E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEPİAŞ, komşu borsalarla pazar birleştirecek---

EPİAŞ, komşu borsalarla pazar birleştirecek

EPİAŞ, komşu borsalarla pazar birleştirecek
14 Temmuz 2016 - 14:45 borsagundem.com

EPİAŞ, pazar birleşmelerine ilişkin görüşmelerini komşu ülkelerle sürdürüyor

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) Genel Müdürü Hasan Hüseyin Savaş, Türkiye'nin komşu ülkeler ve Avrupa ülkelerinin enerji borsalarıyla işbirliği ve pazar birleşmelerine ilişkin görüşmelerini sürdürdüğünü belirterek, "Gürcistan ve Bulgaristan'ın enerji borsalarıyla birleşme yönünde yapılan görüşmelerden 2018-2019 yıllarında sonuç alınmasını bekliyoruz." dedi.

Savaş, yaptığı açıklamada, EPİAŞ’ın haziran ayında Avrupa Enerji Borsaları Birliği’ne (EUROPEX) üye olduğunu ve EUROPEX genel kurulunun gelecek yıl İstanbul’da yapılacağını söyledi.

Şirket olarak, 9-13 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Dünya Enerji Kongresi’ne katılacaklarını anlatan Savaş, "Kendimizi global olarak tanıtmayı başarırsak, işbirliği ve birleşmelerde daha hızlı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Bosna-Hersek ve Romanya ile de işbirliğine yönelik görüşmelerin hız kazandığını bildiren Savaş, "Biz şu anda birleşmeyle ilgilenen her piyasayla konuşmaya ve görüşmeye açığız. Birkaç yıl içinde bu tür birleşmelerde daha somut ilerlemeler kaydedeceğimizi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin jeostratejik konumu, elektrikteki kurulu gücünün büyüklüğü ve artan elektrik tüketimi sayesinde bölgesinde enerji piyasası merkezi olabileceğine işaret eden Savaş, "Gürcistan, İran, Arap Yarımadası ülkeleri, Kıbrıs ve Balkanlar, hepsiyle piyasa birleşmeleri olabilir. Gürcistan ve Bulgaristan'ın enerji borsalarıyla birleşme yönünde yapılan görüşmelerden 2018-2019 yıllarında sonuç alınmasını bekliyoruz. Enerji merkezi haline gelebilmek için Türkiye’nin piyasa işletmeciliği standartlarını daha üst seviyelere taşımamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Savaş, bu yıl içinde komşu ülkelerdeki gün öncesi elektrik piyasaları incelenerek, ortak eşleştirme yapılacak ülkelerin belirleneceğini ve bu ülkelerin dengeleme modeli yazılımına uygun bir yazılım yapmayı planladıklarını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)