E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyon Merkez'in duruşunu değiştirmez---

Enflasyon Merkez'in duruşunu değiştirmez

Enflasyon Merkez'in duruşunu değiştirmez
03 Kasım 2017 - 15:37 borsagundem.com

Ekim ayı enflasyonunun yüksek gelmesi ile fiyat istikrarını sağlayamayan Merkez Bankası'na yönelik olarak Nomura yorumda bulundu

TÜİK'in bugün açıkladığı Ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Nomura, enflasyon rakamlarının sürpriz olduğunu, ancak bu rakamların TCMB'nin politika duruşunu değiştirmesinin beklemediklerini bildirdi. TCMB'nin Aralık ayından itibaren baz etkisiyle enflasyonun aşağı geleceğine inandığını belirten Nomura, Banka'nın enflasyon baz etkisiyle 2018 başlarında tek haneli rakamlara gerileyene kadar faiz artırımına gitmeden durumu idare edeceğini düşündüklerini vurguladı.
Kısa vadeli bakıldığında enflasyonun Kasım ayında yüzde 12'nin üzerine çıkmasını bekleyen Nomura, yıl sonunda ise enfyasyonun TCMB'nin yüzde 9,8 olan tahminini üzerinde yüzde 10,6 olacağını tahmin ettiklerini ifade etti.
Türk Lirası'nda yeni bir satış dalgası gelmediği takdirde 2018 yılı başlarında manşet enflasyonun baz etkileriyle tek haneli rakamlara düşmesini beklediklerini anlatan Nomura, ancak jeopolitik risklerin
Türkiye'nin dış finansman görünümünü tehdit etmenin kıyısında olduğu ortamda olumsuz senaryoları göz ardı etmediklerini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)