E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErdoğan sert konuştu! Bizde kriz falan yok---

Erdoğan sert konuştu! Bizde kriz falan yok

Erdoğan sert konuştu! Bizde kriz falan yok
19 Eylül 2018 - 13:43 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede dolarla avroyla şunla bunla kira mira yok. Bu ülkede bundan sonra Türk lirası geçer. Aksi takdirde bunun bedelini öderler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gaziler Günü Töreni'ne katıldı.

Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Erdoğan, "Ülkemizin ve milletimizin bekası için görev yaparken canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "gazi ve müşir" unvanı verilişinin yıl dönümünü de tebrik eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bin yıldır milletimizin bekası, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin yaşaması için bu toprakları teriyle, gerektiğinde kanıyla ıslatmış tüm ecdadı tazimle yad ediyorum. Ülkemize gaziler ve şehitler kazandıran tüm anneleri, babaları hürmetle selamlıyorum. Bu uğurda kimi eşlerini kimi babalarını kimi kardeşlerini kimi kardeşi mesabesindeki arkadaşlarını kaybeden tüm vatandaşlarıma da milletin evinden saygılarımı iletiyorum."

"Güçlenerek geleceğe yürüyoruz"

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi: 

"Kriz, mıriz filan sakın ha bunlara aldırmayın, bunların hepsi manipülasyondur, bizde kriz filan yok, evelallah güçlenerek geleceğe yürüyoruz, daha da güçleneceğiz. Öyle AVM'lerde, şurada, burada manipülasyon yapanlara da aldırmayın, bundan sonra bu ülkede dolarla, avroyla, şunla bunla kira mira yok. Bu ülkede bundan sonra Türk lirası geçer, Türk lirasıyla her şey yürüyecek. Aksi takdirde bunun bedelini öderler. Burası Türkiye, burası Amerika değil. Dolayısıyla burada Türk lirasının hükmü vardır, Türk lirasıyla beraber mağazanı kiraya verirsin, alışverişini de Türk lirasıyla yaparsın, zaruretler ayrı konulardır. Bu adımı bu şerefli millet şerefiyle kazandı, şerefiyle adımlarını attı, şerefiyle de yeniden tarihini inşa ve ihya etmeye devam edecektir."

Erdoğan, vatanın tehlikeye düştüğü durumlarda milletin kıyam ettiğini ve gerektiğinde bir set gibi düşmanın karşısında durduğunu, gerektiğinde de bir sel gibi üzerinden aşıp geçtiğini dile getirdi.

"İşte o inlere girenler burada"

Türkiye'nin son 34 yılının neredeyse kesintisiz bir şekilde terörle mücadeleyle geçtiğini ve teröre kurban vermeyen, şehidi ve gazisi olmayan il, ilçe bulunmadığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Askerlerimiz, polislerimiz, jandarmalarımız, güvenlik korucularımız dağları, ovaları, sınır boylarını, sınır ötelerini teröristlere dar ederken hiçbir fedakarlıktan kaçınmamışlardır. Hatırlayın hep şu ifadeyi kullandım, 'İnlerine gireceğiz.' dedim. Girdik mi inlerine, girdik. İşte o inlere girenler burada. Sizlere şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Siz hiçbir zaman yılmadınız. 'Acaba bu inin içinde ne var?' diye düşünmediniz, evelallah oraya 'Ya Allah, bismillah.' dediniz, girdiniz ve oraları onlara zindan ettiniz ve böyle de devam edeceğiz değil mi? Devam edeceğiz. Bu Cudi'de böyle oldu, Gabar'da böyle oldu, Kato'da böyle oldu, Afrin'de böyle oldu, Cerablus'ta böyle oldu, Türkiye'mizin dört bir yanının dışında da böyle oldu. Kandil'de böyle oldu, Sincar'da böyle oldu, böyle olacak. Buralarda durmak yok, yola devam edeceğiz."

"10 bin 89 gazi ve gazi yakını kamuda istihdam edildi"

Başkan Erdoğan, özel öğretim kurumlarına öğrenci sayılarının yüzde 3'ü oranında şehit ve gazi çocukları öncelikli olmak üzere ücretsiz öğrenci okutma şartının getirildiğini, gazilerin kendileri veya yakınlarından birine kamuda istihdam imkanının sağlandığını hatırlattı. 

Erdoğan, "Bu kapsamda 10 bin 89 gazimiz ve gazi yakınımız ile 5 bin 235 şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık. Ücretsiz seyahat kartı verdiğimiz gazi ve gazi yakınımızın sayısı 135 bine yaklaştı. Bu kartlar aynı zamanda kamu kuruluşlanına ait sosyal tesislerden, kurum personeli tarifesinden yararlanma hakkının kullanılabilmesine de imkan veriyor." diye konuştu.

Gazilerden ilaç, protez ve diğer tedavileri için katılım payı, ilave ücret gibi ek ödemelerin alınmadığını da belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kredi, burs ve yurtlarından yararlanma konusunda gazilerimizin çocuklarının önceliği vardır. Bunların yanında pek çok alanda gazilerimize ve yakınlarına verilen haklar, sağlanan imkanlar mevcuttur. Onun için hakkınızı bilin, sakın aşağı düşmeyin. Şehit yakınlarımız için de benzer çok sayıda uygulama bulunuyor. Milletimizin ve devletimizin kendisi için fedakarlıkta bulunan şehitlerimize ve gazilerimize olan vefasını gösterme konusunda en küçük bir tereddüdü olmamıştır, olmayacaktır. Her şehit yakınımızın, gazimizin ve gazi yakınımızın da sahip oldukları bu büyük, bu ulvi, bu onurlu sıfatın vakarına uygun şekilde hareket ettiklerine inanıyorum." 

"Sınırlarımızın ötesinde bir barışa adımdı" 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldiğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Her iki tarafın Savunma Bakanları artık o belgeye imzayı attılar. Dedik ki 'İdlib'de artık kan dökülmesin, artık gözyaşı dinsin, onun için de ne gibi adım atmamız gerekiyorsa bu adımları atalım' ve 12 madde sıralandı, imzalar atıldı. Elhamdülillah. İşte bu, sınırlarımızın ötesinde bir barışa adımdı. İnşallah devamı bunun gelir.

Bugün Türkiye, Irak'ta kendisine karşı kurulan tuzakları bozarken terör örgütünü tarihinde hiç olmadığı kadar sindirmişse işte bu dirayeti sayesindedir. Bugün Türkiye, başka bir zamanda yaşasa altından kalkamayacağı ekonomik saldırıları birer birer püskürtebiliyorsa işte bu samimiyeti sayesindedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (53)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kerim20 Eylül 2018 16:22

    Oh ne iyi kriz yokmus o zaman bu zamlar az daha cok zam isteriz..doviz daha artsin dolar15-20 tl olsun oynatmaya az kaldi....doktorum nerde

  • hakan çakma20 Eylül 2018 01:11

    he he

  • kemal yılmaz19 Eylül 2018 23:48

    BU LAZ İNADI BİZİ BİTİRİR (6) (6) (6) (6) (6)

  • şakamısın19 Eylül 2018 23:11

    DOĞRU KRİZ YOK BİZDE BU KADAR APTALIN OLDUĞU BİR ÜLKEDE KERİZ VARDIR ANCAK... :D

  • köfteci19 Eylül 2018 23:02

    kriz yok gelecek seçim yine size oy atacağız çünkü bizde mallık var

  • gokhan temiz19 Eylül 2018 22:48

    bagkurumu odiyemiyorum reis ...reis bi markete girsen diyorum avrupa ya da kacak isci gidemiyoruz suriyeliler afganlar yuzunden ne yapacaz reis bir akil ver.....

  • Berber bekri19 Eylül 2018 22:08

    Bizde yok tabi fakir AB ve ABD ve dahi japonya da hatta Çin de var bizi kıskanıyorlar hatta tüm dünya krizde bi bizde yok... Haydi Türkiye ileri....

  • canbey19 Eylül 2018 22:02

    herhalde herkesi kendısı gıbı sarayda yaşıyor zannedıyor

  • Borsacı 19 Eylül 2018 21:19

    Reis bende kriz yok diyecekti galiba. Uçaklar saraylar felan kimide asgari ücretle gecinmeye çalışır

  • atakan19 Eylül 2018 20:55

    Kriz yoksa dolar neden 6.50 tl Euro neden 7.70 tl benzin neden 7 tl. doğangaza neden %49 zam geldi elektriğine neden 2 ayda %18.81 zam geldi eflasyon neden %20 lere dayandı faizler neden %25 perakendeye neden %40-50 zam geldi kriz değil de ne peki . bir bilen açıklasın . Kriz yok demekle yok olmuyor. Millet cebinden çıkan paraya bakıyor. 6 ay sonra seçim var. millet bunları yutmuyor.

  • ahmet19 Eylül 2018 20:05

    sarayda kriz yok tabi 14 tane uçak olmuş...

  • naci19 Eylül 2018 19:36

    siz neredesiniz bizde oraya gelelim. madem sizin orda kriz yoksa gelelim gelelim bizde oraya gelelim.

  • Kayınço19 Eylül 2018 19:04

    Aslında kriz yohh...BENde yokum...Sizde yoksunuz....Sanal şeyler bunlar....Hepsi rüya ...Hepimiz 500 milyon dolarlık uçağın içinde uyutulmuş haldeyiz...Cüpppeli amet de duamızı okuyor.....NOLUUU LANNNN...

  • ANALİST19 Eylül 2018 19:01

    DOĞRU SOYLUYOR KRİZ OLSA "450 MİLYON DOLAR-" A UÇAN SARAY ALINMAZDI....HEP DIŞ GÜÇLERİN UYDURMASI....

  • Muhammet Erkin19 Eylül 2018 18:52

    Aman şu faize , dolara lütfen dokunmayın , doları düşürcez felan faizler artırılıyor dolar düşer gibi yapıyor daha 3 gün geçmeden düştüğü seviyeninde üzerine çıkıyor.Yani faiz artırmak için dolar bahane olarak mı kullanılıyor?????????.Adamın üç tel saçı kalmış , berbere gitmiş berber sağa mı sola mı tarayayım demiş adam da demişki bırak dağınık kalsın demiş aynen bu masalı oynuyoruz.Bırakın kardeşim doları faizi dağınık kalsın kendi başlarına nereye gideceklerse gitsinler düşecekse düşsünler müdahale ettikçe azıyorlar.

  • enayi19 Eylül 2018 18:18

    bim ve a101 kuru bahane ederek en cok zam yapan firmaların içinde kriz yok niye uçuk zamlar yaptı 2-hani fahiş zam yapanlar cezalanacaktı 3-kriz yok devlet elektriğe suya dogalgaza durmadan zam yapıyor ah aziz ah

  • SsS19 Eylül 2018 18:02

    Kriz yoksa.maaşlarımıza 100 yüz zam alalım,reis...

  • dogi19 Eylül 2018 17:44

    Şuna biri 1 ay önceki a101 ve bim fiyatlarıyla şimdikilerini mukayese etsin.

  • bir yorum19 Eylül 2018 17:02

    sizin sarayda kriz olmayabilir, ama bizim buralarda fena canımız yanıyor, benim işletmede ciro da %50 düşüş var, geçen sene bu zamanlar 1200 dolar maaş alan birinin maaşı 800 dolara düşmüş durumda,

  • Bir yorum19 Eylül 2018 22:01

    Kerim bey afedersin Yanlış hesaplamışım , 🙂 4200 /6. 20 677 dolar olacaktı...

  • kerim19 Eylül 2018 21:48

    Folarin artisini dusunuser 800 dolar iyi para. 1200X3.5=4200. 800X6.2=4960 tl fenami %20 artis krizde hemide

  • Palto 19 Eylül 2018 16:57

    Bizde derken kimi kastediyorsunuz bilmiyorum ama bizde bal gibi de kriz var. Yok biz derken kendîizi kastediyorsaniz o baska. Ama yok deyince yok olmuyor maalesef

  • HACI HÜSREV 19 Eylül 2018 16:36

    Sayin cumhurbaşkanın meşhur sözü. Bekara karı boşamak kolay ve yine kendi dusuncesi kendi sirtinda yumurta küfesi yok. Hal boyle olunca da saraydan bakinca tabii ki kriz yok. Helal olsun adam 16 senedir hic yalan konuşmuyor konustugu mevkiden. Saraydan kriz miriz görünmüyor

  • SARAYLI19 Eylül 2018 16:15

    SARAYIN MUTFAK HARCAMALARI NE KADAR ACABA???

  • vatandaş19 Eylül 2018 15:44

    30TL aldığım pirinç torbasının yeni aldım 65TL ye yemin ederim.

  • K219 Eylül 2018 15:32

    MARKETE GİT 29.90 ALDIĞIM PEYNIR 38.90 OLMUŞ..DEMİR 30-30 1,5 27 LIRAYA ALIRKEN 45 LIRA OLMUS .....POLIKARBON 325 OLMUS 185 DEN SEN DİYORSUN KRIZ TYOK DALGAMI GECIYORSUN.........................BENZIN 7 LIRA HELAL OLSUN İSTİKRARI GETİRDİNİZ.............

  • K219 Eylül 2018 15:29

    ALLAHINI SEVERSEN KARDEŞİM ÇIK PAZARA EL ELİNE TORBAYI ..........SONRA 3 AY ÖNCEKİ ALIŞVERİŞ YAPTIĞIN PARAYA BAK YETİYORMU..........SAYIN BŞK...GİT SANAYİYE 3 AY ÖNCE ALDIĞIN DEMİRİN FİYATI CİVATANIN FİYATI AYNIMI BAK.........AMA İŞÇİLİK AYNI MALZEME COSMUS .............ALLAHINI SEVERSEN COCUKMUYUZ BİZ TUVALET KAĞIDI 15 TL OLMUŞ PARAN VARSA KRİZ YOK..........BEN NE YAPAYIM ÇALIŞ DİYECEKSİN İŞ YOK SİPARİŞ YOK 8 DEN BERİ GEZİNİYORUM.....................

  • tam komedi19 Eylül 2018 15:03

    REYİZ sözünü tut mahallemeize kıraathane istiyoz beleş çay , kek , wifi gerisi yalan.

  • NECMİ19 Eylül 2018 15:02

    BİZDE DOĞRU DÜRÜST PİYASA KONTROLÜ YOK. HEM DE HİÇ YOK. HERKES KAFASINA GÖRE FİYATTAN SATIYOR. USD 6.50 OLDU . ÇOCUK BEZLERİNE BİLE %50 ZAM GELDİ. GEZİCİ FİYAT DENETİM TİMLERİ OLSUN. HERKES NASIL MİLLETE KAZIK ATIYOR. ORTAYA ÇIKARILSIN. ÖNEMLİ OLAN İSTEMEK. İSTENİRSE HERŞEY DENETLENİR.

  • Hakan19 Eylül 2018 14:54

    Aç tavuk kendisini Mısır ambarında sanır...Halk zamlardan kırılıyor..pazara çıksın fiyatlardan haberi varmı..

  • erol g.19 Eylül 2018 14:36

    Merkez bankamız borç alma faiz oranını BORÇ VERME FAİZİ OLAN %24 SEVİYESİNİN YARISI YANİ %12 SEVİYESİNE YÜKSELTİR İSE PARAMIZ DEĞERLENMEYE BAŞLAR bir dolar makul sürede 5 tl seviyesine iner

  • safa19 Eylül 2018 14:31

    elektrik doğalgaz a yapılan zamlarda can sıkıntısından yapılıyor zaten reis. markete bir çık etiketlere bak size kriz yok tabi sarayda ne krizi. madem dolar yok yapılan ihaleleride tl den yapın neden dolar ile yapılıyor.

  • Mehmet yılmaz19 Eylül 2018 14:28

    Algıya gel hele algıya reis algı ouunlarıda artık yetmiyor tbmm lokanta fiyatlarıyla dışardakiler arasında 20 kat var !!!! Reiisss ülkedeee kriz yokkk kerizzzzzz çokkkk

  • serkan atalay19 Eylül 2018 14:28

    sayın cumhurbaşkanım madem Euro ile kira yok siz de mesela otoyol köprü 29 yıl dolar üzerinden garanti verdiğiniz ihaleleri TL ye çevirin de görelim. saraydan konuşmak kolay...

  • vatandaş19 Eylül 2018 14:27

    yaz günü taze fasulye 8 tl dolma biber 5 tl kabak 5 tl domates 5 tl pardon ama açlıktan yakında hepimiz hortlağa döneceğiz. daha bunu eti yok. İnsanlar nasıl beslenecek. çocuklar nasıl büyütülecek. doğru dürüst peynir 30-35 tl buna ne demeli. Bir de 3 çocuk yapın diye öğüt veriyor. ne ile besleneceğiz. daha doğal gaz yanmıyor.

  • Yusuf 19 Eylül 2018 14:24

    Suya salçaya %100zam neyin nesi

  • ikbal19 Eylül 2018 14:22

    Aynen ne krizi. Tabiki sizde kriz miriz yok. Hediyeler Varlık fonları ohhhh maşallah???? Kriz halkın tam gırtlağına dayanmış. Ayak seslerini yakında duyarsınız. Kolay gelsin::))))

  • erol19 Eylül 2018 14:17

    hanım seni saraylarda yaşatacağım !

  • cumali19 Eylül 2018 14:10

    a101 bim de fiyatlar uçmuş neden.

  • ResuL19 Eylül 2018 14:07

    Piyasalar kortu.Dolar düşüşe gecti.

  • orta sınıf19 Eylül 2018 14:05

    market fiyatlarından elektrik faturalarından haberin var mı ? araba ve cep telefonu elektronikten bahsetmiyorum bile... 9 liraya domates mi olu şu zamanda. Max 1 sene sonra vatandaşların borçları dağları aşacak ha bunu da söyleyim

  • Hasan19 Eylül 2018 14:04

    Bayılıyorum bu adama. Ağzımıza etti.

  • Komik adam19 Eylül 2018 14:02

    Tabi canım bende sarayda yaşasam devletin bütün para akışını kendime çevirsem kriz yok derim tabi haklısın canım çok haklısın....

  • Yusuf Yıldız19 Eylül 2018 13:55

    Kriz yoksa market ürünlerine gelen %30-40 zam ne oluyor..tabi ki kriz size değil vatandaşa yansıyor..sizin derdiniz nasıl daha lüks uçak alırım makam aracı alırımla ilgili..

  • baturayersin19 Eylül 2018 14:24

    kardeş 30. 40 zam yapan market nerede adresini verde ben gideyim burda 100/100 yapıyorlar

  • cingöz19 Eylül 2018 13:55

    diyanet hacıları hala Euro'ya endeksli fiyatlardan götürüyor. Euro çıkınca fiyatlar yükseliyor, düşünce düşüyor. Bence Diyanet İşleri Başkanı ile bir konuşun, burası Avrupa değil Euro ile fiyat belirleme diyin. Belki o dinler, malum Merkez Bankası artık sizi dnlemiyor

  • ferat19 Eylül 2018 13:55

    BİST'teki 402 şirketin 160'ının borcu 100 milyon liranın üzerinde

  • erdi19 Eylül 2018 13:55

    Kur farklarına çok yüksek vergi alınması lazım,,havadan para kazanan çok,,o zaman kimse dövizde duramaz.

  • hakan19 Eylül 2018 13:54

    köprüler tüneller nükleer projeleri neden dövizle yaptınız.

  • recai19 Eylül 2018 13:54

    3. köprü geçiş ücretleri hala dolara endeksli. bi zahmet o işe de el atasanız.

  • yalçın19 Eylül 2018 13:54

    sizde yok bizde var. bende hediye uçak isterim

  • vatandai19 Eylül 2018 15:03

    Koskoca TC devletimiz uçak hibe kabul eder mi yav, sipariş eder yenisi gelir

  • iso19 Eylül 2018 13:51

    Sizde yok zaten Sayın cumhurbaşkanım kriz bize var...