E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste 77.200 önemli seviye---

Endekste 77.200 önemli seviye

Endekste 77.200 önemli seviye
17 Mayıs 2016 - 08:45 borsagundem.com

Yatırım Finansaman"Tepki alımları ile açılmasını beklediğimiz endekste, 77.200'ü ilk direnç seviyesi "

Piyasa Beklentisi
Haftanın ilk işlem gününe pozitif başlamasına rağmen gün ortasına doğru satıcıların güçlendiği görüldü ve kapanışa kadar etkili olan satışlar ile değer kaybeden BIST-100 endeksi günü %1.04 oranında düşüş ile 76.999'dan kapandı. Bankacılık endeksinin %2.08 değer kaybettiği günde, sanayi endeksinde %0.22 gibi çok sınırlı düşüş görüldü. Kur cephesinde ise yükseliş hareketi gücünü korurken, Dolar/TL %0.37'lik değer kazancı ile 2.9765'den kapandı.
Piyasalarda önemli bir veri akışının olmadığı günde yurtiçinde işsizlik oranı beklentileri aşamadı ve %10,9 seviyesinde gerçekleşti. Bütçe ise 5,4 mlr TL fazla verdi. Ancak Fed'den Lacker'in sabah saatlerinde, "Haziran'da faiz artırımının güçlü bir ihtimal olduğunu" ifade etmesi ABD'li yatırımcıların yoğun işlem yapmaya başladığı saat 16:30'dan sonra satışların derinleşmesine neden oldu. Zira ABD'den gelen veriler, piyasa dostu olmakla beraber etkisinin sınırlı olması nedeniyle satış baskısının hafiflemesine neden olamadı. Sabah saatlerinde açıklanan verilere göre ise Mart'ta sanayi üretimi aylık bazda %3,8 yıllık bazda ise %0,2 artış gösterdi.
Bugün ise haftanın en yoğun günü. Öğleden önce İngiltere'den enflasyon ve Euro Bölgesi'nden dış ticaret dengesi verileri açıklanacak. 15:30'da ise günün en önemli verisi olan ABD enflasyonu ve 16:15'de bir diğer önemli veri olan Sanayi Üretimi verisi fiyatlamalara yön verecek. Lacker'in açıklamaları sonrası önemi bir kat daha artan verilerin beklentileri karşılamaması, baskıyı bir miktar azaltabilir. 15:30'daki konut ve inşaat verileri ise bir diğer önem derecesi yüksek gündem maddesi olarak karşımıza çıkıyor. Yurtiçi gündemde ise siyasi konular yakından izlenecek. Dokunulmazlıklara ilişkin kanun teklifine dair ilk görüşme bugün gerçekleşecek.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 17.05.2016

İlk fiyatlamalara bakıldığında USD/TL'nin dün sabha açılışta olduğu gibi bugün de 2,97'nin altında fiyatlandığını görmekteyiz. Çin'deki hafif geri çekilme dışında Asya borsalarındaki pozitif hava ve ABD vadelilerinin dünkü kayıplarrının bir kısmını telafi etmesi; Avrupa borsalarında da açılış beklentisini yukarı yönde tutuyor. Petrol fiyatlarında son 6 ayın zirvesi olan $49 seviyesi, söz konusu pozitif havayı desteklemektedir.

Günün önemli şirket haberleri - 17.05.2016

Tepki alımları ile açılmasını beklediğimiz endekste, 77.200'ü ilk direnç seviyesi olarak izlenecek. Gün içi tepki alımlarının ivmelenmesi için bu seviye aşılmalı. 77.500 ve 78.000 ise söz konusu seviye üzerindeki üst dirençler olarak karşımıza çıkıyor. Endekste düne benzer şekilde açılış sonrası satışların artması halinde yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 76.600 ilk destek olarak karşımıza çıkıyor. Desteğin kırılması halinde gevşeme hızlanabilir.

 Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)