E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Döviz ve faiz düşecek---

Erdoğan: Döviz ve faiz düşecek

Erdoğan: Döviz ve faiz düşecek
12 Temmuz 2018 - 05:45 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonominin yeni patronu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için, “Finans sektörü ile hem pratikte hem de teorikte geçmişi var, bu işi çok daha seri derleyip toparlar” dedi.

Yeni sistemdeki ilk kabinesinin bakanları için de, “Bu arkadaşlarımız dünyayı iyi tanıyorlar, dünya ile entegre olmakta bir sıkıntıları yok. En büyük özellikleri dürüstlükleridir, ehliyet ve liyakatleridir” diyen Erdoğan, yemin töreninin ardından çıktığı ilk yurtdışı gezi olan Azerbaycan ve KKTC ziyaretleri sonrasında soruları yanıtladı.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Berat Albayrak Bey özel sektörde başarıyla çalışmış, son dönemlerde Marmara Üniversitesi’nde bu konunun dersine girmiş. Böyle bir geçmişi olmuş bir arkadaşımız olması sebebiyle bu işi çok daha seri derleyip toparlayacağına ve başarıyla yürüteceğine inanıyorum. Maliye ve Hazine Bakanlıkları geçmişte zaten tek bir bakanlıktı ancak sonradan ayrılma süreci oldu. Ama o uygulama fayda getirmedi, zarar getirdi. Bu adımla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı, devlete finans temininde çok daha güçlü bir kaynak oluşturacak.”

DÖVİZ VE FAİZ DÜŞECEK

Döviz ve faizdeki yükselişe yönelik soruya ilişkin Erdoğan, “Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz. Ben eminim, sadece devlet bankalarımız değil, özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır” dedi. Erdoğan, Mehmet Şimşek’in kabinede yer almamasıyla ilgili yabancı basındaki olumsuz yorumlara yönelik ise şunları söyledi: “Yabancı basının yaklaşımlarına göre hareket etmek doğru bir anlayış değildir. Biz pik yaptığımız zamanda bile hayırlı rüyalar görmemiştir. Onun için biz onların açıklamalarına değil, daima kendi işimize bakalım.”

Kurul atamalarına yönelik olarak ise Erdoğan “Yetki karmaşası olmaz, o konuda hiçbir endişem yok. Kurullar ve kurumların hepsi bana bağlı. Tümünde birer tane vekilim var. İlgi alanları daha çok bakanlıklarla paralellik arz eden konular olacak” dedi.

ERSOY ALANINDA 1 NUMARA PEKCAN'A İNANIYORUM

YENİ kabinede yer alanların dünyayı iyi tanıdığını, dünya ile entegre olmakta bir sıkıntıları olmadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “En büyük özellikleri dürüstlükleridir, ehliyet ve liyakatleridir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirdiğimiz arkadaşımız Mehmet Ersoy, turizm sektörü içindeki neredeyse bir numara operatördür. Davet ettik, kırmadı, görevi üstlendi. Ticaret Bakanlığı’na getirdiğimiz Ruhsar Pekcan sektörün içinde bir iş insanı. Kendisine inanıyor, çok şey bekliyorum. ”

KOCA VE SELÇUK SEKTÖRÜN İÇİNDEN GELDİLER

Erdoğan, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya ‘Madem sağlık sektöründen şikayetin var, o zaman gel sen de bu işin içine gir, hem bu şikayetleri ortadan kaldıralım, hem de özel sektör mantığını devlette daha hakim hale getirelim’ dedim. Milli Eğitim Bakanlığı’na da Ziya Selçuk Bey’i getirdik. Onun da akademisyenlik hayatı var ayrıca okulları var. Okullarında başarı grafiği yüksek” yorumunu yaptı.

ATOM KARINCA VARANK ORGANİZATÖR PAKDEMİRLİ

Gıda Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin babasından genlerine işlemiş bir başarı olduğunu dile getiren Erdoğan, “Gıda sektöründe önemli görevlerde bulundu, ekonomi dünyasını da iyi bilen bir isim. Sevk-i idare kabiliyeti olan bir arkadaşımız. Yani bugünkü hali ile organizatör. Mustafa Varank’ı zaten tanıyorsunuz. Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız ODTÜ mezunu, Amerika’da yüksek lisans öğrenimi oldu. Gayretli, pratik, zeki, tuttuğunu koparır; atom karınca diyebilirsiniz” diye konuştu.

ZÜMRÜT İYİ İSTATİSTİKÇİ KURUM ÇOK BAŞARILI

Kabine üyelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, şunları söyledi: “Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk çok zeki, farklı yerlerde eğitim görmüş, iyi bir istatistikçidir, kadın istihdamı ile ilgili önemli çalışmaları var. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na getirdiğimiz Mehmet Kasapoğlu Spor Toto’nun başında idi. Amerika’da eğitim yaptı, Spor Toto’da bize çok ciddi katkıları oldu. Çevre Bakanı Murat Kurum’u Emlak Konut’tan aldık. Onu anlatmaya gerek var mı? Emlak Konut’un Murat Kurum ile nasıl uçtuğunu, güçlendiğini biliyorsunuz. İnsanı ve parayı iyi yöneten bir arkadaşımız.” (Hande Fırat - Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (40)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BENGIN13 Temmuz 2018 15:05

    TCMB NIN 24 TEMMUZ TOPLANTISINDA HERKES FAİZ YÜKSELECEK DİYOR. MB BAŞKANI PİYASA İSTİYOR DİYE DEVAMLI FAİZ ARTIRACAKSA KİM DÜŞÜRECEKTE FAİZ İNECEK. REİS ARTIK DAMAT BEYE SÖYLESİN MB ARKASINDAN İŞ ÇEVİRMESİN. BU TOPLATIDA FAİZ İNMEZSE DEMEK Kİ MB KENDİ KAFASINA GÖRE YOLA DEVAM EDECEK.

  • kerim13 Temmuz 2018 00:23

    Baskan zam yap zam ikiz aciklar geliyor cari acigi mali acigi kapaman lazim

  • Murat12 Temmuz 2018 23:52

    Dolar euro dusucek diyor aksine daha yukseliyor allahim butun olarak yardimcimiz olsun aselsana yatirdik belimizi dogrultamadik

  • realist12 Temmuz 2018 11:48

    Hep başkalarını suçlamak, hatayı hep dışarıdan aramak... Hani güçlü idik, hanı ekonomimiz ilk ona giriyordu. bir üfleme ile yerlerde sürüklenecek duruma geldik. haala iç muhasebe yapmak yerine birilerini suçlamak iyi bir yaklaşım değil.

  • Haha12 Temmuz 2018 11:18

    Dis gucler dis gucler , madem guclu turkiye niye engel olamiyorsun

  • Gökhan Çetinoğlu12 Temmuz 2018 11:05

    NERESİNDEN TUTSAN ELİNDE KALAN AÇIKLAMALAR! “Berat Albayrak Bey özel sektörde başarıyla çalışmış, (ÖZEL SEKTÖR DEDİĞİ SADECE HEPİMİZİN KİMLER TARAFINDAN NASIL YÖNETİLDİĞİNİ BİLDİĞİMİZ ÇALIK HOLDİNG) (GEÇMİŞ MALİYE BAKANLARI DA DERSLERE GİRMİŞ, KAĞIT ÜSTÜNDE YETERLİ GÖZÜKEN İNSANLARDI. KENDİSİNE DE ÖYLE GELİYORDU Kİ 2 DÖNEM GÖREV VERDİ AMA SONUÇ ORTADA) “Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da bunun düştüğünü göreceksiniz. ( OLAYA BU KADAR HAKİMSENİZ TIRMANDIRMALARINA ENGEL OLSANIZ ÖNCELİKLE!) Bu kadar emin konuşuyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz. (EMİNİM, GÜVENİYORUM, İNŞALLAH, MAŞALLAH LA OLMAZ BÖYLE SAÇMA AÇIKLAMALAR İLE DAHA DA TIRMANIR. PROGRAM NE ONU ORTAYA KOYACAKSIN Kİ BİR GÜVEN OLUŞSUN!)

  • k212 Temmuz 2018 10:47

    BU BÖYLE GİDERSE EMİN OLUNKİ DAYANACAK RUH HALİ KALMAYACAK...

  • borsacı12 Temmuz 2018 10:33

    aha düştü bak 4,97 den 4,85 e buydu galiba düşüş :) şimdi 5 i geçer

  • sinirli12 Temmuz 2018 10:24

    yahu icraat yapın,piyasa yangın yeri oldu,maç mı seyrediyorsunuz.ekonomi yönetimi nerde,kulaklı makarnamı yapıyorsunuz.çıldırtmayın adamı

  • Mühendis12 Temmuz 2018 10:09

    Liyakat sisteminin çöktüğüne şahit oluyoruz sayın milletim, böyle bir yönetim anlayışı olamaz

  • Zct12 Temmuz 2018 10:00

    Cahiller susup uzmanlar konuşup iş yapıldığında en azından stabilite sağlanır..

  • Damat ferit12 Temmuz 2018 09:51

    Zamanında jöleli biri 1dolar 1 lira olacak demişti.....Dolar 1 lira olmadı ama 1 soğan=1 dolar=1 akp oldu...

  • baturayersin12 Temmuz 2018 09:41

    ne yapıcaklar serbet piyasa senin gücün yoksa kedinin fareyle oynadıgı gibi oynarlar

  • Jale12 Temmuz 2018 09:33

    Eee emekliye seçim öncesi babanın parası gibi ödeme yaparsan seçimi alırsın ama ülke batağa gider

  • Kadir12 Temmuz 2018 09:30

    Doların istikrarlı şekilde yükselmesi için oy vermiştik aynen düşündüğümüz gibi istikrar devam ediyor. Neden düşüreceksiniz ki. Yabancılar gelsin ülkenin varlıklarını rahat rahat alsın. 200 bin dolar 1 trilyon yapıyor. Yabancıya herşeyi satarız ne güzel.

  • flamenco7212 Temmuz 2018 09:24

    Kek bedava diye düşünüldü ama hesap dolarla geldi... 5 yılın tercihi de yapıldığına göre...eh...zaman bu.. çabuk geçer! diyoruzzz:):)

  • iso12 Temmuz 2018 09:21

    Aferin reis aynen bu yolda devam et :) Daha dün söylemiştim bu kafayla dolar 2 seneye 10 lira olur varımı yoğumu dolara çeviriyorum diye. Şaşırtmadın beni ama bu daha başlangıç geri vites yaparsan darılırım ona göre

  • alf12 Temmuz 2018 09:19

    iki gün iyi gider herkez reis’im reis’im canim benim nidanalarina döner. bunlardan elindeki ekmegi alip kirinti verecenki sana muhtaç olsunlar, sana saygi duysunlar.

  • Ramazan12 Temmuz 2018 09:18

    Geçen sene pazara 50 lirayla çıkarken bu sene 150 lira yetmiyor. Ne yaptınız ülkeye.

  • Özer12 Temmuz 2018 10:31

    Temele demişler ki:Benzine yine zam yapılmış, ne düşünüyorsun bu hususta,? Cevabı şöyle olmuş:Ben her zaman 50TL ilk benzin alırım, beni etkilemeyi

  • NAİF GEL12 Temmuz 2018 09:14

    DOLARI TIRMANDIRIP BORSA YI DİP YAPAN KURUM VE KURULUŞLARI HUKUMET ILLAKI BIR KENARA YAZIYORDUR. BU HAİNLER HAKKINDA AYRICA DEGERLENDİRME YAPACAKTIR...

  • Türkoğlutürk 12 Temmuz 2018 09:40

    Ekonomi yi bozan muhalefet mi iktidarmı.

  • eko12 Temmuz 2018 09:07

    EKONOMI ESKILETI GITTI REIS GELDI HEP AUNI JIKAYE DESEM MI ESKI HIKAYE DESEM DÜŞÜRÜN OZAMAN SECIMDE BITTI ELIMIZI KOLUNUZU TUTAN YOK INSANIN BU SOZLER KARSISINDA NE DEYIM

  • enayi12 Temmuz 2018 09:01

    ah aziz nesin nasılda bildin beni biz akıllanmayız

  • psiko12 Temmuz 2018 10:26

    Adam doğruyu söylemiş,Atatürk de Türk milleti çalışkandır zekidir derken aslında aptal ve tembel olduğunu bildiği için gaza getirmek için öyle demiş

  • Azize12 Temmuz 2018 09:31

    Şimdi yaşasa ülkenin yüzde g0 ı akılsız der. O zaman insaflıymış.

  • Rektör12 Temmuz 2018 09:00

    15 temmuzda bu kadar olumsuz değildik. Geçen düre tersine işlemiş kötüye gidiyoruz.

  • turan12 Temmuz 2018 08:58

    bunları daha öncede duyduk dolarlarımızı bozdurduk ama durum ortada dolar ikiye katladı. Ardından çıktı cumhurbaşkanı danışmanı dolar ucuz olduğunu çıkmasının normal olduğunu söyledi şimdi bunlara ne diyecekler kim inanır doların düşeceğini

  • Itri12 Temmuz 2018 08:22

    Damatin maliye hakkindaki bilgisi sıfır. Bütçe açığını kapatamzsa hukumet düşer

  • Kerem12 Temmuz 2018 22:45

    Sen de çıkıp zil takıp oynarsin

  • Süleyman 12 Temmuz 2018 08:11

    Memleketin içine ettiler kendi ceblerini doldurdular olan garibana oldu dolar bu kafayla 6 lira olur haktır bizim insanımıza

  • Tolga12 Temmuz 2018 07:52

    3 liralarda halka dolarları bozdurdular. Kimsede dolar kalmayınca ralli başladı.

  • Seven712 Temmuz 2018 07:47

    Dolar rabia 4 lira dedik o zamanlar iyiymiş. Osmanlı tokatı 5 lira oldu. 7 tepeli istanbul olmazsak iyi

  • Sefer12 Temmuz 2018 07:43

    Tirmandiran sensin sen konustukca yükseliyor. Bişey yapamiyorsunuz bari konuşmada cikmasin.

  • Kerem12 Temmuz 2018 22:46

    Dolar yüksel ki ne için mi eriyor

  • Gariban rıza12 Temmuz 2018 07:28

    Mutsuz bir güne uyan Türkiye dolar 5 lira

  • Mustafa 12 Temmuz 2018 07:27

    Hep aynı hikaye hep aynı Yalan.....

  • Oğuz12 Temmuz 2018 07:20

    Yeni liralar gelsin artık. 500 lira 1.000 lira dönemi başlayacak gibi. Yeni dönem kaos getirdi.

  • Galip12 Temmuz 2018 07:01

    10 lira olduktan sonra mı düşecek. Ahh benim güzel cahil halkım

  • Muzaffer12 Temmuz 2018 06:01

    Ekonomi konusunda gerçekten deneyimli ve uzmanlaşmış yeni isimler gelseydi bu türbilansı yaşamazdık diye düşünüyorum piyasaya güven verecek , piyasanın beklentisini karşılayacak isimleri seçmek ekonomiyi güçlendirir.Yani sonuç ortada piyasa bu yani sevdiği yemek sevmediği yemek meselesi gibi bir şey.