E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiEn çok önerilen 3 hisse---

En çok önerilen 3 hisse

En çok önerilen 3 hisse
28 Kasım 2016 - 13:27 borsagundem.com

Aracı kurumlar önerilerinde değişikliğe gitmezken, en çok ‘alım’ önerisi bulunan hisseler Emlak GYO, Garanti Bankası ve Halkbank olarak öne çıktı

Geçen hafta piyasalarda gözler, TCMB’nin kasım ayı toplantısına çevrildi. Yedi ay süresince faiz koridorunun üst bandında indirime giden, geçen ayı pas geçen banka, 34 ay sonra ilk kez faiz artırımına gitti. Buna göre, TCMB politika faizi olarak adlandırılan bir haftalık repo faizini 50 baz puan artırarak yüzde 8,00’e getirirken, Mart 20l6’dan beri toplamda 250 baz puan indirmiş olduğu gecelik borç verme faizini 25 baz puan artırdı ve yüzde 8,50’ye yükseltti. Yabancı para zorunlu karşılık oranları tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirildi.

Geride bıraktığımız hafta, BİST-30 Endeksi’ne dâhil şirketler arasında en fazla alım önerisinde bulunulan hisselere göz atıldığında, Emlak GYO’nun, Garanti Bankası’nın ve Halkbank’ın altı ‘al’ önerisi ile ilk sırada yer aldığı görülüyor. Bu üç şirketi beş ‘al’ önerisi ile iş Bankası, Sabancı Holding, TAV Havalimanları ve Tofaş izliyor. Şişecam ve Tüpraş’ın ise dört alım önerisi bulunuyor. Kurumlar, BİST-30 Endeksi’ne dâhil olan şirketler için tavsiyelerinde herhangi bir değişikliğe gitmedi ve şirketlerden gelen haberler de takip edildi.

Turkcell, medyada yer alan ve İngiliz Tahkim Mahkemesi kararına atıfta bulunarak ana hissedarlarından Çukurova Holding'in bir diğer ana hissedarı Alfa Telecom'un şirketteki dolaylı paylarını alma hakkını kullanmadığına ilişkin haber ve yorumlara istinaden bir açıklamada bulundu. Şirket, ana hissedarlar arasındaki davalara taraf olmadığı için, gelişmeler hakkında doğrudan bilgi sahibi olmadığını, ana hissedarları arasındaki konuların şirketin faaliyetlerini etkilemediğini kaydetti.

Emlak GYO’dan da bir haber vardı. Şirket, Tual Bahçekent projesindeki 175 adet ticari ünitenin açık artırma yöntemiyle satışa sunulduğunu ve 58 adet ticari üniteye teklif geldiğini bildirdi. Teklif gelen 58 adet ticari ünitenin muhammen satış bedelleri toplamı da 32,5 milyon TL'den 37,2 milyon TL'ye yükseldi. Ekonomist

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)