E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiErdoğan'dan S&P'ye sert eleştiri---

Erdoğan'dan S&P'ye sert eleştiri

Erdoğan'dan S&P'ye sert eleştiri
20 Temmuz 2016 - 23:59 borsagundem.com

Türkiye'nin notunu düşüren S&P Erdoğan'ın hedefindeydi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen açıklamaları sırasında Türkiye'nin notunu indiren uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'a çok sert eleştiriler yöneltti.

Erdoğan, "S&P kredi notunu değiştirmiş. Türkiye ile senin ne alakan var. Türkiye senin üyen değil. Şuanda siyasi bir karar açıklıyor kendine göre. Bizimle hiç uğraşma" dedi.

S&P Türkiye'nin yabancı para cinsi kredi notunu bir kademe düşürerek BB'ye indirirken, kredi notu görünümünü de durağandan negatife çevirdi.

S&P açıklamasında darbe girişiminin Türkiye'de siyasi kutuplaşmayı artıracağına, kurumsal kontrol mekanizmalarını zayıflatacağı belirtilerek, "Darbe girişimiyle artan belirsizlik Türkiye'nin dış finansmana ihtiyacı olan ekonomisinde sermaye akışını kısıtlayabilir" denildi.

Açıklamasında Erdoğan, "Kararlı bir şekilde yatırımlarımıza nasıl devam edeceğimizi göreceksin. Sizin gücünün bizim bu yatırımları yapmamamıza yetmez. Bütün bu açıklamalar Türkiye gerçeklerini yansıtmıyor. Farklı bazı adımlar atmaya da yönelirler. Bu süreçte Türkiye, ekonomideki reformalarını kesintisiz sürdürürecektir" diye konuştu.

Erdoğan, "Bunlar böyle dönemlerde bu anları beklerler. Yarın bakarsınız bunlar piyasa bol bol virüs de salarlar, farklı bazı adımlar atmaya da yönelirler. Bu süreçte Türkiye, başta tasarrufların artırılması yönündeki teşvikler olmak üzere ekonomik reformlarını kesintisiz sürdürecektir. MB ön açıcı açıklamalarını yaptı, bundan sonra da kararlı bir şekilde yapacağını düşünüyorum. Likitide sıkıntısı söz konusu değil, olmayacaktır da" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • keklik21 Temmuz 2016 22:24

    borsamıza guvenin, alım yapın. yarın ralli yapalım

  • cumhur21 Temmuz 2016 13:44

    S & P , sadece ülkelerin ekonomik durumlarını değil, seçim sistemi , dış politika gelişmeleri, demokrasinin işleyişi, siyasal partiler, iktidar, muhalefet ilişkileri, liderin durumu, siyasal gündemdeki riskler, koalisyonların yapısı, Merkez Bankası'nın bağımsızlık derecesi ve benzerleri gibi siyasi durumları da gözönüne almakta ve hazırladığı raporları dünyanın büyük yatırım kuruluşlarına sunmaktadır. Bu kuruluşlar da bu raporlara itibar etmektedirler.S & P raporlarını Türkiye için hazırlamıyor, dünyanın önde gelen yatırım şirketleri için hazırlıyor.

  • alp21 Temmuz 2016 10:00

    ADİ HERİFLER FIRSAT BİLİYORLAR GÜYA...SONUNA KADAR SEİNNLEYİZ UZUN ADAM..

  • abdullah21 Temmuz 2016 08:46

    Avrupa‟nın SPK‟sı ESMA(European Securities Markets Authority) 2013 yılı şubat ve Ekim ayları arasında Fitch, Moodys ve S&P‟nin çalışmalarını inceleyerek; tarafsızlık ve çıkar çatışmasından kaçınma, yayınlanan raporların zamanlaması ve bilgilerin gizliliği gibi konularda eksikliklerin olduğunu, bununda yatırım piyasalarına ve istikrara zarar verebileceği endişesini dile getirirken, bu kuruluşların bağımsızlığı ve tarafsızlığının sorgulanabileceğini ifade ederek derecelendirme kuruluşlarının zaman zaman çıkar odaklı eğilimlerinin bulunduğunu net bir şekilde ortaya koymuştur.

  • Abdullah21 Temmuz 2016 08:45

    Hak ettiğimiz yatırım notunu alamıyoruz, derecelendirme kuruluşları konjektürel gelişmelere bağlı olarak bizim hakkımızda hep siyasi olarak karar veriyorlar.

  • abdullah 21 Temmuz 2016 08:43

    İstanbul Finans Merkezi stratejisi çerçevesinde uluslar arası piyasalara ve ülkelere hizmet verecek bir derecelendirme kuruluşu kurulmalıdır.