E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon yılın kalanında nasıl seyredecek?---

Enflasyon yılın kalanında nasıl seyredecek?

Enflasyon yılın kalanında nasıl seyredecek?
12 Temmuz 2017 - 09:30 borsagundem.com

Enflasyonun yüksek kalmasında gıda fiyatları, kur geçişkenliği etkisi ve hükümetin yaptığı vergi ayarlamaları etkin rol oynuyor

Gıda fiyatlarının yüksek seyretmesi, kur geçişkenliğinin gecikmeli etkisi ve yıl başında yapılan vergi ayarlamaları (otomotiv sektörü) yılın ilk yarısında enflasyonun yüksek seyretmesine neden oldu.
• Hesaplamalarımıza göre Nisan ayında tepe noktasına ulaşan yıllık enflasyon Temmuz ayında tek haneye geriledikten sonra tekrar çift hane patikasına geri dönecek ve yılın son ayına kadar çift hanede kalacak
• Yılın kalanında enflasyonun sol şeritte kalmasına neden olacak faktörler: (i) gıda fiyatlarındaki düzeltmenin beklentimize göre sınırlı olması (ii) mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıkların önümüzdeki aylarda gıda fiyatlarını olumsuz etkilemesi, (iii) iktisadi faaliyetteki canlanmanın talep kanalıyla fiyatları etkilemesi.
• Bu nedenlerle yıl sonu tahminimizi %9,4’te, ortalama enflasyon beklentimizi ise %10,9 seviyesinde tutuyoruz
. • Enflasyondaki düzeltmenin sınırlı olması nedeniyle TCMB’nin yılın son çeyreğine kadar sıkı duruşunu koruyacağı kanısındayız.
• Ayrıca yüksek enflasyon ve artan kamu borçlanma ihtiyacının tahvil faizleri üzerinde baskı yaratacağını düşünüyoruz. Bu nedenle yıl sonu 10 yıllık tahvil faizi beklentisini %10,5’de koruyoruz.

http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20170710190849366_1.pdf 

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 2016-Eylül12 Temmuz 2017 09:46

    2016 Eylülden beri fiyatlar sürekli yukarı gidiyor. Enflasyon rakamları %12 ve yıl sonunda yüzde 10 un altında bekliyoruz deniyor. Peki biz neden %30-40 hissediyoruz birisi açıklarsa sevinirim. Ha bir de TÜİK'in rakamlarla oynama "yetkisi" var mı?