E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Trump'ı aramayı düşünmüyorum---

Erdoğan: Trump'ı aramayı düşünmüyorum

Erdoğan: Trump'ı aramayı düşünmüyorum
16 Ocak 2018 - 12:53 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye yapılacak operasyona ilişkin bilgi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olası Afrin operasyonu ile ilgili olarak ''Suriyeli muhaliflerle yapacağız. Afrin ve Münbiç'ten başlayarak terör yuvalarını birer birer dağıtacağız'' dedi. Erdoğan, 'ABD Başkanı Trump ile görüşecek misiniz?' sorusuna da ''Şu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuştuk, o bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem'' yanıtını verdi. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan ile ilgili 'hak ihlali' kararıyla ilgili de ''Açıklama yapmayacağım, arkadaşlar gerekli açıklamayı yaptı'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 'Afrin operasyonuna Suriyeli muhaliflerin dahil olup olmayacağı' ile ilgili bir soruya ''Tabii olacak, beraber. Onlar için veriliyor bu mücadele. Biz onlara, topraklarına sahip çıkmaları için, bu kardeşlerimize orada yardımcı oluyoruz" yanıtını verdi.

'NEYİN SINIR GÜVENLİĞİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Amerika 11-12 bin kilometreden gelecek, burada kendisine bir ordu oluşturacak ve adını da ne koyacak? 'Sınır güvenliği.' Neyin sınır güvenliği? Bakın şu anda Suriye'de rejim, 'bu bizim için bir tehdit oluşturur' diyor ve kesinlikle böyle bir oluşuma onlar da sıcak bakmıyor."

TRUMP'A: 'O BANA DÖNMEDİĞİ SÜRECE BEN ONA DÖNMEM'

'Trump ile Suriye konusunda görüşme olup olmayacağı' sorusuna Erdoğan, ''Şu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuştuk, o bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem. Putin ile iki üç gün önce konuştuk, telefon diplomasimiz devam ediyor" yanıtını verdi.

MHP İLE İTTİFAK

Erdoğan, 'MHP ile ittifakta Kürt vatandaşların küseceği iddiası' ile ilgili olarak da ''Onlara inanmayın. Bu millet o oyunları artık aştı" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALP16 Ocak 2018 16:03

    ELEŞTİRİSİNİZ VE YA ELEŞTİRMESSİNİZ...BENCE BÜYÜK DEVLET ADAMI..ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN..GERİSİ İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR

  • emre16 Ocak 2018 14:31

    amma üzülür şimdi trump haa dünya liderinden büyük bir hamle :D :D :D

  • yuh16 Ocak 2018 13:32

    Allah dan çok güçlü deyiliz dünyaya savaş açardık.

  • erol g.16 Ocak 2018 13:30

    ŞUNA DİKKAT EDELİM SADDAM 2 AĞUSTOS 1990 TARİHİNDE KUVEYT'E SALDIRDI BU HAREKAT ONUNDA ORDUSUNUN DA SONUNUN BAŞLANGICI OLDU SORUNU ULUSLARARASI ANLAŞMALARLA ÇÖZÜMÜNE YARDIMCI OLMALIYIZ İŞGALCİ DURUMUNA DÜŞMEMELİYİZ

  • Okie Dokie16 Ocak 2018 13:09

    Trump bu halkın seçtiği liderdir. Bence görüşülmeli.

  • bu dünyadan biri16 Ocak 2018 12:58

    tüm sözlerin iç siyasete yönelik. Birileri de hemen gaza geliyor. Dün savaş açılacaktı sözlerinden , bugün aramam diyorsun, ne oluyor?