E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Duyunca üzüldüm---

Erdoğan: Duyunca üzüldüm

Erdoğan: Duyunca üzüldüm
18 Nisan 2018 - 02:53 borsagundem.com

Ankara kulislerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin erken seçim açıklamasını kamuoyuyla birlikte öğrendi. Erdoğan'ın yakın çevresine, "Duyunca üzüldüm" dediği öğrenildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü grup toplantısında erken seçim çağrısı yapması siyaset gündemine bomba gibi düştü. Nuray Babacan, Hürriyet'teki kulis haberinde, Bahçeli'nin açıklamalarına AK Parti içinden gelen tepkiler yer aldı. İşte o haber: 

İktidar Partisi’nde, son altı aydır gündemde kalan ‘erken seçim’ iddiaları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözleriyle ete-kemiğe büründü. Bahçeli’nin erken seçim açıklamasından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti yönetiminin haberi olmadığı ve Erdoğan’ın yakın çevresine “Duyunca üzüldüm” dediği öne sürüldü. Bahçeli sürprizi olarak, siyaset gündemine bomba gibi düşen erken seçimin, en erken haziran sonu ya da eylül ayı içinde olacağı iddia edildi.

Ankara kulislerini bir anda dalgalandıran Bahçeli’nin erken seçim açıklaması, siyaseti yakından izleyenler için üçüncü kez yaşanıyor. 2002’deki erken seçim kararı ile 7 Haziran 2015’te yapılan genel seçimlerden kısa bir süre sonra 1 Kasım’da genel seçimlerin yenilenmesi kararlarının altında yine Bahçeli’nin imzası olduğunu bilenler için durum pek sürpriz olmadı. Ancak bu noktada bir hafta öncesine kadar açık ve kapalı toplantılarda, “Erken seçim gündemimizde yok, bunu kamuoyuna da böyle anlatın” diyen Erdoğan’ın sözleri nedeniyle erken seçim fikrinden uzaklaşanlar şaşırdı.

Kulislerdeki iddiaya göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Bahçeli’nin açıklamasını kamuoyu ile birlikte öğrendi. Bu nedenle, kendisine yöneltilen sorular karşısında, “Yarın (bugün) kendisiyle görüşeceğiz, kararımızı o zaman açıklarız” demekle yetinen Erdoğan, grup konuşmasını da değiştirmedi ve konuşmasında birkaç kez genel seçimlerin 2019’da olacağına dair vurgu yaptı.

KONUŞMAYI DUYUNCA ÜZÜLDÜ

Erdoğan, grup toplantısından sonra, partinin kurmaylarıyla yaptığı kısa değerlendirmede, Bahçeli’nin sözlerini yeni duyduğunu ve bunun kendisiyle paylaşılmamasına üzüldüğünü dile getirdi.

Yapılan hızlı değerlendirmede, bu konudaki kararın yarın (bugün) yapılacak Bahçeli görüşmesinden sonra verileceği ifade edildi.

AK Parti içerisinde erken seçimin bundan sonra kaçınılmaz olduğu, 24 Haziran veya 16 Eylül’de yapılmasının daha doğru olacağı konuşuldu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, Bahçeli ile yaptığı görüşmenin de erken seçim açıklamasıyla ilgisi olmadığı, uyumla ilgili yapılacak çalışmalar nedeniyle daha önce alınan bir randevu olduğu öğrenildi.

Bahçeli’nin yaptığı açıklamanın tek sonucunun kaçınılmaz bir erken seçim olacağı dile getiriliyor. Bir AK Parti kurmayı, “Bundan sonra erken seçimi kimin istediğinin önemi kalmayacak. Bu tüpten çıkan macun gibi; artık geri koyamazsınız. Bu konu gündeme gelip kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra, ‘yok biz yapmıyoruz’ deme şansımız kalmadı. 2019 yılının sonuna kadar bu olasılık askıda dururken, ülkeyi yönetemezsiniz. Tarih revize edilir ama erken seçim yapılır” dedi.

İKİ AY ÖNCE SÖYLEMİŞTİK

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında, bu konu hiç açılmadı. Erken seçimi ilk kez Devlet Bahçeli’den duyan çok sayıda parti yöneticisi olduğu biliniyor. AK Parti kurmaylarına göre, MHP Lideri, geçmişte örnekleri olduğu gibi AK Parti’ye “erken seçim” dışında seçenek bırakmadı. Bazı parti kurmayları, “Bahçeli’nin böyle bir hazırlık içinde olduğunu ve bunu her an yapabileceğini, parti yönetimine iki ay öncesinden söylemiştik” dediler.

Siyaset gündemi hızla erken seçime dönerken, bu olasılık 2018’in ilk günlerinden beri kapalı kapılar ardından konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen ay az sayıda kurmayıyla yaptığı toplantıda kendisine, ‘erken seçime gidilmesinin avantaj ve dezavantajlarının en azından araştırılması’ telkininde bulunulduğu biliniyor.

Hürriyet’in haberleştirdiği bu değerlendirmenin ardından, Mart 2019’daki yerel seçim sonrası bir genel seçimin dezavantaj yaratabileceği, bu süreçte radikal kararlar alınamayacağı için ekonomik göstergelerin kötüleşme olasılığı olduğu saptamaları yapıldığı biliniyor. Erken seçimin hemen ardından yapılacak yerel seçimlerde seçmen tercihlerinin iktidardan yana olacağı, bu nedenle, önüne 5 yıllık yeni bir süreci alan iktidarın güçlü olacağı, halen kayyumda olan 120 belediyenin el değiştirmeden erken seçime gitmenin avantajı olacağı da kulislerde konuşuluyordu. Bu analizleri yapan siyasiler, İYİ Parti’nin genel seçime girmesiyle ilgili çıkacak yasal engellerin de MHP açısından önemli olduğu ifade ediyorlar.

Bahçeli'den 26 Ağustos'ta erken seçim çağrısı

 

CHP de erken seçim istiyor

 

Kılıçdaroğlu'ndan 'erken seçim' için ilk yorum

 

Meral Akşener’den erken seçim çağrısına ilk yorum

 

TÜSİAD, erken seçimi desteklemiyor

 

Dolara erken seçim dopingi

 

AK Parti'den erken seçime itiraz gelmedi

 

'Erken seçim' çağrısının ardından kritik buluşma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • torku18 Nisan 2018 23:57

    müslümanım diyip hergün yalan atmak yakışıyor mu?

  • Bika18 Nisan 2018 23:03

    Üzüntüsünün nedeni, D.Bahçeli'nin seçim tarihini 2 ay geç belirlemesi olmuş görünüyor.

  • mtu18 Nisan 2018 18:40

    ben de bu haberi okuyunca çok güldüm

  • iso18 Nisan 2018 11:23

    Ne dedi Meral Akşener 2 ay önce " Ben siyasetten biraz anlıyorsam Erdoğan erken seçime gidecektir" Kadın bu işi biliyor.

  • DOĞRU18 Nisan 2018 10:57

    EKONOMİ KÖTÜYE GİDİYOR BİR AN EVVEL SEÇİME GİDİLMELİ YOKSA DAHA BÜYÜK KIRILMALAR OLUR...

  • demirkan 18 Nisan 2018 10:51

    BAHÇELİ SORUMSUZ ADAM. EKONOMİYE BÜYÜK ZARAR VERECEKSE. ERKEN SEÇİME NE GEREK VAR?. ZAMANI GELİNCE YAPILIR. TÜRKİYENİN BİR GÜNLÜK KAYBINA BAKIN.

  • bu dünyadan biri18 Nisan 2018 10:34

    seçim kaçınılmaz, alıştıra alıştıra söylüyorlar. diyelim seçim oldu ne değişecek? kafayı yemiş bu insanlar. mit elinde, asker elinde, polis elinde, savcı, hakim elinde, basın, medya elinde daha ne istiyorsun, hadi düzelt demiyorlar da sanki bir şey değişecek diye umut ediyorlar. buna kafayı kuma gömmek denir.

  • vecihi18 Nisan 2018 10:33

    Gündemi belirleyen Ak Partidir,,Bahçeli değil.

  • yunus milli18 Nisan 2018 10:32

    Madem ittifak yaptın,,oturup bir karara varır,öyle açıklama yaparsın,durup dururken nereden çıktı bu erken seçim lafı,piyasaları allak bullak ettin.

  • rasim18 Nisan 2018 10:28

    Bahçelinin ipi ile kuyuya inilmez,adamı yarı yolda bırakır.Ak Parti kendi stratejisini belirlemeli,,sıfıra düşmüş,Bahçeli den medet ummayın.

  • Fahri18 Nisan 2018 09:58

    Erken seçim akp yi koltuktan kaldırır.

  • Tekin18 Nisan 2018 09:50

    Ekonomiye zarar vereni dışarıda aramayın bahçeli önünüzde.

  • Bahçeli kimdir18 Nisan 2018 09:47

    Bahçeli hakkında en güzel yorumu DSP başkanı yaptı. Bulup okuyun

  • ASLAN18 Nisan 2018 09:28

    23 24 HAZİRANDA üniversite sınavı var gidin başka tarihde seçim yapın.

  • Galip18 Nisan 2018 09:10

    He hee hee yani

  • Alpertunga18 Nisan 2018 08:46

    Reyis,bu adamın elinden tutma.Bırak tek başına girsin seçime.Bir oy alamaz.Yoksa senide aşağıya çeker.

  • Ali18 Nisan 2018 08:22

    Reisten habersiz bunu belirtmesi mümkün değil.

  • Cego18 Nisan 2018 07:27

    Bahçeli’nin ülkeyi düşündüğü Yok hepsi hikaye. Onun Hesabı koltuk, iyi parti palazlanmadan seçim olsun istiyor. G.......den korkuyor.

  • baturayersin18 Nisan 2018 07:26

    bahçeli koltuk derdine düştü belediye seçimleri önce yapılırsa alacağı oy beli olucak hüsran çıkıcak onun derdine düştüler

  • Murteza18 Nisan 2018 03:28

    Önemli bir karar Türkiyeyi ilgilendiriyor , ülke menfeatlerini ilgilendiriyor.Yani bu ülkenin kaderi hadi seçim yapalım diyecek kadar kolay olmamalı.Oturulur düşünülür ülke menfeatleri ölçülür biçilir.Yani sayın bahçeli veya başka bir parti lideri seçim istemiş olabilir.Ama böyle bir durumda hadi seçim yapalım demek gaflet ve dalalettir.Kamuoyu önemlidir.Ülkenin insanlarının görüşleri alınır.Önemli kuruluşlar var bunların görüşleri alınır ve ne zaman yapılacağına karar verilir ama zamanı gelince gününde yapılması gerekirdi.Şu anda erken seçim gerektirecek bir süreç yoktur.Ekonomide aşırı ısınmalar , yönetimde bozulmalar yoktur şu anda böyle bir karar ülke ekonomisine fayda dan çok zarar getirecektir.