E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriErdemir volatilden etkilenmiyor!---

Erdemir volatilden etkilenmiyor!

Erdemir volatilden etkilenmiyor!
03 Temmuz 2014 - 09:51 borsagundem.com

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, katıldığı programda yatırımcılara yönelik önemli açıklamalarda bulundu

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, şu anda yüzde 92-93 kapasite ile çalıştıklarını söyledi.

Bloomberght'de programa katılan Pandır, Erdemir'in çok dirençli bir hisse olduğunu, "Volatilden çok etkilenmiyor. Bunun nedeni olarak yatırımlarımız ve temettülerimizin
iyi olması gösterilebilir. Erdemir ile ilgili yapmak istediğimiz çok şey var, hikayemizi anlatınca herhalde hisse etkilendi." diye konuştu.
 
Dünyada son bir kaç yıldır birçok çelik şirketinin zarar ettiği bir dönemde Erdemir'in böyle bir performans göstermesinin yatırımcılar tarafından merak edildiğini kaydeden Pandır, "Erdemir entegre üretim yapan bir şirket olarak bölgede rakipsiz ve Türkiye'nin altyapı ve inşaat ile büyümesi bizim yüksek performansımızın motoru oldu." dedi.

Pandır, seçim öncesi talepte bir gerileme olmadığını ifade ederek, "Ancak seçim sonrası yoğun bir taleple karşılaştık, o talep hala sürüyor. Normalde 1,5 ay ileriye yönelik bir doluluğumuz var, o bir ara 2 aya geçti. Şu anda Eylül ayının satışını yapıyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Revizyonlarının bittiğini ve hatların hızlandığını kaydeden Pandır, "Müşterilerimizin bekleme süresini normal seviyelere indirdik." dedi.

Erdemir YK Başkanı Pandır, Erdemir olarak şu anda yüzde 92-93 kapasite ile çalıştıklarını ifade etti.

Dünyada son zamanda bazı üçüncü Dünya ülkelerinin anti-damping uygulamasına başladığını kaydeden Pandır, "Özellikle ABD'deki dava bizi yoruyor. O soruşturmada biz taraf değiliz, biz boru üreticisi değiliz, sadece boru üreticilerine sac üretiyoruz. Fakat anlayamadığımız bir şekilde ABD bir karar aldı. Hem biz hem Ekonomi Bakanlığı ABD
ile yoğun şekilde görüşerek, bu konunu Erdemir ile ilgili olmadığını anlatmaya çalışıyor. Umarım bu karar değişir. Devlet sübvansiyonu haksız bir suçlama. Soruşturmada ön kararın yakında açıklanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Son zamanlarda küçük tüccarları korumadıkları yönünde bir görüş olduğunu ifade eden Pandır, "Erdemir'in kendi satış teşkilatını kurması ile 500-600'e varan ve sadece al-sat yapan tüccarlar 50-60'a düştü. Bu esnafın kendini değişen dünyada kendini büyük oyuncunun yapamadığı bir yere çekmesi lazım. Bizim çelik servisimiz de bu piyasanın süpermarketi. Demir tüccarlarının yapacağı da katma değer yaratacağı alanlar var. Çelik merkezlerinin risk alamayacağı alıcı ile o riski alıp faaliyet sürdürebilirler, onu sürdürenler de var" diye konuştu.

Galvaniz Tesisi Yatırımı

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, amaçlarının katma değeri yüksek ürünlere geçmek olduğunu söyledi.

Pandır, bu konuta bir takım adımlar attıklarını ifade ederek, "330 milyon tonluk galvaniz tesisi yapacağız. Bu işin ihalesi henüz bitmedi ama yatırımın 100 miylon doları geçeceği görünüyor. Bu yatırım bitmesi 2,5 yıl sürecek, ihalesi tamamlanmak üzere." diye
konuştu.

İsdemir'de soğuk haddehane kurma gibi bir çalışmaları ve planları olmadığını kaydeden Pandır, Şirketi halka açma konusunda da bir çalışmaları olmadığını ifade etti.

Pandır, dolar ile çalışmalarından dolayı maliyetleri üzerinde kurun fazla etkisi olmadığını, ancak zaman zaman volatilite nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Yılın ilk çeyrek döneminde kuvvetli bir bilançoları olduğunu belirten Pandır, "İkinci çeyrek için erken, ancak herhalde kuvvetli devam edecek." dedi.

Pandır, Divriği madenlerinin toplam ihtiyaçlarının yüzde 15'ini karşıladığını belirtti.

Arcelormittal'in halka açık diğer ortakları gibi bir ortak olduğunu belirten Pandır, "Hisse satışı kendi kararları, onun için nasıl hareket edeceklerini bilemiyorum. Bizimle bir görüşmeleri olmadı. Hisselerin bize geri satışı konusunda da bir teklifleri olmadı, olursa o zaman düşünürüz." diye konuştu.

Pandır, haddehane ve maden yatırımı için fırsat olursa değerlendireceklerini kaydetti.

Erdemir YK Başkanı, satışlarda tonaj olarak yüzde 5 civarı büyüme planları olduğunu belirterek, "Umarım dolar olarak da yüzde 5'e dönüşür." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 41,22
En Yüksek: 41,42
En Düşük: 39,98
Değişim 1,93 %
FK: 35,77
PD / DD: 0,77
İşlem Hacmi 3.496.205.694
Toplam Adet: 85.456.798
Ağırlıklı Ort.: 40,86
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • barış06 Temmuz 2014 10:44

    geçen 3 yılda bu söylenenler neden etki etmezken şimdi coştuk...Önce toplama,sonra çıkarma ve en son dağıtma dönemi gelir!

  • haydar03 Temmuz 2014 11:53

    etkilenmez tabi..Oyuncusu malı toplamış iyice yoğurmadan bırakmaz.. Sonra ilk borsa fırtınasında en önde koşan olur eregli..