E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEn yüksek istihdam veterinerlikte---

En yüksek istihdam veterinerlikte

En yüksek istihdam veterinerlikte
21 Haziran 2016 - 11:20 borsagundem.com

TÜİK: Yükseköğretim mezunlarının yüzde 71'ini istihdam edilenler, yüzde 8,8'ini ise işsizler oluşturdu

Hanehalkı İşgücü Araştırması 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye'de yükseköğretim mezunlarının %79,8'i işgücünde iken %20,2'si işgücü dışında yer aldı. Yükseköğretim mezunlarının %71'ini istihdam
edilenler, %8,8'ini ise işsizler oluşturdu.

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, yükseköğretim mezunu kadınların %59,9'unu istihdamda olanlar %11,6'sını ise işsizler oluştururken, erkeklerde bu oranlar sırasıyla %79,6 ve %6,5 oldu.İşsiz sayısının istihdam edilenler ve işsizlerin oluşturduğu işgücüne bölünmesiyle elde edilen işsizlik oranı yükseköğretim mezunu kadınlarda %16,3 iken erkeklerde %7,6 oldu.

İstihdam oranının en yüksek olduğu alan veterinerlik .Yükseköğretim mezunlarının Eğitim ve Öğretim Alanları Sınıflamasına göre istihdam oranları incelendiğinde, veterinerlik bölümü mezunlarının %81,3 ile en yüksek istihdam oranına sahip olduğu, bunu %80,5 ile sağlık, %79,9 ile mühendislik bölümü mezunlarının izlediği görüldü. İstihdam oranının en düşük olduğu alanlar ise %59,9 ile sosyal ve kişisel hizmetler ve %62,6 ile sanat bölümleri oldu.

İşsizlik oranının en düşük olduğu alanlar güvenlik hizmetleri ve sağlık .Araştırma sonuçlarına göre işsizlik oranının en düşük olduğu alanlar %3,4 ile güvenlik hizmetleri ve %4,9 ile sağlık oldu. Hukuk
(%6,6), öğretmenlik ve eğitim bilimleri (%7,8) ile veterinerlik (%8,2) de işsizlik oranının düşük olduğu alanlar arasında yer aldı.İşsizlik oranının en yüksek olduğu alanlar ise %19,8 ile yaşam bilimleri, %17,2 ile sosyal ve kişisel hizmetler ve %17 ile bilgisayar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)