E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Batı'ya sert tepki---

Erdoğan'dan Batı'ya sert tepki

Erdoğan'dan Batı'ya sert tepki
11 Haziran 2018 - 01:25 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'ya, Avusturya'nın Başbakanına sesleniyorum. Bir caminin kapatılması, oradaki din adamlarının yurt dışı edilmesi yeniden bir haçlı-hilal mücadelesini başlatır ki bunun sorumlusu da sen olursun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Belediyesi'nce Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen "10 Bin Hatim 100 Bin Dua Buluşması" programına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada sözlerine, "Ramazan-ı Şerif'inizi, Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Bu mübarek günlerin ve gecenin hepimizin affına ve mağfiretine vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum." diyerek başlayan Erdoğan, bugün bu meydanda 10 binlerce kişinin birlikte olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın." diyerek, Esenler halkının okuduğu 10 bin hatme ve 100 bin duaya "amin" diyeceklerini kaydetti.

Kur'an ayında, dillerinden Kur'an-ı Kerim'i, gönüllerinden Allah ve Resulullah aşkını eksiltmeyen tüm vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, bu mübarek ramazan ayının, Kur'an tilavetleriyle, Mukabele-i Şerifler ve Hatmi Şerifler ile ihya edenlere, "Allah kabul etsin" dedi.

"Gereken neyse biz de onu yaparız"

Erdoğan, "Rabbimizden bu mübarek gece hatrına, ülkemizin, milletimizin tüm Müslümanların ve insanlığın huzuru, esenliği, güvenliği, refahı için bizlerden rahmetini esirgememesini diliyoruz." diyerek, şunları kaydetti:

"Filistin'de her gün masum çocuklar, kadınlar, erkekler, tekerlikli sandalyedeki engelliler, yaralılara yardım eden hemşireler katlediliyor. Zalim İsrail yönetimi, siyonist İsrail yönetimi Filistinlilere adeta nefes aldırmıyor. Suriye'de insanlar evlerinde, sokaklarında, çocuklar okullarında başlarına ne zaman bomba yağdırılacağını bilememenin korkusu içinde yaşıyor. Terör örgütleri, Suriye'de hala cirit atıyor. Orta Doğu'dan Kuzey Afrika'ya, Güney Asya'dan Avrupa'ya kadar her yerde Müslümanlara yönelik baskılar her geçen gün artıyor.

Avusturya'nın şu anda Müslümanlara, camilere, ibadethanelere yönelik tavrı, Avrupa'daki İslam düşmanlığının ve ırkçılığın sadece görünen yüzüdür. Burudan Avrupa'ya, doğrusu Avusturya'ya, Avusturya'nın Başbakanına sesleniyorum; bak daha çok gençsin, daha senin çok tecrübe edinmen lazım. Bak şunu unutma; senin bu çıraklığın, bu tavırların senin başına çok işler getirebilir. Zira bilesin ki Avusturya'da bir caminin kapatılması, oradaki Müslümanların, din adamlarının Avusturya'dan atılması, yurt dışı edilmesi yeniden bir haçlı-hilal mücadelesini başlatır ki bunun sorumlusu da sen olursun.

Bunu söylerken sadece oraya seslenmiyorum. Tüm batıya sesleniyorum. Ey batı, başta Almanya bu adamınıza çeki düzen verin. Kendisine çeki düzen vermezse olay farklı yere doğru gider. Çünkü bizim de kendimize göre argümanlarımız var, atacağımız adımlar var. Bu bakımdan orada benim 250 bin kardeşime zulmedilmesine asla müsaade etmeyiz. Gereken neyse biz de onu yaparız. Arakan'daki Müslümanları yerlerinden, yurtlarından etmekle, Avrupa'nın göbeğinde Müslümanların camilerini kapatmanın, zihniyet bakımından hiçbir farkı yoktur."

"Bizim bu tür dostlarımız yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolayısıyla Avrupa Birliği'nin, Birleşmiş Milletler'in bu konuda gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurgulayarak, "Demokrasiyi, özgürlükleri, hakları sadece kendileri için isteyenlerin maskeleri birer birer düşüyor. Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi gibi partiler veya diğerleri ne diyor? 'Bak, yurt dışında dostumuz kalmadı.' Eğer senin dost diye aradıkların Avrupa'daki, Avusturya'daki Kurz ise sen onlarla dost olmaya devam et. Bizim bu tür dostlarımız yok. Eğer siyonist İsrail ise sen onlarla beraber devam et. Eğer Suriye'deki Esed ise sen Esed'le dost olmaya devam et. Bizim bu tür dostlarımız zaten yok. Bize zalimlerden dost olmaz. Bize hiçbir zaman zulmedenlerden dost olmaz. Biz adil davrananlarla yolumuza devam ederiz." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iboş11 Haziran 2018 11:57

    AVRUPAYI BU DURUMA GETIREN BIZIZ BAHIRA CAGIRA HICBIRSEY YAPMAYA ANCAK KUKRE DUR BOSUNA

  • Okie Dokie11 Haziran 2018 10:29

    Bir iri olacaz iri olacaz diri olacaz hep birlikte Türrrrrrkiye olacaz.

  • Selahattin abi11 Haziran 2018 09:39

    Bunu daha önce de burada yazmıştım Avrupa kesinlikle RTE ile devam etmek istiyor Bu nedenle onun iktidarda kalmasını isityor.Böylece Suriyeliler Avrupaya gelmesi bedavadan engellenmiş oluyor.Dikkat edilirse her seçim dönemi Avrupa bir mağduriyet yaratıyor ve bu nedenle orada yaşayan vatandaşların ezik mağduriyet duygusu RTE için oya dönüşüyor.Bu seçimde de Avrupa da yoğun olan vatandaşlarımızın oyları çok kritik.Bakın bu konuyu RTE sürekli işleyecek

  • Koala11 Haziran 2018 05:46

    Avrupada 5000 den fazla cami var. Siyaset yapılan, terörist yetiştiren, şiddeti ovup islama zarar veren yerler kapatılıyor sadece. Gerçek camiler açık, çürük yumurtalar ayiklaniyor. Hakiki müslüman bu durumdan rahatsız olmaz