E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan ABD'ye Kudüs resti---

Erdoğan'dan ABD'ye Kudüs resti

Erdoğan'dan ABD'ye Kudüs resti
13 Mayıs 2018 - 23:44 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla yayımladığı yazılı açıklama ve Londra'da yaptığı konuşmada, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımasına çifte tepki gösterdi. Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla yayımladığı yazılı açıklamanın yanı sıra, resmi temaslar için bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'da yaptığı konuşmada da ABD'ye sert çıktı. 

Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyarak uluslararası hukukun en temel ilkelerini, uluslararası toplumun iradesini, tarihi ve sosyal gerçekleri hiçe sayan tutumunu sürdürmeyi tercih ettiğini gösterdiğini belirtti.

"ABD'nin insanlığın hak, adalet ve hakkaniyet şuuruyla bağdaşmayan bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal ettiğini, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar verdiğini ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybettiğini" ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak, gerçekten barışı istediğini defalarca kanıtlayan Filistin tarafını cezalandırmıştır.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

Filistin halkının yüzlerce yıllık vatan topraklarını işgal eden, abluka ve yasa dışı yerleşimlerle iki devletli çözüme yönelik taahhütleri çiğneyen, barışı bizzat imkansız hale getirmeye çalışan, BM kararlarını sistematik şekilde ihlal eden İsrail hükümetini ise ödüllendirmiştir. Tarih ve insanlık vicdanı Filistinli kardeşlerimize yapılan haksızlıkları asla affetmeyecektir. Filistin sorununa adil ve sürdürülebilir bir çözüm ancak egemen ve bağımsız bir Filistin devletinin 1967 sınırları dahilinde, başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde vücut bulmasıyla mümkün olacaktır."

İSRAİL'E ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Filistin devleti ile dost ve kardeş Filistin halkının her daim yanında duracağını, haklı davasında Filistinli kardeşlerini asla yalnız bırakmayacağını vurguladı.

Filistin topraklarında bugün yaşanması muhtemel olaylar konusunda İsrail yönetimini sorumlu ve itidalli davranmaya davet eden Erdoğan, bu kritik günde, can kayıplarının önlenmesi için gerekli hassasiyetin azami düzeyde gösterilmesi gerektiğine dikkati çekti.

ÇİFTE TEPKİ

Öte yandan İngiltere'de TURKEN Vakfı'nın düzenlediği etkinlikte ABD'nin Kudüs kararına değinen Erdoğan şunları ifade etti:

"Yarın (bugün) bir adım atılıyor. Kudüs İsrail’in başkenti olacakmış. Başta ABD olmak üzere Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarmış, ne olarak tanırsanız tanıyın. BM de oylaması yapıldı, 128 ülke tavrını ortaya koydu. Yanınızda derme çatma 7-8 tane adı ülke olan yerleri buldunuz. Yapılan telefon görüşmelerinin haddi hesabı yok, şu kadar para veriyorum oyunu kullan adımları atıldı. İstediğiniz kadar atın. Kudüs hele hele, Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir. İslam dünyası olarak bunu böyle biliyoruz. Birileri gibi petrol, altın, elmas için insanları birbirine kırdırmadık, kırdırmayız. O birileri bunu yaptı. Bir Müslüman kendisi için ne arzu ediyorsa kardeşi için de onu istemekle mükelleftir. Devlet olarak dün olduğu gibi bugün de barışın adaletin tesisi için mücadele veriyoruz"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri14 Mayıs 2018 10:31

    Sadece Abde emperyalizmine karşı görünmek değil. Her türlü zulüme karşı durmaktır mesele. Irak ve Suriye bölünürken, Kaddafi emperyalistler tarafından öldürülürken tepki göstermek gerekirdi. İsrail düşmanları teker teker yok ediliyor. Ben kendinden olmayan herkesi düşman gören Siyonistlerle, radikal dinci Şii, Sünni ve Hristiyanları aynı kefeye koyarım. Hepsi aynı kibri taşıdıklarından ve dünyayı savaş alanına çevirdiklerinden. Yasasın dünya barışı.

  • kaktust14 Mayıs 2018 00:17

    İncirlik üssünü ABD ye kapat,Malatya Kürecik radarını ya kapat yada oradaki ABD li askerleri ülkesine postala kontrolü TSK ver