E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan söylemişti, ekipler 45 depoyu bastı---

Erdoğan söylemişti, ekipler 45 depoyu bastı

Erdoğan söylemişti, ekipler 45 depoyu bastı
21 Kasım 2018 - 15:37 borsagundem.com

Gıda ürünlerinde depoculuk yaparak fiyatları etkileyenlere ilişkin baskınlar yapılmaya başlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bundan sonra stokların yapıldığı bütün depoları basacağız. Kimse benim vatandaşıma pahalı ürün satma hakkına sahip değil" uyarısında bulunmuştu. Ankara'da 3 bakanlıktan yetkilileri, Polatlı'daki 24 soğan deposuna denetim yaptı. İlk denetimde 21 depoda stoklandığı tespit edilen 50 bin ton soğanın, hallere sevkiyatının yeniden başladığı bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, son dönemde fiyat artışıyla dikkat çeken soğan için denetime çıktı. Bakanlık yetkilleri, önce soğan üretimin önemli merkezlerinden biri olan Polatlı'daki 24 depoya gitti. Denetimlerde 24 depodan sadece 3'ünün satış yaptığı, 21'inin ise 50 bin ton soğanı stokladığı belirlendi. Bunun üzerinde ekipler aynı depolara yeniden gitti. Stoklanan soğanların hallere sevkiyatının yeniden başladığı görüldü.

'STOK YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, Polatlı'nın soğan üretiminin üçte birini karşıladığını söyledi. Polatlı dahil Ankara genelinde her yıl yaklaşık 500 bin ton soğan üretildiğini kaydeden Korkmaz, "Son zamanlarda fiyatlarda meydana gelen artışa bağlı olarak gerek Tarım Bakanlığımız, gerek vergi dairesi başkanlığından gelen ekiplerle beraber Polatlı'da inceleme ve denetim yapıyoruz. Soğan üretimi yapan 40'ın üzerindeki köyümüzde de tüm kamu kurum ve kuruluşları işbirliği içerisinde denetim yapıyor, kesinlikle vatandaşların soğanı ucuz hasat döneminde alıp, depolarda stok yapılmasına izin verilmeyecek" dedi.

'HALLERE SOĞAN SEVKİYATI BAŞLADI'

Korkmaz, şöyle konuştu:

"Bu depoların büyük bir kısmının bugün açıldığını gördük. Bugün itibariyle hallere soğan sevkiyatı başladı. Soğandaki fiyatlar düşüş eğilimine başladı. 1-2 gün öncesine göre 20-30 kuruş civarında fiyatlarda bir düşme var. Bu ürünlerin maliyetlerini takip ediyoruz. Tarla fiyatları, üreticinin elinden çıkış fiyatını. Bunun depolara geliş fiyatlarını da bakanlık olarak takip ediyoruz. Soğanın olması gereken fiyatın üzerinde bir fiyatta olduğunu biliyoruz. Bunu yapan belli tüccarlar özellikle soğanı depolayıp, fiyatı yükseltme çabası içerisindeler. Tüm kamu kurum ve kuruluşları işbirliği içerisinde bununla gerekli mücadeleyi veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Denetimler dün olduğu gibi bugünde tüm köylerde devam ediyor."

'TAMAMEN BİR MANİPÜLASYON'

Korkmaz, soğanda hastalık döneminde yüzde 15 civarında bir kayıp oluştuğunu bildirerek, "Ancak kesinlikle hastalık sebebiyle fiyatların bu kadar yükseltilmesi tamamen bir manipülasyon. Bunu yapan özellikle belli tüccarlar var. Fiyatların bu kadar yükselmesi tamamen yaz döneminde ürünü toplayıp depolarda stok yapan ve manipülasyona yol açan kişilerdir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail22 Kasım 2018 03:09

    böylesi firsatci karaborsaci stokcular haksiz menfaat usulsüz yol yöntemlerle hem üreticilerin emeklerini alinterlerini hemde nihai tuketicilerin fahiş astronomik fiyatlarla bütçelerine göz dikmişler?mustahsilden 1,25-1.40 tl topladıklarını yüzde 600-700 e varan kârları hangi ticeret kanunu size bu yetkiyi verdi?bu ne aymazlık sorumsuzluk kendini bilmezlik? bu millete kanunlarina ne cüretle ?bu adi çıkarlarınız gözlerinizi vicdanlarınızı kör etmiş,artık ticaret yasaları kanunları önünde hesabını verecekler?stokculuk araborsacilik yagmacilik nasılmış öğreneceksiniz,

  • erol g.21 Kasım 2018 22:36

    FİYAT ARTIŞLARINA ÇÖZÜM ANCAK ŞÖYLE OLUR EN BÜYÜK MARKETLER 2 VEYA 3 AY ÖNCESİNDEN SOĞAN PATATES VEYA DİĞER ÜRÜNLERİ SABİT BELİRLİ BİR FİYATLA SATACAKLARINI AÇIKLAYIP O SÜRE ZARFINDA FİYAT ARTTIRMAZLAR MESELA ŞOK MARKET ZİNCİRİNDE ARALIK SONUNA KADAR LİMONUN SABİT FİYATI 1,99 TL DİR BU SÜRE ZARFINDA PAZARDA/DİĞER MARKETLERDE LİMON FİYATI UCUZLAR/DÜŞERSE ŞOK DA FİAT İNDİREBİLİR

  • .21 Kasım 2018 20:49

    3kuruşlul benzini 7 lere aldık bunu yapan vatanpervermioluyor? depoya soğan atan vatan hayinide ben anlamadım kafamkarıştı

  • :)21 Kasım 2018 20:32

    yahu adam almış tarladan deposuna getirmiş. tarladan direket  çarşıyamı çıksamış :D anlamadım ki hangi ürün depoya konulmadan satılabiliyor... ilaçlarda depoda, makarnada,kömürde,pirinçde,buğdayda,çekerde,çayda.. devlet depolarında sanki çay yok mu? fındık yok mu ? çok pahalı fındık,çay şeker devlette depocumu yani ?  :D

  • Ahmet 21 Kasım 2018 20:26

    Peki ya elektirik doğalgaz benzin mazot vergileri ve daha sayamadığım bir çok şeyi zamlayanlara ne demeli???

  • rasim21 Kasım 2018 20:14

    El koyun mallarına,,,,vatan haini bunlar.

  • vatansever21 Kasım 2018 18:31

    fiyatlarin yukselmesi calisan bu kisiler ,Ulkenin iyiligini istemeyen zihniyetttir

  • mehmet yılmaz21 Kasım 2018 17:15

     melun stokçular birbir yakalanırken bloomberg ve fokx stokçulara gaz vermede yarışıyor.

  • İyri21 Kasım 2018 16:10

    Baskında ne bulmuşlar? Göz yaşartıcı soğan mı:)

  • .21 Kasım 2018 15:46

    fırsatçılara en agir ceza verilmeliki birdaha yapamasin