E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlbayrak: Enflasyon Ekim'den itibaren düşecek---

Albayrak: Enflasyon Ekim'den itibaren düşecek

Albayrak: Enflasyon Ekim'den itibaren düşecek
15 Ekim 2018 - 11:05 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonla mücadelenin etkisinin Ekim ayı enflasyonunda görüleceğini söyldi

Türkiye 2023 Zirvesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonominin enflasyon ve faiz prangasından kurtulacağını ve enflasyonun Ekim'den itibaren düşeceğini söyledi. 

Yeni Havalimanı'nda gerçekleşen zirvede konuşan Albayrak, enflasyon, kur ve faiz açısından en kötü dönemin sona erdiğini söyledi.

Albayrak şunları söyledi:

Bu destek büyüyerek daha da ileri taşınacak, enflasyonla mücadelede önce ekim, sonra Kasım ve aralık rakamlarıyla aşağı yönlü trendi göreceğiz. Bu sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hep birlikte göreceğiz. Gördük ki ülkemizle ilgili olumsuz hava dağılmaya güçlü bir şekilde başlamış. Kurdaki volatilitenin önüne geçilmesi ile birlikte aşağı yönlü seyir kendisini göstermeye başladı, bu sürecin daha da güçlenerek gerçekleşeceğinden hiçbir insanımızın şüphesi olmasın. Ekonomide ihracatla birlikte dengelenmenin başladığını görmeye başladık. İhracatta ekim çok güçlü başlamış, farklı bir rekoru görme imkanımız çok yüksek. Enflasyon, kur ve faiz açısından kötü bir dönemi geride bıraktık. Çok kısa vadede atılması gereken adımların çoğunu tamamladık. ani müdahaleleri yaptık, yapıyoruz, gerekirse yeniden yapacağız. Artık kısa vadeli stratejilerimizin hayata geçtiğine şahit olacağız. Hal yasası çok yakın sürede TBMM'ye gelecek. Artık komisyonculuk tarihe karışacak, satışta rekabet üst düzeye çıkacak. Üretici fiyatlarındaki artışa neden olan aksiyonlara karşı güçlü adımları atmaya devam edeceğiz. Türkiye bu spekülatif saldırıları çok daha büyük bir başarıyla, beklenenin çok daha altında bir şekilde atlatmayı başardı. Dünyada yaşanan tüm gelişmeleri detaylı olarak takip ediyoruz, tartışıyoruz, devreye sokmamız gereken tüm adımları atıyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...16 Ekim 2018 08:54

    Her lafi..cek,cak,cuk, olfu.bitti.yok...bekle babam bekle...1 ay sonrada oldu.bitii.der simdi, sms bi degisim hissetmez cebin:) ozsman jnsallah, masallah der gecer.. ekonomi oyle oldu bu hale geldi. 1 pecetede yazili saatin akubetini aciklayamayanlar, ekonomiyi denetim altina alamazlar

  • Celal kara15 Ekim 2018 21:05

    Krizi iran yapdırımları baslıyınca gorüceğiz

  • Cego 15 Ekim 2018 19:52

    Tabiki düşer. TÜİK başkan yardımcısı nı görevden aldınız. Müneccim olmaya gerek yok

  • : )15 Ekim 2018 19:22

    enflasyonu hayat pahalılığını benzinden anlarım ben. benzin düşmeden hiç bişe rayına girmez vede düşmez. gerisi tıraş...

  • mtu15 Ekim 2018 13:53

    kafadaki yağdandın yağdanlıktandır elden koldan iki parmakla anlatmaktan bile daha kolaydır bunları düşürmek

  • Türkoğlutürk 15 Ekim 2018 13:07

    Hesap yolunu değiştirirsrn düşer.

  • Ahmet Borali15 Ekim 2018 12:09

    McKinsey arka plana attiniz anladik. Peki su BGC Partners ile Finans piyasalari danismanlik sozlesmesi onlar ne sirketi Turk sirketi mi? Amerika dis mihrak degil mi artik? Yani siz halki keriz mi zannediyorsunuz? Secimler geliyor.

  • Adem Kurt15 Ekim 2018 11:50

    ZAM ZAM ZAM = AK PARTi. DIS MIHRAK ABD ile anlasma Ak Parti. Hiper Enflasyon Hayat Pahaliligi= Akparti. Hepimiz Dovizin kurunun ve devaluasyonun Ak Parti nin kendi istegi oldugunu goruyoruz. Secimleri bekliyoruz bu vergileri size yedirmiycez.

  • zort15 Ekim 2018 12:39

    zam zam zam hayaller zortladı, sonrada hopladı,kapı takırdadı,tencere kıvrıldı çagrı 4 çoçuk yapın, sonra atın

  • Damat ferit15 Ekim 2018 11:38

    Heee düşecek...Enf endeksli mallarda suni %10 indirimle düşecek di mi...İyide kim yer bunu?

  • Jale15 Ekim 2018 11:32

    Tuik başkan yardimcisini görevden aldılar. Sikiysa yeni gelen enflasyonu yüksek hesaplasin:)

  • Okie Dokie15 Ekim 2018 11:16

    Meali düşmese de düşüreceğiz demek. %10 indirim kampanyası neden yapıldı, TÜİK başkan yardımcısı neden görevden alındı :)

  • mhpli15 Ekim 2018 11:12

    Nasıl olsa marsa 4 şeritli yol yaptığına inananlara Türkiye' de eksi enflasyon var desen onuda yerler :D :D sen yeter ki yardımdan haber ver, herşeye inanırlar...

  • -415 Ekim 2018 12:33

    sen yardımla geçinenlerdensin sanırım