E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Ticaretimizi yerli para üzerinden yapmaya hazırlanıyoruz---

Erdoğan: Ticaretimizi yerli para üzerinden yapmaya hazırlanıyoruz

Erdoğan: Ticaretimizi yerli para üzerinden yapmaya hazırlanıyoruz
11 Ağustos 2018 - 17:57 borsagundem.com

Erdoğan, "Devlet olarak alacağımız tedbirler üzerinde bakanlarımız çalışıyor. Ticaretimizi yerli para üzerinden yapmaya hazırlanıyoruz. Avrupalı ülkeler de bu dolar tehdidinden çıkmak istiyorsa onlarla da bunu yapmaya hazırız" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

"TİCARETİMİZİ YERLİ PARA ÜZERİNDEN YAPACAĞIZ"

Devlet olarak alacağımız tedbirler üzerinde bakanlarımız çalışıyor. Ticaretimizi yerli para üzerinden yapmaya hazırlanıyoruz. Avrupalı ülkeler de bu dolar tehdidinden çıkmak istiyorsa onlarla da bunu yapmaya hazırız. Tüm dünyaya ekonomik savaş ilan eden, yaptırım tehditleriyle ülkeleri haraca bağlayan bu düzeni asla kabul etmiyoruz. Cezaymıs, kurmuş, dövizmiş, yaptırımmış hiçbiri umrumuzda değil. Biz bugünlere milletimizle geldik. Bizim krizden çıkış formülümüz budur. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Savunma sanayisinde bunu yaptık. Şimdi de bunu yapacağız. İhracatta bunu yaptık. Turizmde 40 milyona gidiyoruz. Haberler güzel. Diğer alanlarda da bunu yapacağız. Bize parmak sallayanları pişman edeceğiz.

Biliyorsunuz dolar kuru üzerinden ülkemizin üstünde kara bulutlar dolaştırılmaya çalışılıyor. Bunlar ülkemize karşı başlatılan ekonomik savaşın füzeleridir, gülleleridir. Biz önlemlerimizi aldık alıyoruz. Önemli olan bunu ateşleyen elleri kırmaktır. Daha önce bu elleri çok kez kırdık zaten. Sanıyorlar ki bu millet döviz kurlarına teslim olacak. 

Biz birilerinin bize saldırısını anladık da, ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor? Sayın Genel Sekreter Hamzaçebi'ye teşekkür ediyorum. Genel Başkanı onu anlamamış. Sayın Kılıçdaroğlu ağızınla kuş tutsan avucunu yalarsın. Sen zannediyor musun, bu döviz baronlarının yanında yer aldığında sana pare verecekler. Bunca zamandır girdin kaybettin, girdin kaybettin hala koltuğu bırakamadın. Ama koltuk seni bıraktı. Şimdi de döviz baronları ile hareket ediyorsun, sana oradan bir şey mi gelecek? Biz yolumuza kararlılık ile devam edeceğiz. Cevaplarını yine vereceğiz.

BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Türkiye'yi küçük hesapları için karşısına alanlar bunun bedelini ödeyeceklerdir. Ülkemize karşı tehdit politikası güdüp iflah olan bir siyasetçi yoktur. Bu milletin ahını alan belasını bulmuştur. Kim sabrederse zafere ulaşır. Sabredeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz, zafere erişeceğiz. Saflarımızda delik açtırmayalım.

BURASI ÇATLADIKAPI ÜLKESİ Mİ

Bu oyun önümüze geldiğinde biz, 'Ölürüz de böyle bir istiskale, aşağılanmaya rıza gösteremeyiz' dedik. Tehdit ediyor ya. 'Saat 18.00'e kadar, yarın akşam, göndereceksiniz.' Burası çatladıkapı ülkesi mi? Burası Türkiye Türkiye. Ne yapıyorsunuz? Biz besleme değiliz, ayakları üzerinde dimdik duran 81 milyonluk bir Türkiye'yiz.

‘BENİM İŞ ADAMLARIM KILIÇDAROĞLU DEĞİL Kİ…’

15 Temmuz'dan bir gün önce 2,8 olan dolar kurunun dün itibarı ile 6 lira üzerinde olamaz. Tüm büyük yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz, ortada krize giren, batan bir ülke yok. Ekonominin gerçek durumunu sıkıntıları ile, başarıları ile biliyoruz. İşadamları ile her gün konuşuyoruz. Benim işadamlarım Kılıçdaroğlu değil ki. Ben bu vesile ile Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Yerli ve milli olanlar burada kendini ortaya koyuyor. Mesele bu. Millilik. Hedef ve istikamet aynı olunca konuştuklarınız uyuşuyor, örtüşüyor. Birileri bir yerlere hala çekmeye çalışıyorsa onlara diyecek bir şey yok. Hepimiz aynı gemideyiz ya.

‘TERÖRLE MÜCADELE ETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Bir süredir süren kur oyunu dün zirveye çıkmış, milletimiz duruşunu göstermiştir. Ülkemiz bu oyunun sarmalından en kısa sürede çıkacaktır. Bu oyundan çıkışın yolu üretimdir, faizi minimize etmektir. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracıdır. Ne yaparsanız yapın, ekonomideki hedeflerimizi gerçekleştirmekten geri durmayacağız. Terörle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Irak ve Suriye politikamızdan geri adım atmayacağız. Bayrağımızın dalgalanmasına engel olamayacaksınız.

CHP'den 13 maddelik ekonomi paketi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (39)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik12 Ağustos 2018 13:54

    Sn Kılıçdaroğlu muhalefet olarak hukümetin yanındayız diyor ve bir takım önerilerde bulunuyor. Destek verse suç vermese suç.Senin aklına ihtiyacım yok filan gibi açıklamalar. Sayın bop eşbaşkanı 16 yıldır kusursuz kabahatsiz hatasız tek suçlu chp ve Kılıçdaroğlu. Damadı ekonomi bakanı yapıyorsun hani liyakat nerede. Bu ülkede başka adam mı kalmadı. Nice değerli ekonomistler var. Millet oy veriyor seçiliyorsunuz. Sandığa hile katılmamak suretiyle saygı duyarım. Seçimler eşit şartlarda zaten yapılmıyor o da ayrı bir konu. Neyse benim merak ettiğim Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olarak bu proje nedir ve diğer başkan kimdir?

  • CURRUK12 Ağustos 2018 11:59

    Alo Alattin,şurda diken var çıkarıversen...

  • ALAATTIN ÇIMBIZCI12 Ağustos 2018 10:51

    bunlar bitmişlir senromları.bu tür konuşlar halk önünde konuşur isen halkda ıcar.bu tür konuşmalar gizli ve yetkililer ile yapılır ulu orta konuşur ise dövizlerin hepsi patlar.yaptığın büyük hataları hep abd nin üzerine yıkılırsun senin ve yardımcılarının hiç mi hataları yoktur.

  • Ben desin12 Ağustos 2018 09:11

    Sorun papaz,mapaz değil sorun damat.ahada yazıyorum bir yere not alın.damat gitti değin dolar 5 lira babacan ekonominin dümenine geçiyorrr dolar 4,5 lira

  • Ver mehteri ver mehteri 12 Ağustos 2018 09:04

    Herkes ile kavga edersen kavgaların da hep tek kalırsın

  • KILIÇ12 Ağustos 2018 08:55

    SÖZ KONUSU ÜLKE İSE DÖVİZE KARŞI EN CİDDİ TEDBİR ALINMALI SÖZ BİTMİŞDİR EYLEM ZAMANI GEÇMİŞ YILLARDA YASAKLANMIŞ İSE YİNE YASAKLANMALI ÜLKEDEKİ TÜM EKENOMİK SEKTÖRLER KURUMLAR VEDE HALK AŞIRIZ ZARAR GÖRÜYOR DAHA NE BEKLENİYOR ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM.

  • bir yorum12 Ağustos 2018 07:43

    Agresif büyümeden şimdilik uzak durmalıyız. artık kademeli büyümeye geçmeliyiz. Yani bulunduğumuz mevkiyi pekiştirip ondan sonra diğer kademeye geçmeliyiz. Bu zamana kadar agresif bir şekilde büyüdük. Şimdi biraz mola vermeliyiz. Çünkü dolar böyle yüksek kalırsa bizi gerçekten zorlar.Amerikanın doların böyle yüksek kalmasına daha fazla müsaade edemez yoksa dış ticaretindeki açık dahada açılır.Bir devleti izahata çekmenin bedelini ağır ödeyecektir.

  • bir yorum12 Ağustos 2018 07:31

    Şu yerel seçimi de erkene alıp bir daha 2023 e kadar seçimden bahsedilmesin bu ülkede artık. Ondan sonra ihracat seferberliği,turizm,altın ve diğer değerli metallerin artırılması gibi konulara yoğunlaşalım.Bir de en önemlisi bilim ve teknoloji seferberliği başlatmalıyız.Bu en önemlisi. Türkiyede basılan her bir paranın karşılığı altın üretelim. Türk parasını convertible yapmalıyız. Dolara dayalı değil Altına dayalı devlet tahvili ve hazine bonosu çıkaralım.Yurtdışı yatırımcılara güven vermek için ne gerekiyorsa yapalım.Ayrıca madem ohali kaldırdık bu huzur operasyonlarını sürekli yapalım hem de hiç haber vermeden aniden.Amerikalılara çalışan ajanları suikastçıları,terörsitleri ne olduğunu anlamadan inlerinde basıp ortadan kaldıralım.Bu ülkeyi dünyanın en güvenlikli ülkesi haline getirelim.Getirelim ki turistler iç huzuruyla güvenli olarak ülkemize gelsinler.Turizm çeşitlendirmeliyiz. Fakat turizm bölgelerinde çok aşırı israf var.Bu israfıda kesinlikle önlemeliyiz.

  • Uğur12 Ağustos 2018 00:56

    Hee rizede ki mesajı avrupa bekliyordu sanki. Biz müslümanız arkadaş. Bizi hiç bir zaman kurtarmazlar. Suriyelileri başımıza bu günleri hazırlasınlar diye musallat ettiler. 25 milyar dolar harcadık denmişti paraya bak. Şimdi imf bize 25 milyar dolar verse ne faiz,ister düşünün.

  • Türkoğlutürk 12 Ağustos 2018 08:01

    Suriyeye libyaya mısıra sen burnunu soktun. Abd istedi diye. Bu ülkenin muhafazakar insanları abd ve ingiltere ye yaparlar. Üstelik bop un türkiyeyi parçalama amacını bildikleri halde. Suriyeden sonra sıranın türkiyeye geleceğini bilebile.

  • Cakir12 Ağustos 2018 00:28

    Troller iş başında hepsi burada toplanmış yayıp Erdoğan olmasında kim olursa olsun diye çabalayan kişiler belli onlara kürek çeken belli ABD den büyük Allah var

  • Ali11 Ağustos 2018 23:44

    Milleti kandırma boş yere. Dünyada ticaret dolarla dönüyor. Sen ihaleleri neden dolarla yapıyorsun?

  • Sabun11 Ağustos 2018 23:20

    Halkin hali kayik o kadar oy verdik badem biyik ulkeyi bayirdin ne yazik abd ye bize atitigin gibi atamadin kazik herkes yorum yapiyo sana kizip rahmetli cem karaca soylerdi alavare dalavare kim ala kim vere rap rap eriyor liralar mark kap folar al rap rap netekim de yokki kenan evrende meza dan cikmayacak ya

  • Ego11 Ağustos 2018 22:47

    Ego Man full ego

  • Vatandas11 Ağustos 2018 22:40

    Sn. Erdogan maglubiyet kabullenmesi zor olan bir duygudur. Halk cok yoruldu mutsuz ve umutsuz bakiniz ofkeyle kalkan zararla oturur. Siz konustukca kin ve nefret kustukca daha da batiyoruz. Bakiniz Cin, Rusya, Avrupa ve digerleri bas edemedi ABD ile biraz geri cekilip guc kazanma yollarini aramamiz gerekli straje bunu gosteriyor. Yenilgiyi kabullenmekte bir erdemdir. Yeter gercekten yeter yillardir surekli kavga halindesiniz toplumumuz yoruldu dunya ticaretinde %1 oraninda yer aliyoruz. Kabul etmek gerekiyor ki bas edemeyiz.

  • Amin11 Ağustos 2018 22:12

    Su tosuncuk joleliyi goren oldumu cok guzel nini anlatiyordu. Yatmadan once duanizi esirgemeyin

  • Dogrucu davut11 Ağustos 2018 21:46

    Daha bikac ay once (secimlerden once trumpla cak yapiyodun , yumruk tokusturuyodun , papaz o zamanda tutukluydu,) ben soyliyim dedinki secimi atlatalim halledecez ama simdi bizi sikstirmayin oy kaybederim , kazaninca unuttun sozunu ,abd de dugmeye basti hepsi bu , yav gene magduru oynuyosun ya 17 yildir oldugu gibi ,helal olsun gene yediriyosun bu millete buyuk yetenek

  • Dogrucu davut11 Ağustos 2018 21:41

    Papazi birakk, alman gazetwciyi mahkemeye bile cikarmadan biraktigin gibi, damadi al yerine ehil bir kis ata bak dolar noluyir o zaman

  • Ww11 Ağustos 2018 21:32

    Teis yapma etme ,sana hangi avrupa ulkesi uyar allah askina aklini basina al ,bu ulke babanin mali degil ,kisisel ihtitaslara kurban edilemez,

  • Editor11 Ağustos 2018 21:32

    Su maca kizinda 55liraya lahmacun yiyenler yardim etsin ulkeye bi goreyim bakalim hadi goreyim

  • cingöz11 Ağustos 2018 21:29

    damat dahil, danışmanlarla birlikte ekonomi yönetimini baştan aşağıya değiştir.

  • milf11 Ağustos 2018 21:28

    adnan hocamızın ahını aldın, iflah olmazsın

  • resim12 Ağustos 2018 07:04

    yuru be adnan hocamis israil yalakaci dir adi serefsiz dir seni hocan

  • esra11 Ağustos 2018 23:00

    evet gıız, adnan hocamıza zulm ettiler. belalarını buldular. Allah büyük...

  • Ktr11 Ağustos 2018 21:01

    Önce ıtalya İsviçre Endonezya Malezya’ Katar’daki milyar dolarları getirin bozdurun sonra konuşun.

  • Yerli ve Milli11 Ağustos 2018 20:23

    Bu krizden kurtulabilmenin şartlarından biriside, Sn. Başkanın işadamlarının bir an önce aldıkları kredi borçları ödemeleridir, aksi taktirde bankalar batacak ve geriye yapabilecek bir şey kalmayacaktır.

  • Selahattin abi11 Ağustos 2018 19:44

    Bir ara tutuklu Alman gazeteci Deniz Yücel vardı?Ey Almanya sen kimsin bu terörist gazeteci Bağımsız Türk adaleti tarafından yargılanacaktır diyorduk sahi bu gazeteciye ne oldu bilen var mı? Hatırlatayım Başbakan Binali Yıldırım Almanya da Merkel ile görüştüğü günün gecesi mahkemesi bile olmadan bırakıldı.Biz ülke olarak ne yapıyoruz anlayan var mı?

  • alf11 Ağustos 2018 20:33

    almanya eski tanklarin modernizasyonuna ambargo koymustu, kaldirdi, bagimsiz yargida birakti adami:)) esir gibi bisey yani.

  • Fenasi kerim11 Ağustos 2018 19:38

    Yazıklar olsun yönetenlere ayıp be

  • Başkan haklı11 Ağustos 2018 19:35

    Borçlarımızı ödedikten sonra, takas usulü ticaret bile yapabiliriz aslında.

  • ali11 Ağustos 2018 19:03

    1 azarbeycan parası 3 tl nasıl ama

  • Aaa12 Ağustos 2018 08:04

    Dün mağazada koyun abd parçasıyla bizi dövemez dedi. Bende son üç yıldır paramız hangi ülke parasından dayak yemedi dedim

  • KARTALAĞABEYLİ11 Ağustos 2018 19:00

    imkanı yok,gün olur tokatı yersin..sonra deme kandırıldık,,NEDEN İTHALAT VERGLERİNİ ARTTIRMIYOR İÇ ÜRETİME DESTEK VE FİNANS KAYNAĞI OLUŞTURMUYORSUN

  • köfteci11 Ağustos 2018 18:54

    hayal dünyası kim satar sana petrol tl yle

  • Ayşen sak11 Ağustos 2018 18:50

    Atma TAYYİP din kardeşiyiz biran önce ABD anlaş yoksa batacazz Türkiye hukuk devleti dion paşaları içeri atarken Zekeriya öz hainine zırhlı Mercedes tahsis ediyordun bırak palavrayı önce sen boz dolar ları

  • Bika11 Ağustos 2018 18:28

    Dış borçlar dolar ve euro bazlı olduğundan, 467 milyar dolar dış borç vadesi gelince ödenmek zorunda.

  • Ahmet 11 Ağustos 2018 18:18

    Ne uretiyorsun ki ticareti yerli para üzerinden yapacaksın

  • Lale11 Ağustos 2018 18:14

    Şaka mısın? Önce Türkiye de yaptığın köprü geçiş ihalelerini TL ile yap! Havalandırma, şehir hastaneleri hep dolarla ihale edildi. Kanal İstanbul'u bile dolarla ihale edeceksin. Sikiysa kanal İstanbul'u tl ile ilahe et

  • alf11 Ağustos 2018 18:53

    benzin bile dolar uzerinden be.