E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon yavaş yavaş yükselecek---

Enflasyon yavaş yavaş yükselecek

Enflasyon yavaş yavaş yükselecek
21 Ekim 2016 - 13:29 borsagundem.com

Euronun mimarlarından Otmar Issing, Bloomberg Television'da enflasyona yönelik açıklamalarda bulundu

Euronun mimarlarından ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) eski baş ekonomisti Otmar Issing, Bloomberg Television'da Guy Johnson ve Caroline Hyde ile gerçekleştirdiği mülakatta, “Enflasyon yavaş yavaş yükselecek ve fiyat baskısının eskiden alışık olduğumuz seviyelere dönmesi bir miktar zaman alacak” dedi.

AMB'nin parasal genişleme programı devam ettikçe, daha fazla teknik sorunun ortaya çıkacağının altını çizen Issing, “Parasal finansmandaki kısıtlama, her şart altında desteklenmeli” dedi.

AMB'nin daha büyük sorunlarla mücadele eden ülkelerin tahvillerini alarak seçici davranmaya başladığı anda, “çizgiyi aştığını” belirten eski baş ekonomist, mevcut politikadan çıkışın sadece AMB'nin değil, küresel bir sorun olduğunun altını çizdi.

Issing, ABD mevcut duruşunu koruduğu ve faiz artırımlarını ertelediği sürece diğer merkez bankalarının varlık alımlarını azaltmayı düşünmesinin zor olduğunu dile getirdi. Issing, herşeyin Fed'in politikasına, iletişimine ve hamlelerine bağlı oldğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)