E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSerbest piyasa ekonomisinde isteyen parasını yurtdışına çıkarabilir---

Serbest piyasa ekonomisinde isteyen parasını yurtdışına çıkarabilir

Serbest piyasa ekonomisinde isteyen parasını yurtdışına çıkarabilir
04 Aralık 2017 - 14:41 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sermaye hareketlerinin sınırlandırılması ile ilgili talebi ve talimatı olmadığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmada Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisine sahip olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, parasını yurt dışına aktaran iş adamlarına da sözlerinin olmayacağını söyledi.

Erdoğan şunları söyledi:

"İsteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı vardır, şüphesiz ki aynı şekilde devam etmektedir. Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırması ile ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir. Yerli ve yabancı tüm firmalar küresel finans sistemine entegre bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar ve sürdürecekler. Ülkesine güvenmeyen iş adamı yerli değildir, milli de değildir. Yatırım için değil ülkesine güvenmediği için varlıklarının bir bölümünü yurt dışına çıkarmakta olduğunu duyduğum bir takım işadamlarına sitemimi dile getirdim. Bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyanın bizim her zaman başımızın üzerinde yeri vardır. Yatırım için yurt dışına sermaye aktaran iş adamlarına sözümüz olamaz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bayram 04 Aralık 2017 19:57

    Akp çıkardı sıra diğerlerin de sen önce yandaşlarına bak su ülkeye en büyük zararı siz vermedinizmi adamlar korkuyorlar yarin adamların malina fetocu diye el koyucan diye kaçıyorlar vatana ihanetten tüm akp li yöneticileri yüce divanda yargilanmali

  • Tam komedi04 Aralık 2017 16:09

    Hahahaahhaahah yav bu amcada olmasa nasıl gülerdik haahahahahahahahahahahha

  • Ahmet 04 Aralık 2017 15:38

    Tabi sizden geçerse 😂😂😂

  • zozo04 Aralık 2017 15:36

    eee yurt dışına para çıkarma olayını kimden örnek alıyorlar acaba???

  • Hasan aydın04 Aralık 2017 18:06

    Oo ne laf ettin ya. Şimdi ne desek ki

  • Okie Dokie04 Aralık 2017 15:28

    Bir kaç yüz bin sterlinimi yurtdışına çıkartayım bari. Londra'da malikane fiyatları baya ucuzladı. Bu arada ingiltere'de kızlar çok daha kolay eğer paran varsa.

  • Emekli04 Aralık 2017 15:03

    Baktın olmadı değiştir söylemini. Laf çıktı bir kere ağzından, baktın ki yanlış olmuş söylediğini geri çark ettin. Yabancı sermayeye muhtaç bir ülkede bu sözü söylersen yabancı yatırımcı kaçar. Sanırım bunu anlattılar.