E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste teknik görünüm zayıf---

Endekste teknik görünüm zayıf

Endekste teknik görünüm zayıf
18 Mayıs 2016 - 08:35 borsagundem.com

"78.500 seviyesinin aşağısında gerçekleşen kapanış sonrası endekste teknik görünüm zayıf.."

Borsa İstanbul'da tepki alımları zayıf kaldı...
BIST 100 endeksi, dünü 0,36% artış ile 77.277,19 puandan tamamladı. Endekste işlemler 76.449,51- 77.765,26 aralığından yapıldı.


Avrupa borsalarında zayıf seyir sürüyor...
Dün Avrupa'da veri akışının sakin olduğu günde, güne yükselişle başlayan Avrupa borsaları gün içerisinde hisse bazlı hareketlerin etkisiyle kazançlarını geri verdi. Dax endeksinde görülen kayıplar Avrupa borsalarının geneline yayıldı. Bugün bölgenin Nisan ayına ilişkin enflasyon verileri takip edilecek.
ABD'de enflasyon verileri ön plandaydı... Dün ABD'de yoğun veri akışı gündemdeydi. Ön planda yer alan Nisan ayına ilişkin enflasyon verisi aylık bazda yüzde 0.4 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 1.1 artış gösterdi. Bununla birlikte beklentilerin üzerinde gelen kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verileri Fed'in faiz artışına ilişkin beklentileri gündeme getirdi. Son dönemde Fed üyelerinden gelen faiz artışına yakın konuşmaların üzerine beklentilerin üzerinde gelen veriler faiz artışı beklentilerini kuvvetlendirdi. Güne sınırlı yükseliş ile ABD borsaları gün içerisinde kazançlarını geri verdi. Bugün Fed'in Nisan ayında gerçekleştirmiş olduğu toplantının tutanakları izlenecek.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 18.05.2016

Borsa İstanbul'da tepki alımları görüldü...
Hafta başından bu yana görülen değer kayıpları sonrası güne tepki alımları ile başlayan Borsa İstanbul gün içerisinde negatif ve pozitif sınırlar içerisinde dalgalı seyir izledi. Gün içerisinde seyri zayıflayan endeks, gün sonuna doğru doların dünya genelindeki zayıflamasının etkisiyle yönünü yükselişe çevirdi.2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 9,72 seviyesine gerilerken, döviz sepeti 3,16 seviyesinde günü tamamladı. bugün yurt içinde TCMB'nin beklentiler anketi takip edilecek.

Günün önemli şirket haberleri - 18.05.2016

78.500 seviyesinin aşağısında gerçekleşen kapanış sonrası endekste teknik görünüm zayıf..
Teknik olarak geniş resimde bakıldığında, endeks cephesinde 2016 yılının Şubat ayından bu yana görülen yükseliş trendi sürüyor. Kısa vadeli olarak bbaktığımızda, bir süredir 85.000 seviyesi etrafında sıkışma yaşayan endeks geçtiğimiz hafta görülen satışlar sonrası, 85.000 seviyesini aşağı yönlü kırmış olup teknik olarak ta seyri zayıflamıştır. Endeks geniş resimde 85.000 seviyesinin aşağısında kaldığı sürece zayıf seyri devam edecektir. Bir süredir zayıf seyrin görüldüğü endekste dün görülen tepki alımlarına rağmen 200 günlük h.o seviyesi olan 78.500 seviyesinin aşağısında bir kapanış gerçekleştirmiş olması teknik açıdan olumsuz görünümü devam ettirmektedir. Bugün endekste pozitif seyrin görülebilmesi için 78.500 seviyesinin üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Endekste aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi halinde 76.300 seviyesi ara destek seviyesi olup, 75.000 seviyesi ana destek seviyesi olarak izlenebilir.

 Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.,

Borsa, dolar kurunu izleyecek

 

BİST-100'de kritik seviye 77 bin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)