19:27

    ATATÜRK HAVAALANI ŞEHİRİN ORTASINDA. İSTANBUL İÇİN TEHKELİ OLMAYA BAŞLADI. VERİMSİZ DEDİYİN O MODERN HAVAALANINA DÜNYA HAYRANLIKLA İZLİYOR. ALMANLAR TELÂŞ İÇİNDE. VE YÜZ BİNE YAKIN İNSAN ÇAŞIŞACAK. ULAŞIM DA RAYLI SİSTEM VE OTOBAN LA SAĞLANACAK. HERŞEYE KARŞIÇIKI YORSUNUZ. GERCİLER AKP NİN HİZMETLERİNİ KISKANIYORSUNUZ. SİZLER BAL VERMEYEN KIZIL ARISINIZ.

  • arkadaş haklı27 Mayıs 2018 18:39

    diğer yerde istihdam var o var bu var.. ama eski yerdeki etraf, esnaf, kişiler, dükkanlar, eski çalışanlar bir okadar insan zaten işsiz kalıyor. bu hava limanı onca paraya rağmen istihdam kazandırmıyor. eskidi bir okadar işsiz güçsiz esnaf ve insan bırakıyor ortada. yazık bu paralara gereksiz ahrcama hep bunlar

  • Hasan aydın27 Mayıs 2018 16:35

    Mantığını sevsinler. Zaten her şey bir tane pistle hallolunuyordu değil mi? Bu şekilde istanbul hem bur park hem de avrupa ve belki de ortadoğunun üssü konumunda havalimanı kazandı. Okey?

  • tolga27 Mayıs 2018 16:04

    hergün kongremi yapıcaksın

  • Hasan aydın27 Mayıs 2018 16:46

    Poff. Beyin şok. İdrak= game over.

  • Mustafa27 Mayıs 2018 13:08

    Olay abartilmis turkiyede parkmi var ya yabanci avrupali amerikali park icin bu ulkeye mi gelsin gidin de bi gorun nasil parklari var burdaki parklar gibi oyuncak ve yalandan degil.

  • demirkan 27 Mayıs 2018 19:32

    mustafa. size gezi parkı yeter. senin kafan bu işlere basmaz. ağzını kapa seyret. bitince gezer eğlenirsin.

  • salim27 Mayıs 2018 12:44

    Biraz da KARASU ya yatırım yapsanız,,cennet gibi bir yer,rezillikten geçilmiyor.

  • demirkan 27 Mayıs 2018 19:40

    KARASU DA BEDİYE YOKMU?. NE İŞE YARIYOR BAŞKAN?.

  • Ali Yasin 27 Mayıs 2018 13:04

    Hangi Karasu bi bilgi verir misiniz

  • Bika27 Mayıs 2018 11:45

    İstanbul'un merkezinde yeşil alan kalmadı beton oldu ki yeşil alan olarak düşünülen yer Atatürk havalimanı ve mezarlıklar.

  • fafa27 Mayıs 2018 16:12

    İstanbul'da değil, bütün Türkiye betonlaştı sağlıksız bir yapılaşma var.Ankara,Bursa,İstanbul sele teslim;şehrin içinde sel koca kamyonları sürüklüyor. Suyu emecek toprak yok,her taraf beton.

  • Türkoğlutürk 27 Mayıs 2018 09:33

    Hee dünyada başka park yok dimi. Parkın ne olduğunundan bile haberiniz yok. İçi plastikle gözümüzü arabeskle kulağımızı mangal dumanıyla burnumuzu rahatsız edeceksiniz. Bence intten park nedir nasıl yapılır önce öğrenin. Yoksa ankaradaki iğrenç mekanlardan biri olur

  • Ali Yasin ALTINAY 27 Mayıs 2018 13:07

    Yeter da yeter artık kendinizi bir kaç şehire yada körü körüne bi partiye adamayın gelde bir kaç yer gezelim seninle de gör parkları yada yatırımları işleri

  • AHMET ÖZBİR27 Mayıs 2018 09:24

    MİLLET sevdalısı liderim ben seni her daim neden seçerim, çünkü vatana, millete sevdan tavan! Halk düşmanlarına ben asla kanmam!..

  • Hasan aydın27 Mayıs 2018 16:41

    Türkoğlutürk kardeşim tam bir vakasın yemin ediyorum. Türkiye'nin dört bir tarafında ağaç kesmeyin deyip ona buna karşı çıkarsınız, yeşillik yapınca da falan da filan. Siz ne zaman biteceksiniz.

  • Türkoğlutürk 27 Mayıs 2018 13:32

    Elin hayali yapay zeka. Bizimki ağaç dikmek.