E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErdemir hissesi alınır mı?---

Erdemir hissesi alınır mı?

Erdemir hissesi alınır mı?
30 Haziran 2015 - 15:42 borsagundem.com

Zeynep Aktaş bu soruyu Fortune Türkiye’deki köşesinde masaya yatırdı. İki uzmana sordu…

Türkiye ekonomisine katkısıyla öne çıkan Erdemir Grubu’nun borsadaki hissesi Erdemir ne durumda? Performansı ne? Kurlardaki sarsıntı etkiledi mi? 2015 finansalları nasıl görünüyor? Son üç yılı yüksek getirilerle kapatan Erdemir (Ereğli Demir Çelik) hissesi alınır mı? Borsa dünyasının ünlü yazarlarından Zeynep Aktaş, Fortune Türkiye’deki ‘Yüz Yüze Yatırım’ köşesinde bu soruyu sektörün iki usta ismine sordu. İşte yanıtlar… 

"ŞİRKET VERİMLİLİĞİ ARTMAYA DEVAM EDECEK"
Cemal Demirtaş/Ata yatırım Genel Müdür Yardımcısı:


Demir cevherinden üretim yapan Erdemir, hurdadan üretim yapan elektrik ark ocaklarına göre avantajlı konumda.
Erdemir Grubu, Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Önümüzdeki dönemde katma değeri yüksek ürün gamını yükseltmesiyle verimliliğin artmaya devam edeceğini ve Türkiye genelinde en iyi yönetilen şirketlerden biri olarak öne çıkmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Şirket, kapasite kullanım oranını 2014 yılında yüzde 90'ın üzerine çıkarırken kârlılığını korudu ve yatırımcılarım da güldürdü. Son iki buçuk yıldır en beğendiğimiz hisseler listesinde tuttuğumuz Erdemir, 2012 yılı sonundan bu yana yatırımcısına yüzde 163 kazandırdı ve BIST 100 Endeksine göre relatif getirişi de yüzde 150 oldu. Çelik piyasasındaki zor koşullara rağmen, Erdemir Grubu'nun 2015 yılında da güçlü performans göstermeye devam edeceğini düşünüyoruz ve en beğendiğimiz hisseler listesinde tutmaya devam ediyoruz.

"ŞİRKETİ OLUMSU ETKİLEYECEK VERİLER VAR"
Sevgi Onur/Global Menkul Değerler Kıdemli Araştırma Müdürü:


Dolar kurundaki artış ve düşük hammadde fiyatları Erdemir'in 2014 yılım rekor bir kârlılıkla kapatmasını sağlasa da, 2015 yılı için şirketin finansallarının görece zayıf seyredeceğini öngörüyoruz. Şüphesiz yurtiçindeki en büyük entegre üretici ve bir nevi "fiyat belirleyici" olması gibi özelliklerinden ötürü Erdemir, birçok sanayi şirketi için ulaşılması güç kâr marjını 2015 yılı içinde de yakalayabilir. Ancak ithalatçı firmaların Türk piyasasına agresif bir şekilde ürün getirmeleri, yurt dışındaki üreticilerin Türk pazarına girme iştahındaki artış, yurt içi pazarda artan kapasiteler ve zaman zaman hurda bazlı üreticilerin daha kârlı bir şekilde rekabete dahil olmaları şirketi olumsuz yönde etkileyebilecektir. Gelişmelere baktığımızda genel olarak tabloyu bozabilecek unsurlar arasında hammadde fiyatlarının aşağı yönlü gidecek yerinin kalmamasına karşın çelik fiyatlarında aşağı yönlü baskı olabilecek marjın bulunması, kârlılıkta gerilemeye neden olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 40,52
En Yüksek: 41,20
En Düşük: 40,40
Değişim -1,94 %
FK: 35,16
PD / DD: 0,76
İşlem Hacmi 2.616.568.738
Toplam Adet: 64.165.231
Ağırlıklı Ort.: 40,82
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)