E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan 'öğrenci andı' kararına sert tepki---

Erdoğan'dan 'öğrenci andı' kararına sert tepki

Erdoğan'dan 'öğrenci andı' kararına sert tepki
24 Ekim 2018 - 12:09 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararıyla ilgili "Yerindelik yetkisini de yargı kendisi kullanıyor. Böyle bir şey olamaz'' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası Sempozyumu"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi devam etmesi mümkün değildir. 24 Haziran seçimleri itibariyle ülkemiz yönetim modeli olarak yepyeni bir kulvara girmiştir. Bu yeni modelin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Türkiye uzun yıllar milli iradeyi esir alan vesayetçi yapıdan kurtulmuş gerçek demokrasiye geçiş yolunda tarihi bir adım atmıştır. Milletimizin özgür iradesiyle mührünü vurduğu bu değişim, ülkemizin demokrasi yolculuğunda yeni bir aşamanın da ifadesidir. Yeni sistemin en önemli özelliği, yürütmede çift başlılığı sona erdirerek sandıkta tecelli eden iradenin devlet yönetimine tam anlamıyla yansıtılabilmesini garanti etmesidir.

1 MİLYAR DOLARIN HESABINI KİM VERECEK?

Bazı uygulamalar görüyorum ki maalesef çift başlılık değil hatta hatta çok başlılığa doğru giden bir süreç var. Şura-yı Devlet devletin danışması veya danıştığı organ. Karar icra kimin? Bu da yerindelik anlamı ile idarenindir. Burayı iyi anlamamız lazım. İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek, 1 milyar doların hesabını kim verecek? Seri olarak bize ne düşünüyorsan bildirirsin biz de kararımızı veririz. Kararlarını verirken akıl ve vicdanları yerine ideolojik bağnazlığı koyanlar, bağımsızlık ve tarafsızlık yerine FETÖ elebaşından gelen emirlere göre hareket edenler Türkiye'yi büyük bir felaketin eşiğine getirmişlerdir. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı nasıl demokrasinin olmazsa olmaz şartı ise jüristokrasi de aynı derecede büyük bir tehdittir.

2013'TEN 2018'E KADAR NEREDEYDİNİZ?

Yasayı uygulamak yerine yasa koyucu yerine hareket etmek asla doğru değildir. Yerindelik görevi idareye mi ait yoksa yargıya mı ait? Bunun kavgasını 16 yıldır hep verdik. Yargı gelsin o zaman idare görevini de üstlensin. Yerindelik yetkisini de yargı kendisi kullanıyor böyle bir şey olamaz. Kuvvetler ayrılığını tanımı içerisinde aynen uygulamamız gerekiyor. İşimize geldiği gibi uygularsak neticeye varamayız. 5 yılda and ile ilgili karar veriyor Danıştay. 2013'ten 2018'e kadar neredeydiniz? Şimdi mi aklınıza geldi? Biz alkışlanması gerektiği zaman yargımızı alkışlarız ama yanlış olduğu zaman bunu söylemek zorundayız. Millet tokat atması gerektiği zaman bize atıyor sizlere atmıyor. Hesabı veren bizi.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ SORUŞTURMASI

Hiç kimseyi töhmet altında bırakmadan elde edilen delillere göre olayın aydınlatılması için çaba sarf ettik. Teyit edilmiş bulguları dün grup toplantımızda paylaştık. Birileri bu paylaşımımızdan da rahatsız oluyor. Sorsan Viyana Sözleşmesi nedir bundan da haberi yoktur. Bu attığımız adımla da bizler lime lime bunu söktük çıkardık hala iş bitmedi söküyoruz çıkarıyoruz şimdi dünya bu işi yakından takip eder hale geldi. Ülke olarak cinayetin üstünün örtülmesine müsaade etmemekte kararlıyız. Yeni delillere ulaştıkça muhataplarımızla paylaşacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum.24 Ekim 2018 19:22

    Yahu Cb nına bu ittifaka güvendim paramı dolara yatırmayıp Türk lirasında bıraktım.Sırf ülkemizin bekası için bunu yaptım.Böyle sudan bahanelerle hop oturuyoruz hop kalkıyoruz. Bunlar beni öyle pişman ettiler ki keşke dolarda bıraksaymışım paramı param eridi gitti ya.Ev alma işi hayal oldu. Size ben daha niye güveneyim ki. Bulduğum ilk fırsatta dolar alacağım paramı dolarda tutacağım. Biz ülkemiz için birikimlerimizi riske ettik bahçeli ve CB nımızın yaptığına bak.Valla bu olaydan sonra çok pişmanım paramı dolarda bırakmadığıma.Ben CB RTE ye güvendim.Bahçeli başta olsaydı asla dolardan çıkmazdım.

  • bir yorum.24 Ekim 2018 18:28

    Andımızın içini dolduracaksın kardeşim.Sen andımızı bayraklaştıranlar andımızın belirttiği şeyleri harfiyyen yerine getireceksin ki örnek olasın.Yoksa boş boş söylemekle bir şey elde edilmiyor. Bana göre de andımız okullarda tekrar konulsun.Okuyan okur okumayan okumaz.Bunu büyütüp ekonomimizin canına okumaya kimsenin hakkı yoktur.Zaten zor bir süreçten geçiyoruz.Bir de böyle kıldan tüyden şeyleri gündeme alarak piyasamızı alt üst etmeyin.Madem ittifakımız böyle pamuk ipliğine bağlı kurmayın kardeşim ittifak mittifak.Ülkemizin her alanda ilerlemesi için ilk on gelişmiş devletin arasına girmek için can hıraş çalışmalıyız.Bu ülkede elini kıpırdatmadan o kadar çok para kazanan var ki siz onlara bakın.

  • bir yorum.24 Ekim 2018 18:23

    Yahu bu andımızı mhp liler ve ve sözde Atatürkçü-laik kesim bayraklaştırıyor. Ben devlet kurumunda çalışan birisiyim. Ben işten başımı kaldıramıyorum. Bu mhp li ve Sözde Atatürkçü-laiklerin büyük bir kısmı yaptıkları işi doğru yapmadıkları gibi bir de böyle iş olan yerlerden hep uzak dururlar. Ben buna şahidim ya. Bunlarda doğruluk dürüstlük olmadığı gibi çalışkanlıkta yok.Seçim olur mhp li adam havalimanında görevlendirilir.Havalimanında görevlendirilenler 3 bin lira alır normal seçim sandıklarında ise 300 lira.Havalimanında birkaçtane kişi gelecekte oy verecek.Biz ise bir günde iflahımız kesiliyor.Birde sonuçlar tutmayınca itirazlar olunca o zaman ayvayı yiyoruz. Buna ne dersiniz.

  • değerlendirme24 Ekim 2018 16:21

    Bu kadar büyütmeye gerek yok içi boş andımız okutulsun fark etmez.İsteyen okur istemeyen okumaz.Bu andımız yüzünden piyasa allak bullak oldu.Yani bu kadar ustune fusmeye gerek yok.Rlin oğlu Amerika bizimle uğraşırken bir siz birbirinizle uğraşmayı bırakın da piyasalar rahatladı.

  • ATATÜRK24 Ekim 2018 14:33

    ANDIMIZ Türküm, doğruyum, çalışkanım. İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene

  • GARANTİCİ 24 Ekim 2018 14:02

    PABUCU DAMA ATILDI ERDOĞANIN YERİNDE DURAMIYOR

  • TURAN24 Ekim 2018 13:39

    KENDİNİ TÜRK OLARAK GÖRMEYENLER OKUMAZ AĞZINI YUMAR SUSAR KİMSE SEN NİYE AĞZINI YUMDUN DİYE BİR ŞEY SÖYLEMEZ EĞER OKUMAK İSTEYENDE VARSA NİYE OKUTULMUYOR ANLAMIYORUM ŞİMDİ AĞLAYACAĞIM BAK

  • ömer24 Ekim 2018 13:19

    özgürlüğümüz elimizden alınmış yasin konuşma eleştirme hakkımız kalmamış.

  • Muhammed 24 Ekim 2018 15:05

    O zihniyet başını örteni okula almıyordu. Askerde yemek duasinda Tanrı yerine agzimızi egip bükerek Allah'ımiza hamdolsun derdik. Komutan agzimiza bakardı kim söylemiyor diye.

  • yasin24 Ekim 2018 13:05

    senin korkundan kimse ses çıkartamıyor 5 yıldır artık nasıl baskıladıysanız ses çıkartamamışlar. ohalde yoldan geçeni içeri aldılar 1 yıl suçsuz yere yatanlar oldu. herkes senden korkuyo neden acaba.

  • kemal24 Ekim 2018 12:52

    zoruna gidenin borusuna gitsin. Türküm doğruyum Atatürkçüyüm.

  • abdullah 5324 Ekim 2018 14:30

    anlaşılan seni herşeyi kabullenmeye çocukken alıştırmışlar. zorla yaptırılanları kabullenmeyenlerde var bu ülkede

  • ferat24 Ekim 2018 12:51

    elbet başkası yerine gelecek. senin silmeye çalıştığın ATatürkü yeniden baştacı yapacak.

  • rasim24 Ekim 2018 12:31

    Neymiş bu and ya,,uydurmuşlar bir şey,,,daha çocuklar istiklal marşını ezbere bilmiyorlar.

  • Alp Tiğin24 Ekim 2018 21:02

    Ey Rasim efendi sen körkütük cahilin birisin.Türk çocuklarına milletini sevmesi için okutulan andı bilmiyorsan adam bile değilsin.Sadece Kürtcülerin ve AKP.nin yalakasısın...

  • Atilla24 Ekim 2018 12:30

    Hikâye anlatmayı bırak...sen yargıya nasıl müdahale ediyorsun onları anlat

  • Tam komedi 24 Ekim 2018 12:28

    Seçilen iktidarın görevi ülkenin hassas ayarları ile oynamak değil ! Eğitime ,işsizliğe , sosyal eşitliğe , adalete ,milli menfaatlerin korunmasına , halkın refahı ve huzurunu sağlamaktır ! Ne işin var andımızla ! Andımızın içinde hangi söz senin kanına dokunudu ! Rahibi serbest bırakınca bağımsız vargı , andımız okunsun deyince feryat fiğan , size ne desem az !

  • Aciz24 Ekim 2018 12:20

    İktidar oldun ama muktedir olamadın. Kendi aradığın hakimleri beğenmiyorsun...

  • Hacı yatmaz24 Ekim 2018 12:19

    Bence bu kararı ya fetoculer verdi,ya Ergenekoncular, ya masonlar ya da Siyonistler. Ama kesinlikle Cumhurbaşkanımızın kendi atadığı hakimler vermedi. Onların okuma yazması yok çünkü:)

  • Urla24 Ekim 2018 12:52

    Akp ülkeyi yonetemiyor. Bir liman ihalesini bile hukuka uygun şekilde yapmayı beceremiyor

  • Ksk24 Ekim 2018 12:19

    Yargitayda ki davalar 3 yilda cozumleniyor komik haberleri yok galiba

  • Meraklı24 Ekim 2018 12:18

    Benim anlamadığım şey şu, izmir ihalesini Cumhurbaşkanı niye bize soruyor? Danıştay'a yazı yazsın, yargılamanın gecikmesi için makul bir sebep var diye sorsun, eğer varsa sussun, hakimler işini savsakliyorsa memuriyetten atsın. 16 yıl oldu hala devleti yönetmesini öğrenemedi

  • Jale24 Ekim 2018 12:51

    Yukarıdaki yoruma olumsuz oy verenler haklı. Biz cumhurbaşkanına o kadar yetkiyi çeşme başındaki çamaşırcı kadınlar gibi eleştirsin diye verdik.