E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan İlker Başbuğ'a Afrin tepkisi---

Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a Afrin tepkisi

Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a Afrin tepkisi
13 Şubat 2018 - 13:19 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, "Afrin siyasete alet edilmesin" açıklamasına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlker Başbuğ'un Afrin açıklamasına, "Bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi?" yorumunda bulundu.

Partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Asla da bunu böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil, yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Başbuğ Afrin harekatıyla ilgili şunları söylemişti:

"Afrin'de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Türkiye geleceğin güçlü bir devleti olacak. Bugün de durumumuz zaten ortada, böyle bir devlet varken, siz küçük emeller peşinden gidip bunu YPG'ye, PYD'ye adeta Türkiye karşısında böyle bir tartışılması bile çok rahatsız ediyor. Bu rahatsız edici bir şey, bu mukayese edilecek, karşılaştırılacak bir konu değil. Bunu daha evvelde söyledik, ümit ediyorum sağduyulu hareket, sağduyulu bu olaya bakış nerede? Amerikan Birleşik Devletleri başta olmak üzere hakim olur ve bu yanlış maceradan vazgeçilir. Çünkü aynı şey devam ederse bakın Amerika Birleşik Devletleri çok şey kaybeder."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Orhan 13 Şubat 2018 23:04

    Herkes bu ülkenin vatandaşı ve alınan kararlar ülkeyi ve herkesin hayatı etkilenmekte ve herkes ülke ve kendi yaşamları için doğru bulduğunu açıklama hakkı vardır.

  • Ziya13 Şubat 2018 21:05

    Kendisi gibi ruhsuz ruhsuz seyredin diyor. Tepki yok coşku yok. Olursa siyasete alet olmuş olurmuş, Sayın Generale göre.

  • Ziya13 Şubat 2018 19:54

    Amerika lı munbiç e girmeyin derken Afrin e girmeyin dmek te alçaklıktır. Kimin ne olduğu ortada.

  • ...13 Şubat 2018 19:51

    bu ülkede ROBOT BİLE özür dilemek zorunda kalıyorsa, gerisini sen düşün : )))

  • Eser 13 Şubat 2018 19:11

    Artık bu ülkede kimse birilerinin beğenmediği bşr fikir beyan edemez. Hemen vurun kırın hakaret edin atın içeri hareketı başlıyor

  • ASKER13 Şubat 2018 19:09

    emekli maşını al yerinde otur.sanamı kaldı açıklama yapmak.veya siyasete soyun.

  • Sen de yazma bilader senin de hakkın yok13 Şubat 2018 20:20

    Sana mı kaldı burada yorum yazmak asker ? Otur tv deki saçma dizileri seyret, okey oyna vs ama yorum yapma siyasetçi değilsin askercik

  • misafir13 Şubat 2018 19:08

    özetle 'suyunu çıkarana kadar siyasete alet edeceğiz' diyor yani. şehit cenazesine gidip utanmadan şehidin tabutuna elini koyup siyasi propaganda yapandan da başka birşey beklenmez zaten. biraz utanın biraz vicdanınız sızlasın

  • VATAN SEVER13 Şubat 2018 19:01

    GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE YAPTIĞI TEK ŞEY AĞLAMA DUVARINA GİDİP DUA ETMEK BİDE KALKMIŞ KONUŞUYORR

  • SAVAS13 Şubat 2018 18:32

    Cevabı tekrar hapse atma şeklinde mi olacak acaba?

  • hakki13 Şubat 2018 18:27

    Gitsin ağlama duvarında dua etsin İlker . ilkere yakışan ancak bu. Soyadı başbuğ ya .kendini bişey zannediyor. ya bunların general olduğu bir ordudan zaten kimseye hayır gelmezdi.

  • bir yorum daha 13 Şubat 2018 18:15

    Başbuğ yu hatırlıyorum da kendisi genelkurmay başkanıyken akpartini kapatılması için elinden geleni yapıyordu.Şimdi böyle uçuk kaçık konuşuyor.Bu askeri operasyonları acaba Bağbuğ yapabilirmiydi.Asla yapamazdı.Bak Türkiye birçok badireden geçmesine rağmen bu başarılı operasyonları yapabiliyor hem de kimin zamanında kapatmak istediği akparti zamanında.Bunun siyasetle ilgisi yok ama şu anda kim baştaysa bütün sorumlulukları halktan gelebilecek olumsuzlukları o göğüslüyor Başbuğ efendi değil.

  • bir yorum 13 Şubat 2018 18:09

    Kim afrine operasyonu siyaset malzemesi yapıyor.Kimse Türk ordusunun harekatını siyasetine alet edemez.Akparti,mhp ve Cb nımız bunu siyaset malzemesi yapmıyor.Birlik beraberlik için uğraşıyor.Ama diğerleri öyle değil maalesef.Kim şehitler üzerinden oy dilenirse hüsrana uğrar.Mehmetçiklerin afrinde ve daha sonra gelecek münbiç teki harekatları ülkecek hepimiz destek veriyoruz.Ve bu destekten dolayı kimseye oy borcumuz yok.Ben Türkiyemizin terörden ilelebet kurtulmasını istiyorum.

  • Stratejist13 Şubat 2018 18:36

    Terörle mücadele için Afrine girmemiz konusunda samimi isek, herşeyden önce İncirlik ve Kürecik üstlerini kapatmamız gerekmiyormu? Bunu yapmadığımız süreyle derdimizi kimseye anlatamayız ve dünya bizi ciddiye almayarak dalgasını geçer. ABD Fıratın doğusunda kürt devletini alenen kuruyor, kimseler farkında değil anlaşılan.

  • Siyaset13 Şubat 2018 18:06

    Yarası olanlar gocunmuşlar anlaşılan.

  • sami13 Şubat 2018 17:01

    Siyasete tepeden bakan asker zihniyeti Yav biz sizi emekli ettik yetmedi Be sus be sus işini yspanlara köstek oluyorsun

  • ali13 Şubat 2018 16:15

    Boş boş konuşuyor yakında chp milletvekili olur

  • Vatandaş13 Şubat 2018 15:37

    Başbuğ, Mit müsteşarı olsun.

  • Selçuk Kaybeli13 Şubat 2018 15:33

    Başbuğun konuşmasnı dinlememiş ki, anlmamış ki ne demek istediğini idrak edememiş bile. Adam kötü birşey söylememiş.. vay arkadaş ne hale geldik

  • fatih istanbul13 Şubat 2018 15:30

    İsrail gezisinde kudüste yahudilerin Ağlama duvarına gidip yahudilerin gönlünü kazanmıştı Ama Müslüman Ülkenin Ordunun Genel kurmay Başkanı olarak mescidi aksada iki rekaat namaz kılamamıştı Kendine demekki bunu yakıştırıyor.yapılanlar asla unutulmaz Devletimiz onca emek imkan vermiş sizlere Bu ülkeye hizmet etsinlerdiye

  • Bir de siverekli diye övünürsün 13 Şubat 2018 20:23

    Orada burada yorum yazacağına siverek mafyadan, aşiretten geçilmiyor oraya el at siverekli. Devletin olduğu yerde mafya, aşiret, cemaat, tarikat olmaz

  • siverekli13 Şubat 2018 18:09

    solcular öyle bişi bilmez sor bi orta doğu ülkelerini saysınlar bakalım avrupayı bilirler filistini orda israil olduğundan bilirler

  • referans5813 Şubat 2018 15:20

    Allahın göğe bakan bişey göremeyip bulutlara şekil vermeye çalışıp ona tapan kulları adam doğru söylüyor.Sanki bişey demiş gibi yangıa körükle gitmeyin.

  • Tek adam13 Şubat 2018 15:19

    Ülke ekonomik ve adalet olarak hergeçen gün daha çok batağa saplanıyor

  • yanlış yorum13 Şubat 2018 15:16

    başbuğun bu yorumu kılıçdaroğlunun söylemlerine karşı idi siyaseti karıştırmayın demsinin sebebi bu ben öyle anladım. devlete yada hükümete karşı söylenmiş birşey değil.reis yanlış anladı yada anlatıldı.

  • kifayet13 Şubat 2018 14:44

    konuşmasını bile bilemeyen bu zat nasıl ordumuzun genel kurmay başkanlığını yaptı ? hala anlayamıyor ve geçmiş sıkıntılarımızın sebeblerini de bu vesile ile daha da bir idrak ediyorum ...

  • KILIÇ13 Şubat 2018 14:40

    BAŞBUG FAYDANI GÖRMEDİK AMA ZARARDA GÖSTERME YETER.

  • mete13 Şubat 2018 14:21

    ülke ne hale geldi. allahım sen bizi koru.