E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan eğitime ilişkin önemli mesajlar---

Erdoğan'dan eğitime ilişkin önemli mesajlar

Erdoğan'dan eğitime ilişkin önemli mesajlar
23 Ekim 2018 - 15:17 borsagundem.com

2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "2023 eğitim öğretim vizyonu ile eğitimde hedeflediğimiz seviyeye inşallah çıkacağımıza inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

2023 Eğitim Vizyonu Belgemizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Eğitim-öğretim önceliklerimizin en başında yer almıştır. 7,5 milyar liradan 92,5 milyar liraya bakanlığımızın bütçesini yükselttik. Göreve geldiğimizde 8 yıllık kesintisiz eğitim, katsayı gibi nice sorunları kucağımızda bulduk.

Öncelikle zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık 4+4+4 şekline dönüştürdük. Üniversiteye girişte adaletsizliğe yol açan uygulamaları kaldırdık. Fatih Projesi'yle okullarımızın ve öğrencilerimizin teknolojik altyapısını geliştirdik.

ARZU ETTİĞİMİZ İLERLEMEYİ KAYDEDEMEDİK

290 bine yakın yeni derslikle kalabalık sınıfları büyük ölçüde ortadan kaldırdık. Toplam öğretmen sayımızı 920 binin üzerine çıkardık. Spor salonundan laboratuvara kadar çok önemli hizmetleri devreye aldık. Ders kitaplarını tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verdik. Eğitim-öğretim konusunda çok büyük yatırımlara imza attık. Müfredattan sınav sistemlerine kadar farklı projeleri hayata geçirmiş olmamıza rağmen, arzu ettiğimiz ilerlemeyi kaydedemedik.

Bugün tanıtımını yaptığını yaptığımız atılımla istediğimiz seviyeye çıkacağımıza inanıyorum. Bizim gözümüzde eğitim-öğretim meselesi özünde bir insan meselesidir. İnsana dair her şeyi eğitimin içinde bulmak mümkündür.

DOYURMAYI İHMAL ETTİK

Hayatımızı ilme adamak hepimizin görevidir. Tarihimize baktığımızda ecdadımızın inşa ve ihya ettiği şehirlerine dünyanın her yerinden ilim insanlarını topladıklarını görüyoruz. Her mesele gibi eğitim de içinden çıktığı toplumun vasatını yansıtır. Milletler eğitime kendi renklerini verirken orada dünyaya söyleyecek sözlerini de ifade ederler.

Türkiye'nin sorunu geçmişte uzun zaman eğitimin insanı geliştiren değil, insanı formatlayan bir mekanizma olarak görülmüş olması. Bu çarpık anlayış nesillerimizin heba edilmesine, yeteneklerin körelmesine yol açmıştır. Biz çocuklarımızın zihinlerini bilgiyle doldururken, onların gönüllerini doyurmayı ihmal ettik. Böyle olduğu için o diplomalar hep yetersiz kaldı.

MUHASEBESİNİ YAPTIK

Geçmişte FETÖ gibi terör örgütleri eğitim sistemimizin eksiğini kullanarak toplumumuzu ele geçirmeye çalışmıştır. PKK'nın insan gücünün kaynağı da eğitim sistemimizin boşluklarıdır. 18 başlıklı Eğitim Vizyonu'nun işe insandan başlıyor olmasını isabetli buluyorum.

Eğitimde bugüne kadar attığımız adımlardan istediğimiz sonuçları alamamamızın muhasebesini kendi içimizde yaptık. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi hazırlanırken, geçmişteki çalışmalar da değerlendirildi. Bu süreklilik içinde maziden atiye köprü kuran esnek ve geleceğe ilişkin beklentileri karşılayan bir çalışma ortaya çıktığına inanıyorum. Bunun güncellenmesi gayet tabiidir.

NE YAZIK Kİ BU GEÇ BAŞARILDI

Herhangi bir yatırım yanlış yapıldığında para ve zaman kaybedilir. Eğitimde bir yanlış yapıldığında nesiller asırlar kaybediyor. Attığımız her adımı dikkatle hesaplamak, analiz etmek, hayata geçirmek zorundayız. Eğitim işi aceleye gelmez. Eğitim işi ertelenemez. Dershane meselesi bunun en çarpıcı örneğidir. Ne yazık ki bu geç başarıldı. FETÖ'ye yılda 1-2 milyar para kazandırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ışın Özdemir24 Ekim 2018 00:20

    Allah aşkına dürüst olun.Fatih projesi hangi okuldavar.Üniversite sınavı tam bir fiyasko.Büyükşehir olan il merkezinde anadolu lisesi yok.İlçelerinde sadece 2 tane var.(MUĞLA).Dersane konusu içler acısı.2000 tl ye dersane bulan kişiler şimdi kurslara para yetiştiremiyor.UYANIN ARTIK

  • Sela nik23 Ekim 2018 20:28

    Kölelik ayaklarımın altındadır Diyen peygamberimizin (Sav) nesli olarak. Millete hizmet için okuyanları milletin kölesi yaptınız bakalım allah affedecek mi.

  • Özer23 Ekim 2018 20:14

    Nerde, öğretmene müjde mi var?

  • Atif 23 Ekim 2018 20:13

    Borsagundem.com !! Nerde müjde ! Hani, nerede, hangisi ! Lütfen objektif olun ve Öğretmen düşmanı AKP ye arkalık olmayın....

  • Selahattin abi23 Ekim 2018 18:52

    Söylediklerinden bir tek son paragraf doğru eğitimde bir yanlış yapıldığında nesiller asırlar kaybediliyor ve biz ülke olarak 17 yılda bir nesil kaybettik.Hala değişen birşey yok söylediklerinin %10 unu hayata geçirseler belki biraz inandırıcı olur.Eğitimin kalitesi öüretmenle başlar.Öğretmen atamalarına bakın yeter KPSS de öğretmen adayı 90 puan ve üzeri alıyor onu sözlüde 55 vererek ataması yapılmıyor.Bizi liyakat,bilimsel eğitim kurtarır.O da bu hükümetde yok

  • ALAATTİN CAMGÖZ23 Ekim 2018 18:24

    muhvettin bizi bu ne biçim bir ülke .ülkeyi kötü yönetin sonra sorumluğu abd nin üzerine atın.yazıklar olsun sana.yerel seçimlerde halk gereker yanıtı sandıkta verecek.bir daha ak partiye oy vermem.

  • Mehmet Özer23 Ekim 2018 16:25

    Öğretmenler 3600 gösterge yi bekliyor ??? 657 sayılı devlet memurları kanunundan beri verilmesi gereken bir hak ama yıllarca öğretmenler mağdur edildi.Çünkü her öğretmen 4 yıl fakülte mezunudur.Haklının hakkını haklıya verelim.Dinen , mantıken olması gereken budur.Devlet her zaman zalimin değil mağdurun yanında olmak zorundadır.Devletin asli görevi budur kim hak ettiyse eşit şekilde paylaştırmalıdır.

  • ters köşe23 Ekim 2018 16:17

    adam ne dedi ise tersi oldu faizi düşüreceğim, enflasyonu düşüreceğim, komşular ile sıfır sorun, diye diye güzelim ülke ne hale geldi. seçim zamanı da klasik mağdur edebiyatı, doğru ya dış güçler bizi ne hale getirdi :("

  • Ahmet 23 Ekim 2018 18:21

    Bu yorumu beğenmeyen hangi aklı yaşıyor acaba?

  • Adil vatandaş23 Ekim 2018 15:54

    Müjde deyince Öğretmenler hemen para bekliyor ama bulamadılar, yazık ülke ne hale geldi, eğitim sıkıntıları konuşulmaya başlanıldığında ilk olarak Öğretmen maaşlarına geliyor konu, anlayın yani para para para, benim kardeşlerimde Öğretmen keyifleride gayet iyi valla....

  • mhpli23 Ekim 2018 17:29

    keşke adil vatandaş diye isim takacağına adil bir yazı yazsaymışsın. benim eşimde öğretmen ve keyfi hiç yerinde değil, zaten yerinde diyen senin gibi yalan söylüyordur... iki kuruş maaşa çalışıp duruyorlar. üstüne üstlük o iki kuruş parayı öğrencileri için harcamaktan çekinmiyorlar ve mutlu oluyorlar... sadece hakları olan parayı istiyorlar, ki buda emeklerinin karşılığı ve en doğal hakları değil mi?

  • RE23 Ekim 2018 15:36

    yALANINIZ BATA EMİ)) bİR TANE MUJDE GÖSTERİN BU HABERDE?

  • Valide23 Ekim 2018 15:29

    Seni yine kandirmislar:) fatih projesi iptal edildi MEB tarafından, tabletler çöpe gitti

  • mehmet çilek23 Ekim 2018 18:47

    ben tabletin okulda kullanıldığınıgörmedim

  • Hoca23 Ekim 2018 15:29

    Dersaneler kapanmadi. Eski feto dersanelerinde çalışanlar sigortasiz olarak bu açık liselerde yeni nesil yetiştirmeye devam ediyor

  • Muhendis23 Ekim 2018 15:28

    Nerdeyse müjde, metinleri okudum öğretme müjdeli bir haber goremedim???

  • ResuL23 Ekim 2018 15:26

    BİR TANE MÜJDE GÖSTERİN BU HABERDE .ÖĞRETMENLERE!!! SİZİ HABER SİTESİ DİYE İZLEYEN ESEK BASKA BİŞİ DEGİL BUNA BENDE DAHİLİM