E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ve Trump görüştü! bölgesel sorunlar için iş birliği mutabakatı---

Erdoğan ve Trump görüştü! bölgesel sorunlar için iş birliği mutabakatı

Erdoğan ve Trump görüştü! bölgesel sorunlar için iş birliği mutabakatı
21 Eylül 2017 - 22:17 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmede, IKBY'nin referandum kararına karşı ortak tavır sergilendi, bölgesel sorunların çözümü için işbirliğinin artırılmasına dair mutabakata varıldı

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda Lotte New York Palace Otel'de, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi.

Erdoğan ile Trump arasında gerçekleşen görüşme 50 dakika sürdü.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Randevuda ABD'nin korumaların kullanacağı silahların satışına ilişkin tasarıyı geri çekmesi, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye verilen silahlar, ABD'de bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ve Kuzey Irak'taki referandum gibi sıcak başlıklar masaya yatırıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA YAPILDI: İKİ ÜLKE DE REFERANDUMA KARŞI

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmede, bölgesel meselelerin çözümü için iş birliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalındığı bildirildi. Görüşmede, iki liderin, 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin gerçekleştirmeyi planlanladığı referanduma karşı oldukları ifade edilerek, bu tür bir adımın ciddi sonuçları olacağının vurgulandığı belirtildi.

GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin basına açık bölümünde yaptığı açıklamada, "İnanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler, dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız. Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Erdoğan, bu kapsamda Lotte New York Palace Otel'de, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Erdoğan ve Trump, gerçekleştirdikleri görüşmenin basına açık bölümünde basına açıklama yaptı.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trumpın görüşmesi sona erdi

"AMERİKA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ ELE ALMA FIRSATINI BULACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğumuz Amerika'da değerli dostum Donald ile bugün heyetlerarası ve ikili görüşmeyi gerçekleştireceğiz." sözleriyle başladı.

"İnanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler, dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Görüşmeye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trumpın görüşmesi sona erdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ22 Eylül 2017 07:39

    GÖRÜŞMELERİN ARKASINDAN DAHA ÇOK PKK SİLAH GELİYORSA ANLAMAK MÜMKÜN DEGİL.

  • Cego22 Eylül 2017 00:13

    Osmanlı'dan kalma mancınık iyidir. ABD'den almayalım korumalara silah. Milli olalım

  • çakır22 Eylül 2017 00:10

    Tramp işaretini yapmış ulumana ti uçgen eller oynasın eller merkelde çok yapıyor

  • Metin Aksakallı21 Eylül 2017 23:46

    Olumlu birbsonuç çıkmaz. Abd ve Almanya Tüekiye'yi gözden çıkarmış artık. Bir cumhurbaşkanının korumasına silah satışı bile ambargoya uğruyorsa iş bitmiştir. Şahsi görüşüm ülkemizde uygulanan antidemokratik uygulamlar buna neden olmuştur.