E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Faizin üzerine gideceğiz---

Erdoğan: Faizin üzerine gideceğiz

Erdoğan: Faizin üzerine gideceğiz
17 Kasım 2017 - 04:56 borsagundem.com

‘Faiz lobisinin de faizlerin de üzerine gitmekte kararlıyız’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek hafta Başbakan Yıldırım ve bakanlar ile kamu banka yöneticilerinin bir araya geleceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, yüksek faiz eleştirisinde bulundu. Enflasyonun faizle doğru orantılı olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enflasyonla faiz arasındaki ilişki sebep netice ilişkisidir. Sebep faizdir, netice enflasyondur. Bugüne kadar bu dediğim de hep çıkmıştır. Bugün de aynı tezi savunuyorum. Faiz yükseldikçe enflasyon yükselecektir; asla düşmeyecektir. Ama ne yazık ki biz bunu ilgili arkadaşlara anlatamıyoruz. Hepsi ‘Ben bankayım, daha yüksek kâr nasıl elde edeceğim ona bakarım’ diyor. Faizi yükselterek kendi kârını artırmanın gayreti içerisinde ama öbür tarafta enflasyon milleti, vatandaşı inim inim inletiyor. Onun umurunda değil. Şu anda maalesef bu süreç hâlâ devam ediyor.” “Belki önümüzdeki hafta Sayın Başbakan, ilgili bakanlar, bazı devlet bankaları bir araya gelmek suretiyle bu konuyu müzakere edip çok kararlı adım atıp bu faiz lobisinin de bu faizlerin de üzerine gitmekte kararlıyız” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

‘BAŞARMALIYIZ’

“Faiz lobisinin üzerine gidilmezse ne olur? Birincisi, enflasyon aşağıya çekilemez, ikincisi yatırımlar artmaz, üçüncü olarak da istihdam artmaz. Ama biz bunu halledersek, enflasyon düşecektir, yatırım artacaktır, istihdam artacaktır. Bu işi başarmamız lazım.” (Habertürk / Bülent Aydemir)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie17 Kasım 2017 09:13

    Faiz düşsün tamam da peki kur ve de enflasyon da düşecek mi? Yoksa faiz düşsün de dolar 4 TL , euro 5 TL, sterlin de 6 TL olsun, enflasyon da %20 olsun denirse ortalık karışır. Millet dövize hucüm eder.

  • Tekin17 Kasım 2017 09:11

    Enflasyon yüzde 30 olmuşken faiz nasıl düşer. Geçen sene mazon 3,70 bugün 5,05

  • ozgurgg17 Kasım 2017 08:08

    Enflasyonu düşür faiz zaten düşer. Faiz düşsün dersen o zaman iş karışır.

  • Kaçan Grup17 Kasım 2017 06:55

    Erdoğan düşük faiz düşük kur istiyor. O olmaz, artık unutacak onu.