E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın programı Yunan basınında ---

Erdoğan'ın programı Yunan basınında

Erdoğan'ın programı Yunan basınında
07 Aralık 2017 - 00:47 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı 10:30'da Atina'ya inecek

BORSAGUNDEM.COM
Yunan basınında yer alan haberlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan programına değinildi.

Buna göre Cumhurbaşkanı 7 Aralık Perşembe günü sabah 10:30'da Atina'ya iniş yapacak. Bu son 65 yıldan bu yana bir Türk Cumhurbaşkanı'nın ilk Yunanistan ziyaretinin başlangıcı olacak.

Cumhurbaşkanı'na havaalanından sonraki yolcuğuna Eğitim Bakanı Kostas Gavrglou eşlik edecek. Eğitim Bakanı İstanbul doğumlu ve Türkçe konuşabiliyor. Cumhurbaşkanı meçhul asker anıtını ziyaret edeck ve burada Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ile buluşacak. Erdoğan 1952 yılında Celal Bayar'ın yaptığı gibi anıta çelenk koyacak. Tsipras'ın bu törene katılması Erdoğan'ın onuruna atılan bir adım olarak değerlendirildi. Tsipras en son böyle bir seremoniye Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nin ziyaretinde katılmıştı.

Resmi heyet daha sonra başkanlık sarayına gidecek ve burada Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos Türk meslektaşını karşılayacak. İki ülkenin milli marşlarının okunacağı askeri törenin ardından iki Cumhurbaşkanı'nın toplantısı başlayacak.

Başkanlık Sarayı'nın ardından Erdoğan Maximos Konağı'na geçerek Yunanistan Başbakanı ile görüşecek. Burada ayrıca bakanlarla ikişi görüşmeler gerçekleşecek. İki tarafın delegeleri daha sonra genişletilmiş bir toplantı yapacaklar.

Bunun ardından Alexis Tsipras ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak bir basın toplantısı düzenleyecek ve basının sorularını yanıtlayacak. Öğleden sonra Yunanistan Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna bir yemek verecek. Erdoğan ayrıca muhalefet partisi lideri Kyriakos Mitsotakis ile görüşecek.

Cuma sabahı Başbakan Erdoğan, Dedeağaç'a geçecek ardından da Komotini'deki Kır Mahalle Camisi'nde Cuma namazını kılacak ve müslüman azınlığın temsilcileri ile görüşecek. Gece geç saatlerde ise Dedeağaç limanından Türkiye'ye dönecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)