E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtiaya yatıran kazandı---

Emtiaya yatıran kazandı

Emtiaya yatıran kazandı
11 Kasım 2018 - 11:39 borsagundem.com

Emtia piyasasında, şeker ekim ayında yüzde 17,7 ile yatırımcısına en fazla kazandıran ürün oldu

Emtia piyasasında işlem gören 18 ürünün fiyat hareketlerinden derlediği verilere göre, ekim ayında emtia grubu araçlarının 9 tanesi yatırımcısına kazandırırken, 9 tanesi kaybettirdi. Şeker, kahve, kakao, doğalgaz, platin, mısır, altın, pamuk, paladyum kazandırırken, soya fasülyesi, çinko, buğday, bakır, gümüş, alüminyum, kurşun, nikel, Brent petrol kaybettirdi.

Emtia piyasasında, şeker ekim ayında yüzde 17,7 ile yatırımcısına en fazla kazandıran ürün oldu. Şekeri yüzde 10 ile kahve, yüzde 8,6 ile kakao, yüzde 8,4 ile doğalgaz, yüzde 2,5 ile platin, yüzde 1,9 ile mısır, yüzde 1,8 ile altın, yüzde 0,6 ile pamuk, yüzde 0,5 ile paladyum izledi.

Ekim ayında yatırımcısına en fazla kaybettiren ürün ise yüzde 9,9 ile Brent petrol olarak gerçekleşti. Brent petrolü yüzde 7,3 ile nikel, yüzde 6,6 ile kurşun, yüzde 3,8 ile alüminyum, yüzde 2,7 ile gümüş, yüzde 1,7 ile bakır, yüzde 1,6 ile buğday, yüzde 1,5 ile çinko ve yüzde 0,7 ile soya fasulyesi takip etti.

Yılın 10 aylık döneminde ise kakao, buğday, Brent petrol, doğalgaz, mısır ve paladyum yatırımcısına kazandırırken, pamuk, altın, nikel, platin, soya fasulyesi, kahve, alüminyum, bakır, gümüş, şeker, çinko, kurşun yatırımcısına kaybettirdi.

Söz konusu dönemde kakao, yüzde 18 ile emtia piyasasında yatırımcısına en fazla kazandıran ürün oldu. Kakaonun ardından buğday yüzde 17,2, Brent petrol yüzde 12, doğalgaz yüzde 10,4, mısır yüzde 3,5, paladyum yüzde 1,6 kazanç sağladı. Bu dönemde en fazla kaybettiren ürün yüzde 23,7 ile kurşun oldu. Kurşunu yüzde 21,8 ile çinko, yüzde 15,9 ile gümüş, yüzde 15,1 ile bakır, yüzde 13,3 ile alüminyum, yüzde 12,9 ile şeker, yüzde 11,8 ile soya fasulyesi, yüzde 10,6 ile kahve, yüzde 9.9 ile platin, yüzde 6,9 ile nikel, yüzde 6,7 ile altın ve yüzde 2,2 ile pamuk oldu.

"BREZİLYA VE HİNDİSTAN'DA YAŞANAN GELİŞMELER, DOĞRUDAN ŞEKER FİYATLARINA ETKİ EDEBİLİYOR"

Konuya ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Vadeli İşlem ve Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, şeker fiyatında yaşanan yükselişin arkasında özellikle dolardaki değer kaybı, Hindistan'da şeker kamışında görülen böceklenme, Avrupa'da üretimde beklenen düşüş ve küresel şeker üretiminin 2018-19 sezonunda açık vereceğine yönelik beklentilerin etkili olduğunun söylenebileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)