E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks dışı hisse pozisyonlarını tutma önerisi---

Endeks dışı hisse pozisyonlarını tutma önerisi

Endeks dışı hisse pozisyonlarını tutma önerisi
08 Temmuz 2014 - 08:54 borsagundem.com

Borsada sanayi hisselerinde bankacılık endeksindeki ayrışma sonrası normalleşme sürecinde daha sınırlı prim gözlemlendi

 Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan sabah bülteni:
   
"Borsa İstanbul tarafında veri açısından oldukça sakin bir gün olmasına rağmen Rusya borsasıyla paralel şekilde gelişmekte olan ülkelerden pozitif ayrışarak hacimli ve yukarı yönlü hareket gerçekleştirdi.

Yükselişler bankacılık endeksinde yoğunlaşırken, BDDK tarafından açıklanan Mayıs Ayı finansalların ilk çeyreğe göre pozitif bir eğilim içerisinde olması temel sebep olarak karşımıza çıktı. Sanayi tarafında bankacılık endeksindeki ayrışma sonrası normalleşme sürecinde daha sınırlı prim gözlemlendi. Bugün Mayıs Ayı endüstriyel üretim verisi izlenecek. Haziran ayı ile birlikte Irak tarafındaki gelişmelerin gözlemlenmesi ve petrol fiyatlarındaki ani değişim sebebiyle geriden gelen veri setinin beklentilere paralel gelmesi beklenmekte.

Ülke risk priminde geri çekilme devam ediyorken, ETF tarafında %1,58'lik yükseliş yaşandı. Uluslararası yatırımcı kompozisyonunda ise artış göze çarpmakta. Özetle yatay trend aralığına yeniden girme eğilimin hacimli gerçekleşmesi yeniden yukarı yönlü hareket iştahını gösterirken kısa pozisyon ağırlığının azaltılması ve önceki önerimiz doğrultusunda iki gün kuralı çerçevesinde endeks dışı hisse senetlerindeki pozisyonları tutmaları önerilmekte.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)