E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Cumhurbaşkanlığı açıklaması ---

Erdoğan'dan Cumhurbaşkanlığı açıklaması

Erdoğan'dan Cumhurbaşkanlığı açıklaması
16 Kasım 2016 - 10:13 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve MHP görüşmesinde ortaya çıkan "Cumhurbaşkanlığı" sistemi hakkında değerlendirmede bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'a yapacağı resmi ziyaret öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti ve MHP görüşmesinde ortaya çıkan "Cumhurbaşkanlığı" sistemi hakkında değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Görüşmelerin Cumhurbaşkanlığı veya Başkanlık üzerinde olması benim için sıkıntı değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

Ziyaretim sırasında geniş görüşmeler ve her iki ülke arasında yaptığımız ve yapılacak projeleri değerlendirme imkanımız olacak. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemiz ve milletimizle takdire şayan bir dayanışma sergileyen Pakistan Meclisi ile bir araya geleceğiz. 

FETÖ İLE İLTİSAKLI KİŞİLERİN 20 KASIM'A KADAR PAKİSTAN'DAN GÖNDERİLMESİ KARARI

15 Temmuz darbe girişimi akabinde Pakistan’ın kadir şinaslığına bir kez daha tanık olduk. Pakistan Meclisi’nden bir heyet ülkemize gelerek dayanışma mesajı verdiler. FETÖ’nün Pakistan içindeki varlığını sonlandırma noktasında hemen harekete geçtiler ve atılması gereken adımlar neyse Milli Eğitim Bakanlığımız ve Maarif Vakfı’mızla iş birliği halinde sürdürüyorlar.

Örgütle iltisaklı kişilerin 20 Kasım’a kadar ülkeden def edilmesi konusu bizim tarafımızdan memnuniyetle karşılandı. Türkiye, Pakistan’ın terörle mücadelesine tam desteğini sürdürecek. Şer şebekelerinin ne bizim ne de Pakistanlı kardeşlerimizin geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz.

Pakistan, FETÖ okullarındaki öğretmenlerin ülkeyi terk etmesini istedi
Pakistan İçişleri Bakanı Çodri Nisar Ali Han, ülkede Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait 23 okulda çalışan 108 öğretmenin aileleriyle 20 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmesini istediklerini duyurdu.

BAŞKANLIK YA DA CUMHURBAŞKANLIĞI OLMASINDA BİR SIKINTI SÖZKONUSU DEĞİL

Şu anda gerek AK Parti gerekse MHP’nin kendi aralarında yapmakta oldukları bu çalışmanın öncelikle cumhurbaşkanı olarak bana düşen boyutu hayırlı olsun temennisinde bulunmaktır. Çalışmanın 'başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı' olmasında benim için herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Parlemontada 367 yakalanır mı yoksa referandum kararı mı çıkar, bunu o zaman göreceğiz. Milletimin vereceği bir karardır. Metne kam olarak muttali olduğumuzda değerlendirmelerimizi yapacağız. Sadece partiden ilişiğinin kesilip kesilmemesi konusunda benim kanaatim bir cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinin kesilmesi ülkedeki siyasi etkinliğin zafiyet bulmasını getirir.

PARTİDEN İLİŞİĞİNİN KESİLMESİ DOĞRU DEĞİL

Benim kanaatim bir cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmesi bir defa ülkedeki siyasi etkinliğin, aktif yapının zafiyet bulmasını getirir. Bunun için, böyle bir adım atılıyorsa ki 'fiili başkanlık' diye zaman zaman Sayın Bahçeli'nin ifade ettiği şekliyle yani cumhurbaşkanlığı sistemine bu şekilde girildiği anda, o zaman tabii ki partiden ilişkisinin kesilmesi doğru olmayacaktır. Partisiyle beraber bu yolu yürümesi, bu süreci işletmesi, şüphesiz ki hem mensubu olduğu partisini hem de cumhurbaşkanının kendisini güçlü kılacak ve çok daha kararlı, dayanışma içerisinde adımlar atılmış olacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)