E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEnerjisa'da yeni yapılanma---

Enerjisa'da yeni yapılanma

Enerjisa'da yeni yapılanma
24 Mart 2017 - 10:35 borsagundem.com

Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre "Enerjisa’nın hissedarları Sabancı Holding ve E.ON, Dağıtım ve Satış iş kolunu, Üretim ve Ticaret faaliyetlerinden ayırarak, iki ayrı şirket halinde yönetmeye karar vermiştir" denildi

Sabancı Holding Enerjisa'ya ilişkin stratejik karar aldı.

Sabancı Holding'in, E.ON şirketi ile ortak oldukları Enerjisa ve iştirakleri yeniden yapılandırılacak. Buna göre, elektrik dağıtım ve perakende satış şirketleri bir şirket, enerji toptan satış ve doğalgaz toptan satış şirketleri ise farklı bir şirket altında toplanmasına karar verildi.

Bu kararla birlikte Enerjisa'dan iki adet şirket yaratılması planlanıyor. 

Ayrıca bu iki oluşacak şirketin de halk arzları gerçekleştirilebilecek.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Şirketimiz ile Almanya'da kurulu E.ON Şirketi, %50 şer payla sahip olduğumuz Enerjisa Enerji A.Ş. ve iştiraklerinin yeniden yapılanması konusunda anlaşma yapmışlardır. Bu doğrultuda farklı dinamiklere sahip olan elektirik dağıtım ve perakende satış şirketlerinin bir çatı şirketi altında enerji üretim, enerji toptan satış ve doğalgaz toptan satış şirketlerinin farklı bir çatı şirketi altında toplanmasına karar verilmiştir.
Bu yeni stratejik yapılanmayla Enerjisa'da, güçlü ve yüksek potansiyelli iki şirket yaratılması amaçlanmaktadır.
Gelecekte bu iki şirket için ayrı halka arz süreçleri de yönetilebilecektir.

Ayrıca yapılan basın açıklaması da şöyle:

Türkiye’de 9 milyon müşterisine hizmet veren elektrik sektörünün öncü ve lider kuruluşu Enerjisa’nın hissedarları Sabancı Holding ve E.ON, Dağıtım ve Satış iş kolunu, Üretim ve Ticaret faaliyetlerinden ayırarak, iki ayrı şirket halinde yönetmeye karar vermiştir. Gelecekte bu iki şirket için ayrı halka arz süreçleri de yönetilebilecektir.

Farklı dinamikleri olan iş kollarında pazar ve müşteri ihtiyaçlarına tam olarak odaklanacağız

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen aldıkları kararla ilgili olarak, “Türkiye, son yıllarda Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) liderliğinde elektrik piyasasının serbestleşmesi konusunda çok önemli bir aşama kaydetti. Enerjisa da yükselen öngörülebilirliği ile başarılı bir performans sergileyen Türkiye enerji sektöründeki regülasyon çalışmalarına yıllar boyunca önemli katkılarda bulundu. Enerjisa olarak, 20 yıl önce çıktığımız yolda büyük başarılara imza atarak, bugün ülkemizde ve bölgemizde özel sektörün kurduğu en büyük elektrik enerjisi şirketi haline geldik. Değerli ortağımız E.ON ile birlikte, ülkemize duyduğumuz güvenden güç alarak, şimdiye kadar 11 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik.
Yeni “odaklanma” stratejimiz doğrultusunda stratejik bir dönüşüm yaşıyor, pazar ve müşteri ihtiyaçlarına tam olarak odaklanabilecek iki güçlü şirket yaratmayı hedefliyoruz.”

Türkiye’nin büyüyen enerji sektörüne inanç ve güvenimiz tam

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keith Plowman yaptığı açıklamada “Hissedarları Sabancı Holding ve E.ON’un inanç ve desteğiyle Enerjisa, bu iki şirketin karlı büyüme planlarına tüm hızıyla devam edecek, büyüme fırsatlarını değerlendirecek; tüm paydaşlarına ve Türk enerji sektörüne değer katmaya devam edecektir.” dedi.

Türk enerji sektörü yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çeken bir büyüme potansiyeline sahip. Sabancı Holding ve E.ON’un uzun soluklu ortaklığı, Türkiye’ye ve Enerjisa’ya olan güven ve bağlılıklarının bir göstergesidir. Bu güçlü ortaklık, Enerjisa’nın dinamik bir stratejiye, güçlü bir kurumsal yapıya ve başarılı bir takıma sahip olmasını sağlamıştır. Sabancı Holding ve E.ON, enerji sektörünün şeffaflığını daha da ileriye taşımayı, kurumsal gelişimine katkı sağlayacak kaliteli finansmana ulaşımını kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 75,30
En Yüksek: 75,70
En Düşük: 74,80
Değişim 0,33 %
FK: 2,88
PD / DD: 1,10
İşlem Hacmi 280.591.689
Toplam Adet: 3.729.781
Ağırlıklı Ort.: 75,05
ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AZİZ İSTANBUL26 Mart 2017 01:29

    SA AİLESİ ne yapıyor anlamak mümkün değil.Bossa sattınız kendine geldi,Sasa satıldı hisse kendine geldi.Yünsa 32 milyon zarar,Teknosa vs sahi ne yapmaya çalışıyosunuz...........Para her şeyse oda sizin bileceğiniz iş.....Amma velakin.....Güven, en iyi itibar ;değerini bilmek lazım...........

  • Enayimi yazıyor alnımda25 Mart 2017 01:59

    Konumunda Avrupa birincisi Yünsa da durum içler acısı 32 milyon zarar 6 binleri gören hisse 2.47 olmasını nasıl açıklayabilirsiniz.Siz şimdi halka arz edeceksiniz öylemi???? Ha Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa haaaaaaaaaaaaa

  • HASAN24 Mart 2017 17:22

    BEN YATIRIMCI OLARAK TEKNOSA HİSSESİ ALDIM BU KAĞIT BENİ BİTİRDİ....ENDEKS 90.000 KAĞIT 3.50 ...GRAFİĞİNİ AÇIN BAKIN SAYIN SABANCILAR...İNSANLAR SA ..NIZA GÜVENİP ALDI.. FİYATA BAKIN..

  • HASAN24 Mart 2017 17:11

    HALKA ARZ ETTĞİN TEKNOSAYA SAHİP ÇIK EYYY SABANCILAR....13 DEN 3.36 YA DÜŞMÜŞ...SABANCILAR HALA MAL SATIYO ..4.40 DAN 3.50 YE KADAR MAL VERDİNİZ ..EYYYYYYYYYMEHMET BEY TEKNOSA YA BAK ..ONDAN SONRA ARZ YAPCAM DEEEEEEEEEE.DARBEDE BİLE TEKNOSA 3.60 A DÜŞMEDİ...ENDEKS 90.000

  • emekci24 Mart 2017 10:52

    son 5 yıldır bi hayrını görmemişrtik zaten

  • ALİ24 Mart 2017 10:44

    ÇÜRÜKLER LE SAĞLAMLARI AYIRMASINLAR DA.