E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan Bayraktar'dan cami açıklaması---

Erdoğan Bayraktar'dan cami açıklaması

Erdoğan Bayraktar'dan cami açıklaması
13 Ocak 2018 - 12:19 borsagundem.com

Eski bakan Erdoğan Bayraktar, Trabzon'a yapılması planlanan 20 bin kişilik cami hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın üyesi olduğu Trabzon Alemdar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Trabzon’a 20 bin kişilik cami yapılması için harekete geçti. Soruları yanıtlayan Bayraktar, “Bu cami oldukça maliyetli olacak, 65 milyon lira gibi bir rakama tamamlanacak ve yeni bir yaşam merkezi olacak” dedi.

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun aberine göre, derneğe kendisinin yanı sıra çocuklarının da üye olduğunu söyleyen Bayraktar, caminin finansmanı içinse Trabzon halkına güvendiklerini ifade etti.

Derneğin 2-3 milyon lira gibi bir parasının olduğunu açıklayan Bayraktar şöyle devam etti:
“Bu projenin başlaması için gereken rakam. Kalanı için Trabzon halkından destek isteyeceğiz. Onların da destek vereceğine eminiz. Hızla çalışmalara başlamak istiyoruz. Proje çok büyük bir proje ve 2019 yılına yetişmesi mümkün olmaz. Trabzon için yeni bir merkezden bahsediyoruz. 150 bin metrekarelik bir meydanı olacak. Caminin altı eğitim kompleksi olacak. Hep beraber caminin hızla yapılabilmesi için çalışacağız. Ben derneğin üyesiyim ve diğer üyelerle birlikte sürecin hızlanması için her türlü desteği vermeye çalışıyoruz.”

SOSYAL DONATI ALANLARI DA VAR

Alemdar Camii projesi için Trabzon Büyükşehir Beledilesi 6 yıl önce çalışmalara başlamış ve belediye meclisinden proje geçirilmişti. Camiyi yaptırmak için kurulan dernekle yapılan protokollere göre de, caminin içerisinde sosyal donatı alanları, müze gibi kapalı alanlar bulunacak. Caminin çevresindeki yaşam alanlarında piknik ve spor alanları, trafik eğitim parkuru, restoran ve kafeteryalar da bulunacak.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali ihsan şen13 Ocak 2018 23:51

    Trabzon'da inş müh. olarak çalıştım biliyorum bölgenin camiye değil isdihdam yaratacak proje lere ihtiyacı var.toki bile en az inşaatı orada yaparken 20,000 kişilik camiye değil .20,000 kişiye iş aş verecek yatırıma ihtiyaç var . yazık bu ülkede bakanlık yapmış biri hemde Trabzonlu çoook yazık.kul hakkı yiyen biri 2,000,000 000 kişinin ibadet yapacağı yer yapsa ne olur yaradan kul hakkıyla huzuruma gelme demiş ibadet yapanın ibadeti kendine sen ne yapsan nafileeeeeeee

  • ...13 Ocak 2018 22:57

    sanki babalarının parası, onu yap..bunu yap..işsahası açsanız keşke, keşke ordaki gençleri üretime sokacak projeler yapsanız... bu çaanızı keşke fındıkdan zarar eden çiftçile riçin kooperatifleşme yada çay üretenler için kooperatifleşme veya ihracat desteğinde kullansanız... vatandaşın cenaze namazınımı kıldırtacaksınız. 20 bin kişilik cami ile? 20bin kişi stadyumdur yani.... yazıkdır günahdır. bir sürü şehrin camileri tamir olur paralarla

  • Huseyin TS13 Ocak 2018 20:19

    Bir Trabzonlu olarak bu kadar paranin bir cami için harcanmasi çok saçma Trabzonda camiden çok ne varki şayet Trabzona iyilik yapacaksaniz şehre sanayi getirin Mesala bir Ford fabrikası kursaniz insanların işi aşı olur Trabzonlu gurbette Siz bize 65 milyonluk camii yaparak iyilikmi yaptinizi saniyorsunuz

  • Gardas13 Ocak 2018 20:01

    Cami yaptıracaksın da sayın Bayraktar cebınden mı yaptırıcan!! Devlete vergı odemesı yerıne camı yaptırıyorsun devlete ödemen gereken parayla hava atıyorsun..sen vergını hakkıyla kurusuna kadar ver devlet yaptırır camının kıralını.

  • Mustafa13 Ocak 2018 18:21

    Camide kurtarmaz seni yetimin hakkini yedin yiyecegin kadar kalanida ye bitir benden tavsiye bisver ugrasma camiyle falan kendinden baskasini kandiramazsin

  • D demirkan 13 Ocak 2018 17:09

    BEN BİR MÜLÜMAN OLARAK.HACCA GİDİLMESİNİ BİLE KAŞIYIM.HİÇ OLMASA BİR MÜTTET.SUUDİ BU PARALARI YEMEN DEKİ MASUM İNSANLARI ÖLDÜR MEK İÇİN KULLANIYOR.KATİL SİSİ YE 10 MİLYARDOLAR VERDİ KATİL ESEDİ VERDİ TERÖRE FİNANSE EDİYOR. O PARALARI LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIMIZ A KİMSESİZ ÇOCUKLARIMIZA. ŞEHİT ÇOCUKLARINA BUNLARIN OKUMASIN TEDAVİSİNDE BARINMASINDA HARCAYALIM BENCE. ARAP BESLEMEYELİM GELECEYİMİZ ÇOCUK LARIMIZA DAHA İYİ YETİŞTİRELİM. VATAN SAVUNMADINA HARCAYALIM.TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA ASLA DOSTU YOK.ÇANAKKALE ŞAVAŞINDAN BERİ GELEN İNTİKAN.YENİLGİYE ASLA KABULLENEMİYOR LAR. SAVUR GANLIKTAN GEREKSİZ YATIRIMLARDAN VAZ GEÇELİM.

  • dsd13 Ocak 2018 16:34

    Ne günah işledin ise kabir azabın o camiide namaz kılanlar oranında artsın inşallah..Ben hakkımı helal etmiyorum...Sadece ihl dışında memlekette vergi veren bir ile okul yapıtırı ise hakkımı helal ediyorum...

  • D demirkan 13 Ocak 2018 15:07

    YEDİĞİN YETİMLERİN HAKINI HELÂL ETTİRMEK İSTİYORSAN?. YİRMİBİN KİŞİLİK CAMİ DEYİL YİRMİ BİN KİŞİLİK FABRİKA YAPTIR. ALLAH OZAMAN BELKİ AF EDER. ÇAMLICA TEPESİNE YÜZ TİRİLYON HARCANDI YETMEDİMİ?. BU ŞAÇMALIKLARA Bİ SON VERİN.KARNIM AÇ KEN NE İŞİM VAR CAMİDE.AÇ AYI OYNAMAZ. YAPILACAK OKADAR ACİL İŞ VARKİ.

  • Mustafa 13 Ocak 2018 14:48

    80milyon kişilik cami yaptırsan ne yazar paranın nereden geldiği belli rüşvetçi...

  • erol g.13 Ocak 2018 13:49

    65 MİLYON TL YE HALEN ÜLKEMİZDE ÜRETİLMEYEN PİL FABRİKASI KURULUR YÜZLERCE MÜHENDİS/İŞÇİ İŞ BULMUŞ OLUR Trabzonlular ŞEHRİNİZDE YÜZLERCE MÜHENDİS/İŞÇİNİN ÇALIŞACAĞI PİL FABRİKASI KURULMASINI MI İSTESİNİZ Yoksa yüzlerce caminizin yakınına bir cami daha mı yapılmasını istersiniz ??? ENERJİ ÇAĞINDA YAŞIYORUZ ÜLKEMİZDE BİR ADET PİL ÜRETEN FABRİKA KURULU DEĞİL BİZ DE PİL ÜRETİP PİL İHTİYACIMIZI KARŞILAYAN ÜRETİM/İHTİYAÇ FAZLASINI İHRAÇ EDEN AKLINI İŞLETEN İNSANLARIN ÜLKELERİNDEN OLALIM

  • Kerim13 Ocak 2018 13:18

    Allah sizi affetmeyecek.Cami yapmakla günahlar af olmayacak.Bu ülkenin bilimsel eğitim kurumlarına ihtiyacı var,İşsizlere iş ihtiyacı var.Asgari ücretle geçinebilme ihtiyacı var var da var.Bu ülkenin en son ihtiyaç duyduğu şey Camidir.Çünkü yeterince cemaat tarafından doldurulamayan binlerce camileri var..Bırakın bu şov yapmayı.Yazıktır günahdır.

  • torku13 Ocak 2018 13:12

    İslam dinine göre israf haramdır. Bir cami için bu kadar para harcanması da caiz değildir.

  • İlim ve ahlak olmadan islam olmaz13 Ocak 2018 12:59

    Osmanlı camisi, medresesi, hacı hocası olmadığı için değil asra uygun ilim üretmediği, sanayi devrimini, demokrasi devrimini yapamadığı için yıkıldı. Türkiye kendi savunma sanayi, kimya sanayi, tarım hayvancılık, ilaç teknolojilerini gelişmiş ülkelerin ötesine taşımadığı sürece o camileri köprüleri füzelerle, bombalarla yıkarlar. İman gücü falan demeyin sakın. İmanin, ahlakın tanımı islamda bellidir. Şimdi yaşananlar bellidir. Kimse kimseyi enayi sanmasın.

  • Yavuz karadagli13 Ocak 2018 12:47

    Gidecek camimi kalmadi bu kadar gosteris niye bu guc ve iktidar hirsi neden.insanlari dinden imandan cikariyorsunuz

  • South Park 13 Ocak 2018 12:34

    Eskiden hayır yapanlar isimlerinin gizli tutulmasını isterdi. Şimdi eski bakan pr çalışması yapıyor.