E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Ezan tartışması çok tehlikeli---

Erdoğan: Ezan tartışması çok tehlikeli

Erdoğan: Ezan tartışması çok tehlikeli
29 Kasım 2016 - 12:35 borsagundem.com

İsrail'deki ezanın kısıtlanmasına yönelik tasarıyı değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tartışmaları son derece tehlikeli buluyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

15 Temmuz’da bizim için ellerini semaya açan, sokaklara meydanlara koşan tüm Filistinlilere şahsım ve milletim adına minnettarlığımı ifade ediyorum.

İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak sadece sıkılı yumruklarından ve ellerindeki taşlarından başka hiçbir silahı olmayan Filistinli çocukların görevi değildir. Filistin davasını sahiplenmek, Kudüs'ü korumak tüm Müslümanların müşterek davasıdır, müşterek vazifesidir. Kudüs nice peygamberin vatanıdır. Kudüs barış ve esenlik yurdudur. Kudüs, Miraç hadiseyle aşr-ı alaya açılan kapasıdır.

Bu toplantı sadece Filistin için değil, tüm bölge için kritik bir öneme sahiptir. Sizler gayretlerinizle Filistin sorunlarını gündeme taşıdınız.Bir millet düşünün yüzyıllardır kendi öz yurtlarında horlanıyor, parya mumalemesi görüyor.

"EZAN TARTIŞMASI TEHLİKELİ"

Bizim beklentimiz Filistinlilere baskılar yapılmasına kendilerine ait olan toprakların iadesi için gerekli adımların atılmasıdır. Kudüs’te üç dinin kutsal mekanları vardır. Harem-i Şerif sadece Müslümanlara aittir, öyle kalacaktır. Ezan konusundaki tartışmaları son derece tehlikeli buluyorum. Böyle bir tartışmanın varlığı akıl ve vicdan dışıdır. Bu tartışmanın kimseye faydası yoktur. Sadece Filistinlileri değil, tüm Müslümanları rencide etmektedir. Bu konuda endişelerimizi, tasarının yasalaşması halinde sonuçlarını çeşitli kanallardan İsrailli yetkililere ilettik. İsrail Cumhurbaşkanı’na açıkça ifade ettim. İsrail Parlamentosu'nun aklı selimle hareket edeceğini düşünüyorum. Ezan bir çağrıdır. Bu çağrıyı engellemeniz sıkıntılara yol açar.

Ortadoğu'da kalıcı barış için tek yol başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletidir. Arşivlerimizdeki Kudüs tapularını Filistinli kardeşlerimize verdik.

Müslümanların kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı yeterince ziyaret etmediiğini düşünüyorom. Unutmayın, gitmediğiniz yer sizin değildir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)