E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEmtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor---

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor
29 Ağustos 2016 - 08:50 borsagundem.com

Işık FX; Suriye operasyonu bitene kadar piyasa üzerinde etkili olmaya devam edebilir yorumunda bulundu

Cuma günü Jackson Hole'da konuşan Yellen adeta piyasayı sarstı. Ekonominin tam istihdam seviyesine yaklaştığını ve faiz artışı ihtimallerinin son aylarda güçlendiğini ifade eden Yellen, verilere bağlı olmaya devam edeceklerini söyledi. Konuşmada diğer dikkat çeken ise gelecekteki aşağı yönlü hareketlerde varlık alım ihtiyacı duyulabileceğinin ifade edilmesi oldu. Konuşma sonrası dolar değer kazanırken bu yıl içinde FED'in faiz artırma olasılığı %50'den %62 seviyesine yükseldi. Yellen'ın konuşmasından sonra açıklama yapan Fed Başkan yardımcısı Stanley Fischer, Doların, Yellen'in konuşmasında Eylül ayı faiz artırımına açık kapı bıraktığını söylemesinin ardından yükseldiğini ifade etti.

Yurtiçinde ise Suriye operasyonunu takip etmeye devam edeceğiz. Operasyonlar bitene kadar piyasa üzerinde etkili olmaya devam edebilir. Cuma günü 15 Türk bankasının yerel para biriminden uzun vadeli kredi notlarını birer kademe düşüren Fitch, alınan kararın, Türkiye'nin yerel para birimi cinsinden kredi notunun metodoloji değişikliği nedeniyle "BBB"den "BBB-"ye düşürülmesine bağlı olduğunu açıkladı. Diğer önemli bir gelişme ise Rusya Başbakanı Medmedev'in Rusya'dan Türkiye'ye yönelik charter seferlerini yeniden başlatacak kararnameyi imzalaması oldu. Sezonun büyük bir bölümünün bitmesi dolayısı ile bu yıl turizm gelirlerin bir hareket beklenmeyebilir.

EURUSD
Paritede haftanın genelinde devam eden satıcılı seyrin son günde hızlandığını gördük. Fed başkanı Janet Yellen'ın söylemlerinden sonra önce yükselip ardından değer kaybeden paritede, bugün tekrar konuşma yapması beklenen Fed Başkanının söylemleri yine pariteyi etkileyen ana unsur olacak. Ayrıca ABD'den açıklanacak olan kişisel gelir verileri de hareketliliğin yükselmesine neden olabilir. Teknik olarak düşüş hareketinin devam etmesi durumunda paritede 1,1150 desteğinin test edildiğini görebiliriz. Bu seviyenin aşılmasıyla birlikte bir sonraki destek seviyesi olan 1,1110'a geri çekilme olabilir. Toparlanmalarda ise 1,1230 ve 1,1290 dirrençleri önemli olacak.

USDTRY
Jeopolitik risklerin devam etmesi Türk varlıkları üzerinde baskı yaratmaya devam edebilir. Ayrıca yaşanan bu gelişmeler 90 günlük değerlendirme süresi devam eden Moody's tarafından not indirme riskinin yeniden gündeme gelmesine neden olabilir. 2.90-2.92 bölgesinin kurda önemli bir alım bölgesi olduğunu görüyoruz. Bu bölge aynı zamanda 2014'ten başlayan yükseliş trendinin desteği konumunda. Şuan ki durumda 2.95 seviyesinin üzerinde kapanışların devam etmesi ile 2.97-2.99 bölgesine yükseliş devam edebilir. Endeks tarafında ise 78 bin 500 altında satış baskısı devam edebilir. Cuma günü 77 bin 300'e kadar olan gapi kapatan BİST 100, tekrar 75 bin seviyesine geri dönebilir. Bugün ABD'den açıklanacak kişisel gelir ve giderlerin beklentileri karşılaması durumunda dolar değer kazanmaya devam edebilir.

GBPUSD
GBPUSD Geride kalan haftada İngiltere'den açıklanan büyüme ön yayını piyasaların ilgi odağındaydı. Brexit'in ardından yavaşlayan ekonomik aktivite ve yatırımlların çeyreklik bazda yüzde 0.6'lık bir büyümeye işaret ettiği kaydedildi. Gün içerisinde ABD cephesinden açıklanacak kişisel gelir ve gider verileri ise Fed'in aradığını bulamadığı enflasyon görünümüne ne kadar yakın olduğu hakkında fikir sunacak. Paritede ise 1.3200 seviyesinin altında ağırlaşan bir baskı ile karşı karşıyayız. Eğer 1,3100'ın altında kapanışlar görmeye başlarsak geri çekilme 1.3000'a kadar devam edebilir. Yeni haftaya doların biraz daha değer kaybederek başlaması ise hareketliliği yeniden 1.32'nin üzerine getirebilir. Yükseliş hareketinin önündeki en büyük engel ise 1.3270 direnci olacak.

BRENT PETROL
Petrol fiyatları haftaya Irak ve Nijerya'dan gelen ve küresel üretimin yükseleceği beklentisi yaratan haberlerle satıcılı başladı. Hafta ortasında ise İran'dan gelen haberler petrol fiyatların tekrardan 50 dolar seviyesine kadar yükselmesini sağladı. Daha önce Cezayir'deki görüşmelere katılıp katılmayacağı konusunda net bir mesaj vermeyen İran'da, resmi açıklama petrol baakanlığından geldi. Yapılan açıklamada İran Petrol Bakanı'nın Cezayir'deki toplantıya katılacağı ve yakın zamanda OPEC Genel Sekreteri'nin Tahran'ı ziyaret edeceği bildirildi. Böylelikle İran'ın görüşmeleri zora sokacağı yönündeki beklentide boşa çıkmış oldu. Öte yandan Irak Petrol Bakanlığı Kürt bölgesiyle gelir paylaşımı konusunda bir anlaşmaya varamamaları halinde Kerkük'ten günde 150 bin varil petrolün Türkiye yerine İran üzerinden satılacağını açıkladı. Erbil ve Bağdat yönetimi arasındaki sorunların aşılamaması, küresel üretimde bir miktar azalış sağlayabilir. Teknik olarak ise 50 dolar seviyesinin üzerinde kalınması Brent petrol yönü açısından son derece önemli. Buranın üzerinde 50.40 ve 50.70 dirençleri takip edilebilir. Hareketlilik bu seviyelerin üzerine taşınırsa 51 Dolar test edilebilir. Geri çekilmelerde 49.20-49.00 aralığı geçilirse fiyatlamalar, 48.50-48.00 bandına yerleşebilir.

ALTIN
Değerli metal haftanın son işlem gününde kararsız bir seyir izleyerek yatay bir kapanış ggerçekleştirdi. Hafta boyunca konuşmasında faiz artırımı yapılacağına yönelik sinyaller vermesi beklenen Fed Başkanı Janet Yellen'ın beklenildiği kadar şahin söylemlerde bulunmaması altın fiyatlarının da önce yükselip sonra değer kaybetmesine ve günü yatay şekilde noktalamasına neden oldu. Bugün yine konuşma yapması beklenen Yellen'ın söylemleri altın fiyatlarında hareketliliğin artmasına neden olabilir. Teknik olarak ise son günlerdeki düşüş trendinin devam etmesi durumunda 1315 ve 1305 destekleri oldukça önemli olacak. Özellikle 1305'in aşılması durumunda 1290'lı seviyelere hareket görebiliriz. Toparlanmalarda ise 1330 ve 1340 dirençleri önemli. Gümüşte ise geri çekilmelerde 18,40 ve 18,00 destekleri önemli olurken, olası yükselişlerde 19,00 ve 19,60 dirençleri takip edilebilir.

Işık Menkul Değerler A.Ş.

Günün önemli şirket haberleri - 29.08.2016

 

Yellen'n faiz açıklaması BİST'i ne kadar etkiler

 

Piyasalar, FED'in faiz artırım ihtimali fiyatlanmaya devam ediyor

 

Piyasalar Yellen'ın konuşmasına odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)