E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan İstanbul'da 5 millet bahçesi'ni açtı---

Erdoğan İstanbul'da 5 millet bahçesi'ni açtı

Erdoğan İstanbul'da 5 millet bahçesi'ni açtı
17 Kasım 2018 - 15:21 borsagundem.com

İstanbul'da 5 millet bahçesi açılıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçeleri'nin açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'daki millet bahçelerinin açılışında açıklamalar yaptı..

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

 "Söz verdik, yaptık, yapacağız. Onlar konuşur, biz yaparız. Millet bahçemizde seyir terasından, yürüyüş yoluna, piknik alanına her şey var. 31 Mart'a hazır mıyız? Sağ olun, var olun. Baruthane Millet Bahçesi 60 bin metrekare üzerine kuruldu. Osmanlı Baruthanesi ile de tarihi bir kimliğe sahiptir. Çırpıcı Millet Bahçesi, 465 bin metrekare üzerinde etap etap tamamlanıyor. Tamamlanan ilk 4 etabını bugün açıyoruz. Hedefimiz her şehrimize en az bir millet bahçesi kazandırmaktır. Onlar dedikodu yapsın. Biz yapacağız diyoruz, onlar istemezük diyorlar. Yapacağız, yapacağız. İstemeseniz de yapacağız"

"5 millet bahçemizin büyüklüğü 1.5 milyon metrekareyi buluyor. Sadece bu proje ile kişi başına düşen yeşil alanı yüzde 10 artırıyoruz. Türkiye'nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı'nın kapalı alanlarından yapacağız. Devasa bir millet bahçesi de orada yapacağız. İstanbul daha güzel olacak, bu millete bu yakışır. Durmayacağız değil mi? Kapı kapı gezeceğiz."

"Biz hizmet belediyeciliği derken, gönül belediyeciliğini de içine alan daha geniş bir kavramdan bahsediyoruz. Büyükşehirde gönlünü kazanamadığımız tek bir kişi bıraktıysak, şehri baştan da yapsak o şehri tam anlamıyla kazanmış sayılmayız. O nedenle adını gönül belediyeciliği koyduk? Nasıl? Hizmet gerekli olan, yeterli olan değil. Yeterli olan gönülleri kazanmak, biz gönülleri almaya geldik."

"Yeşil alanları fazla şehirlerde yaşayan insanların depresyon gibi en büyük tehditlerden birine daha az maruz kaldıkları görünmektedir. Batı toplumlarının tabiatı yenilmesi gereken bir anlayış olarak görmesi bütün insanlığı tehdit ediyor. İklimlerin değiştiğini, çocukluğumuzdaki rutininden çıktığını görüyoruz."

"Geçen yıl sadece bu şehirde 180 bin ağaç dikildi. Toprakla buluşturduğumuz 4.5 milyar fidan sayesinde ülkemizi yeni ormanlarla buluşturduk. 

 Ormanlarımızın kullanımını vatandaşlarımıza açarak evlatlarımızın doğayla iç içe olmasını temin ettik. Rabbimiz, bizlere hayırlı işlerde yarışmamızı söylüyor. Millet bahçeleri hayırlı işlerde yarıştığımız bir projemizdir. Durmadan, usanmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bizim medeniyetimizde sömürge olarak arka bahçeler oluşturma zihniyeti asla yoktur. Hem kendi ülkemizde, hem de gönül coğrafyamızın tüm köşelerinde vicdan ve paylaşım esasına göre hareket ediyoruz. Dünya 5'ten büyüktür politikamızdan, Filistin konusuna, Afrika'ya aynı kararlı duruşu gösterdik"

"Terör örgütlerini ve darbelerle ülkemizi bölemeyenler, suni tartışmalar ile ülkemizi kamplaştırmak yoluna gitmişlerdir. Bakınız, açık ve net söylüyorum. Biz tek parti döneminden beri milleti aşağılayan, küçük gören azgın azınlığın oyunuyla sarsılacak değiliz. CHP'nin bu oyuna gelmedik, gelmeyiz. Ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ne de kıyafetinden dolayı vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz. Türkiye'de kimse eleştirilemez değildir. Kırmızı çizgimiz terör, kişisel hakların ihlali ve iftiradır."

"Utanmadan, sıkılmadan bana İstiklal Marşı'nı okuyup okumadan bahsediyor. Hadi oradan ya. Önce haddini bileceksin. Biz Safahat'ı yastık altı kitabı yaparak büyüdük."

"Birilerinin Türkiye'yi eski, kara günlerine döndürme çabaları beyhudedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz. 31 Mart milletin hakemliğine gidilecek gündür. Demokratik haklarımızı kullanırken en büyük cevabı vermeye hazır mıyız? Ağızlarını her açtıklarında Atatürk istismarı yapanları ama onun emanetlerini bir milim ilerletmeyenleri bir kez daha milletimizin terazisine çıkaracağız."

"Bu 5 millet bahçemiz İstanbul'umuza, milletimize hayırlı olsun. Yavrularımız, annelerimiz, babalarımız istedikleri gibi eğlensinler istiyoruz. Çocuklarımız, millet kıraathanelerinde ders çalışsınlar, keklerini yesinler, çaylarını içsinler istiyoruz. Rahat olun rahat, gönlümüz zengin..."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego 18 Kasım 2018 09:06

    Emekli hep emekli olarak kal maaşına zam olmasın. Millet bahçesinde otur kek ye

  • Lütfü18 Kasım 2018 01:25

    RTE'nin dediği gibi "Onlar konuşur, AKP yapar". Yapılacak güzel şeyleri muhalefet söylüyor RTE de işine gelenleri yapıyor.

  • Emekli18 Kasım 2018 00:39

    Reis en azından verdiği sözlerden birisini yerine getirmeye başladı, peki diğer liderler ne yapıyorlar?

  • YA17 Kasım 2018 21:34

    ya insan gibi ücret, insan gibi kaliteli çalışma saatleri, olsa. zaten çoluk çocuk kekde yapar piknik ederiz, çay pişirir yad akırlara gider tesislerde çay içeriz. kekimizede, çayımızada,parkımızada el attılar yahu. istediğim yerde kek alır, istediğim yerde çay içer bir ücret istiyorum.  Adam gibi ücretle, türkiye cennet olur. Yabancı turistler istediği yerde içer,konaklar, yaşar,gezer neden ? adam gibi ücret alıyoda ondan. biz partklara bahçelere kaldık eyvahda eyvah

  • Ves 17 Kasım 2018 21:33

    Genç nüfus artıyor. Enflasyon artıyor. İnsanların en önemli ihtiyacı Temel ihtiyaçlardır. İş yoksa ekmek yok. Milli ve yerli yatırım olacaksa ne gerekiyor Fabrika gerekir. Ülke kalkınması için illa inşaata yatırım yapılması gerekmiyor.

  • Matrix17 Kasım 2018 20:56

    Memlekete kalıcı yatırımlar insanların ekmek aş iş kazanacağı fabrikalar yapın aç karnına park karın doyurmuyor

  • BAHÇEEEEEEEEEEE17 Kasım 2018 20:51

    beleş çay ve kekler ne zaman başlıyor dağıtılmaya. bilen varsa bi zahmet söylesin. ona göre gidelim

  • Damat ferit17 Kasım 2018 20:42

    Ekmek bulamıyorsanız kek yiyin....Pardon iş bulamıyorsanız parklarda yuvarlanın olacaktı....

  • baturayersin17 Kasım 2018 19:27

    bur da herkes eleştiriyor kimsede bir şey yapamıyor her seçimde uzak ara seçiliyor HER GÜN SEÇİM OLSA GENE AKPE KAZANIR 

  • Vatandaş17 Kasım 2018 19:20

    İstanbul' un bazı semtlerindeki yardıma muhtaç insanlar için iyi bir hizmet.

  • Matrix17 Kasım 2018 19:14

    Bahçeler açıldı vatandaşın bütün dertleri bitti vatandaşın derdi geçin sıkıntısı yaşam mücadesi bunların derdi söylenecek çok şey varda neyse...

  • VATANDAŞ 17 Kasım 2018 19:10

    emeklinin bahçeye kadar gidecek takatımı kaldı domates 12 lira emekliyi kurtatın mahvolmuşlar  önce insan deyin lütfen

  • Damat ferit17 Kasım 2018 18:34

    Ha ha...Kek te vereceniz mi?....Milleti kekelemeye devam edeceniz mi?

  • Damat ferit17 Kasım 2018 20:40

    Bna ne chp dem mhp den...Hepsi aynı tastan su içiyor...Hala anlamadınızsa işiniz zor sizin...

  • abc17 Kasım 2018 18:53

    chp iktidar olursa bol bol heykel dikersiniz dibinde sabahlarsınız artık

  • ...17 Kasım 2018 18:17

    Parayı betona gömdü diyenler şimdi parayı bahçeye gömüyor diyor.Memlekette ne insanlar var arkadaş anlamak mümkün değil tayyip sana mı gömseydi 

  • emekci17 Kasım 2018 18:11

    hazine arazisine çim ekip, ağaç dikip övünüyor:) bahçe yapmaya ne var

  • Vatan kale17 Kasım 2018 16:59

    Kanal geliyor, yuzyil projesi GYO lara tam destek .Pztesi itibariyla zirve olurlar

  • ali veli17 Kasım 2018 16:36

    ütün dünya kiskaniyor bizi onlar park bahce acamiyor  onlarin ne parklari ne bahjceleri var Türkiyeden cok sey ögrenecekler artik.b

  • alp17 Kasım 2018 16:08

    zeki müren de bahçeleri görecek mi

  • sezgin17 Kasım 2018 16:07

    bağcılara park değil otopark yapsınlar istemiyoruz bahçe felan otopark istiyoruz.

  • çimen17 Kasım 2018 16:06

    bahçeleri paralı yapsınlar şimdi girişler 1 lira olsa vatandaş girmem mi der. tüneller paralı olsa vatandaş girmem mi der.

  • kerim17 Kasım 2018 15:48

    bahsedilen yerler zaten yeşilliklerle dolu. esas bahçe yapacaksanız bağcılara güngörene yapında görelim.

  • ferat17 Kasım 2018 15:47

    oleyyyyyy gidim biraz tohum alıp bahçeye soğan domates ekiyim.

  • Günaydın mutlu 17 Kasım 2018 15:46

    Ne millet bahçesi kardeş asgari ücretliyiz açız insafın kurusun reis