E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan yeni yönetim sistemini anlattı---

Erdoğan yeni yönetim sistemini anlattı

Erdoğan yeni yönetim sistemini anlattı
21 Haziran 2018 - 23:48 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında yeni yönetim sisteminin detaylarını anlattı. Bakanlık sayısının 16'ya ineceğini belirten Erdoğan, Dışişleri ve AB bakanlıklarının birleştirileceğini, ekonomi yönetiminde 3 bakan olacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan A Haber'de soruları yanıtladı. Erdoğan ''Şu anda sadece bir kısmındayız, bu kısmı bile bizleri büyülüyor, bu konsorsiyumun ortaklarına milletim adına teşekkür ediyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '3. Havalimanı'na neden karşı çıkılıyor' şeklindeki soruya, "Az önce bay Kemal Sabiha Gökçen ile ilgili konuşuyor. Bizden önceki iktidar yaptı ama işletemedi. Biz geldik, işlettik. Sonra Sabiha Gökçen ihtiyaca cevap veremez duruma geldi. Bay Kemal'e sorun Sabiha Gökçen'de ve var diye bilmez" diye konuştu.

Erdoğan, "Biri almış kağıdı eline okuyor, şuna karşı, buna karşı diye." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çevreci ve devrimci bir ruha sahibiz, yeşili şehrin içine işliyoruz" dedi.

Erdoğan, "Bay Muharrem gibiler bizim 16 yıl önce geldiğimizde Amerika'nın kapısını çaldığımzda bize bunlar silahlı insansız hava aracı vermiyordu. Biz bunu üretiyoruz. Ama teröriste her türlü silahı veriyor. Onlarla geldiler bizi sınırlarımızda ciddi manada sıkıntıya düşürdüler. Savunma sanayii biz geldiğimizde yüzde 20'sini karşılıyordu, şimdi yüzde 60'ını karşılıyor." diye konuştu.

"KÖTÜ KOMŞU BİZİ EV SAHİBİ YAPTI"

ABD Senatosu'nun F-35 kararına ilişkin Erdoğan, "Biz bununla ilgili alternatifleri de üretiriz ama Türkiye senin NATO'da stratejik müttefikin, stratejik ortağın olan Türkiye'ye karşı bu tür bir yanlışa Amerika'nın tevessül etmesi, bir defa Amerika'nın kaybınadır. Biz Türkiye olarak şu ana kadar kararlılığımız neyse bundan sonra da bu kararlılığımızı gösteririz. Oradan olmazsa bir başka yerden olur, daha da olmazsa biz kendi uçağımızı üretir hale de geleceğiz. Şu anda onun da çalışmalarını yapıyoruz. 4.5 ton ağırlığında ve 1.5 ton bomba taşıyabilecek olan bir uçak üretiyoruz. Buraya geldik. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı." dedi.

"OLDU OLACAK KIZILAY'I DA KAPATIN"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bunları aşacağız. Bizim TİKA, buna hakaret ediyor. Uluslararası vedari iftarımız. TİKA gibi kuruluşumuza saygısızlık yapacaksın. Oldu olacak Kızılay'ı da kapat. Bu nasıl bir mantıktır. Hızlı treni Sivas'a sokmayacakmış. Hızlı tren göçü hızlandırırmış. Sivaslı kardeşim neden bunun lüksünden istifade etmesin. Güya Sivaslısın." 

Erdoğan 3. Havalimanı'nın ismine ilişkin ise, "İsim konusunu yatırımcı firmalarla beraberce alacağız." dedi.

"KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESİYORUZ"

Erdoğan Kandil operasyonuna ilişkin, "Bakın şu anda bizim güney bölgemizde, Fırat'ın batısı ve doğusu, iki operasyon ağımız var. Fırat'ın batısında bu işleri ağırlıklı Rusya'yla yürütüyoruz, doğusunda ise ağırlıklı olarak koalisyon güçleriyle yürütürüz ama batıda İran da zaman zaman bizimle beraber bu çalışmaların içerisinde bulunuyor. Bir hafta olmadı daha, 20 uçakla 10 noktayı istihbaratımızın verdiği koordinatlar çerçevesinde vurduk. Başarılı bir operasyondu ama Temel Efendi 'Boş dağları vuruyorsunuz, vuracaksın...' Geçen yeni bir operasyon yaptık. Bu operasyonda da istihbaratımız bunların lider kadrolarını toplantı halinde oluşlarının bilgisini verdi ve onları toplantı halinde uçaklarımız vurdu ve 35 lider kadrodan bunların adamı öldü, etkisiz hale geldi. Arada bir tane daha oldu operasyon ve bu operasyonlar devam ediyor. Bay Muharrem biz bununla ilgili ne İran'dan izin aldık ne ABD'den izin aldık, biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz, kaldı ki bir çok yerde de İran ile zaten ortak hareket ediyoruz. " diye konuştu.

"VATANDAŞ BİDONLARLA KÜVETİ DOLDURUYORDU"

İstanbul'un yıllar önceki halinden bahseden Erdoğan, "Haliç'ten geçmek mümkün değildi. CHPnin belediye başkanı olan Ümraniye'de çöplük patlamış, 39 vatandaşımız ölmüştü. Hangi yüzle vatandaşın karşısına çıkıyorlar. Dağları deldik, İstanbul'a su getirdik. Göreve başladığımzıda doğalgazın ulaştığı yer 50 bin aileye dağıtım vardı. Ben görevden ayrıldığımda 1 milyon 250 bine çıkmıştı. Çöp dağları ortadan kalktı, su sorunu ortadan kalktı. Vatandaş bibonlarla küveti dolduruyordu. 2 buçuk milyar dolar borçla aldım İstanbul'u" şeklinde konuştu.

Yayın esnasında 1990'lı yıllardaki hastane görüntülerinin izletilmesinin ardınan, Erdoğan'ın gözlerinden yaş geldi.

"YALAN YANLIŞ ŞEYLER SÖYLÜYORSUN"

Görüntülerin izletilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan "(Kılıçdaroğlu) Çıkıyorsun meydanlarda yalan yanlış şeyler söylüyorsun, 'Samsun'da 8 yaşında çocuk bakımsızlıktan öldü' şudur, budur. Asıl ölenler senin döneminde öldü, onların bütün raporlarını aldırttım, çıkarttım." dedi.

YENİ SİSTEM

Yeni sistemin detaylarına değinen Erdoğan, "Demokrasi ve cumhuriyetin temel esası olan güçler ayrılığını daha da güçlendireceğiz. Yasama ve Yürütme pratikte aynı gücün kontrolünde oluyordu. hükümetten gelmeyen hiçbir teklifin geçme imkanı yoktur. Göreve geldiğimizde her alanda önemli projeler gerçekleştirdik. Sonuç odaklı olmaya önem verdik. Mevcut yapının getirdiği zorluklar nedeniyle çalışmaların bazı bölümlerini istediğimiz düzeyde hyata geçiremedik. Çözüm üreten devlet, sorun çözen devler olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni sistem ile bürokrasiyi azaltacağız, daha hızlı sonuç alacağız. Kendi tarihimizi ve dünyadaki modelleri inceledik. Yeni modeli oluştururken kendi sorunlarımızı masaya yatırdık. Bizim sorunalrımzı diğer ülkelerden farklı görünüyor. Bu modele Türkiye modeli dedik. Çok eleştiri aldım. Varsın alayım. Patenti bize ait" dedi.

Erdoğan yeni hükümet sistemine ilişkin, "Yeni sistem, demokrasinin ve Cumhuriyet'in temel niteliği olan güçler ayrılığını asla zayıflatmıyor tam tersine, daha da güçlendiriyor" dedi.

"BAKANLIKLARIN SAYISI 16'YA DÜŞECEK"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu engelleri bir defa ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Kendi tarihimizi ve dünyadaki modelleri inceledik. Yeni modeli oluştururken kendi sorunlarımızı masaya yatırdık. Bizim sorunalrımzı diğer ülkelerden farklı görünüyor. Bu modele Türkiye modeli dedik. Çok eleştiri aldım. Varsın alayım. Patenti bize ait. Bakanlık sayısını 16'ya indiriyoruz. Dışişleri Bakanlığı AB Bakanlığı ile birleşiyor. Orman Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı birleşiyor. Ekonomi yönetimi sadeleşmiş oluyor, 6 olan bakanlık sayısını 3'e indiriyoruz" dedi.

"ZAYIFLATMIYOR, GÜÇLENDİRİYOR"

Erdoğan, "Yeni modelde ilk etapta İnsan Kaynakları, Yatırım, Finans ve Dijital Dönüşüm olarak bu 4 tane ofis çok çok büyük önem arz ediyor çünkü bunlar hemen hemen başkana en yakın çalışan kadro, bu bakımdan önemli. Yeni sistem, demokrasinin ve Cumhuriyet'in temel niteliği olan güçler ayrılığını asla zayıflatmıyor tam tersine, daha da güçlendiriyor. Yatırımların ve yatırımcıların önünü açacağız. Milli gelirin artmasıyla istihdam artacak." diye konuştu.

"ZAMAN TASARRUFU SAĞLAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yeni yapı, milletimizin hayal ettiği projeleri hayata geçirmek için bizlere çok ciddi bir zaman tasarrufu sağlayacak. Bu durum, bir yandan daha çok proje üretmemize ve hayata geçirmemize imkan sağlayacak, diğer yandan da küresel rekabette, ülkemizin hak ettiği konuma ulaşmasının önünü açacak." şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi Başkanlık Sistemiyle adımı attığımız andan itibaren birçok olaylar var ki yoluna girecektir. Bunu şimdi açıklamam doğru değil çünkü, açıkladığım takdirde başka sıkıntılar meydana gelebilir fakat, şunun bilinmesini istiyorum; Bu ülkede halka hesabı veren bürokrat değildir, halka hesabı veren siyasetçidir.

CUMHURBAŞKANINA BAĞLI 8 BAŞKANLIK

Tabii bir de Cumhurbaşkanına bağlı başkanlıklar var ki 8 tane başkanlık burada söz konusu. Bir Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, bu eskiden müsteşarlıktı, başkanlığa dönüşüyor, Milli Güvenlik Kurulu aynı şekilde, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu, İletişim Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı. 8 başkanlık olarak da bunlar çalışıyor."

Erdoğan, cumhurbaşkanı yardımcı sayısına ilişkin ise, "Şu anda bu sayıyı vermek, biraz da Parlamento'daki yapıya bağlı olacak. Parlamentodaki sayı, bizim de tabii başkan yardımcılıkları noktasındaki kararımızı etkileyecektir. Bütün mesele, en ideal şekilde böyle bir yapıyı ortaya koymak ve bu ideal yapıyla da inşallah ülkemizi yönetmek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali22 Haziran 2018 09:14

    Bana bir masal anlat baba içinde reis olmasın 20 yaşındayım artık yeni isimler grlsin bıktım

  • bilader22 Haziran 2018 08:41

    "digital donusumu gerceklestiren" demis ya, o beni cok guldurdu. Arkadas, bundan 18 yil once ilk goreve geldiginde sana artik elektronik oylama teknolojisine gecelim diye teklif sunuluyordu. 18 yilda, neyi urettik! sadece satin aldik. Peki elektronik oylama sistemini neden satin almadik? hadi dusunemediniz bunu daha once, iki secim saibelerle bogustunuz, hakliydiniz yada sahtekardiniz bunu gectim, peki, yahu burda bir sorun var, hangi cagdayiz, yok muhuru disari sizdirmiycanda, onune arkasina bakacanda falan filan diyorsunuz. Dalga mi geciyorsunuz! elektronik oylama uygulamasina gecsenize, engel nedir?

  • Ali22 Haziran 2018 10:43

    Dijital oylamada hile daha fazla

  • Bika22 Haziran 2018 00:35

    Dışişleri Bakanlığını, AB Bakanlığı ile birleştirmek yerine AB bakanlığını kökten kaldırsınlar. Ortağı MHP'yle idam cezası getirme niyetlerini beyan ettiklerinden, AB Cumhur ittifakını kapısının önünden geçirmez.

  • Tc ali21 Haziran 2018 23:56

    İnce gelecek dolar 7 Tl olacak. İzle bekle ve gör. Bunu bir kemalist olarak diyorum.

  • kemal22 Haziran 2018 14:07

    chp artık kemalistmi bu çok tartışılır .

  • köfteci22 Haziran 2018 00:51

    evet bu chp hainleri batırdı memleketi onlar 16 senedir yonetiyor ülkeyi