E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEmtia ve döviz piyasasında beklentiler neler---

Emtia ve döviz piyasasında beklentiler neler

Emtia ve döviz piyasasında beklentiler neler
22 Temmuz 2016 - 08:38 borsagundem.com

Işık FX'in, emtia,döviz piyasalarındaki yorumları

Çarşamba günü Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK ve Bakanları Kurulu'nun 10 saatlik toplantısının ardından Sn. Erdoğan 3 aylık OHAL kararını açıkladı. Açıklamanın etkisi ile birlikte tansiyon biraz daha artarken, OHAL sürecinin vatandaşa ve iş dünyasına zarar vermeyeceği ifadeleri ile Sn. Mehmet Şimşek dengeleyici rolüne devam etti.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının da yangına körükle gittikleri bir sürece şahit oluyoruz. S&P hali hazırda yatırım yapılabilir olmayan notumuzu BB+'dan BB'ye düşürdü ve görünümü negatife aldı. Kararın ardından kurdaki zirve güncellenirken yurtiçi gündemi durulacağa benzemiyor. S&P Türkiye Analisti Culinan istikrarsızlık ortamı gördüklerini ifade ederken dış finansman konusunda sıkıntıların oluşabileceğini sözlerine ekledi.

Geride kalan günde uluslararası piyasaların dikkati Avrupa'dan açıklanacak olan faiz oranı kararı ve ABD verilerindeydi. Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarında herhangi bir değişime gitmezken Draghi yaptığı açıklamalarda yön belirtmemeye çalıştı. Enflasyondaki baskının kısa vadede devam edebileceğini ifade eden Draghi 2017 ve 2018 yılından daha da umutlu olduklarını belirtmeye çalıştı. Önümüzdeki aylarda görünümün belirginleşeceğine değinen Draghi Brexit'in şoklarının atlatıldığını sözlerine ekledi. Draghi'den ek teşvik sinyali tam olarak alınabilmiş değil. Bekle gör politikasına devam edeceğini düşündüğümüz ECB 2016 yılı sonlarına doğru harekete geçebilir. Gün içerisinde ise Avrupa , ABD ve İngiltere'den gelecek olan PMI verileri takip edilmesi gereken önemli veriler arasında yer alıyor.

EURUSD
Geride kalan günde ABD konut sektörüne ait veriler oldukça olumluydu. Konut satışlarında görülen yüzde 1.1'lik artış beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Paritede haftanın başlangıcından itibaren satış baskısının ağırlaştığına şahit olmuştuk. 1.10 desteğini kırmaya çalışan hareketlilik zaman zaman bunu başarmış gibi gözükse de yeni güne kritik desteğin üzerinde başlangıç yapmayı bildi. 1.1000 seviyesi kuvvvetli bir destek görünümünü korumaya devam ediyor. Eğer toparlanma 1.1050'nin üzerine geçecek olursa 1.1080 - 1.1100 aralığı hedef olarak belirlenebilir. 1.10 seviyesinin altında görülebilecek kapanışlar ise bizi 1.0960'a götürebilir. Yeni günde de Avrupa cephesinden gelecek olan PMI verileri piyasalarca önemli olacak.

GBPUSD
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Brexit süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hollande yeni Başbakan May'e ayrılma sürecinin başlaması için ön müzakerenin gerek olmadığını ilettiklerini belirtti. Ayrılışın bir an önce gerçekleşmesinden yana olan Avrupa Birliği üyeleri İngiltere yetkililerini sıkıştırmaya devam ediyor. Merkel ile de görüşeceğini dile getiren Hollande'nin Almanya ile görüş birliğine sahip olması hayli önemli olacak. Paritede ise 1.3200 seviyesinin üzerinde kalma mücadelesi devam ediyor. Son günlerde görülen toparlanma hareketinin 1.3250 seviyesinin üzerine taşınması bu ivmeye hacim katabilir. Hareketin devamında ise 1.3320 direnci hedeflenebilir. Geeri çekilmelerde ise geçtiğimiz günlerde dönüşlerin geldiği 1.3150 ve 1.3080 destekleri hayli önemli olacak.

ALTIN
Brexit'in ardından hızlı bir şekilde değer kazanan değerli metalde satış baskısı devam ederken, dün gelen tepki alımlarıyla bir miktar toparlanma geldiğini gördük. Son zamanlarda artan risk iştahıyla yatırımcıların güvenli limanlara olan talebinin azalması, altın fiyatlarının düşmesinde etkili oluyor. Diğer taraftan ABD'den gelen iyi verilerle doların güçlü duruşu ve dolar endeksinde düne kadar yaşanan yükseliş altının üzerinde baskıya sebep olan diğer unsurdu. Önümüzdeki süreçte ABD verileri altının fiyatlanmasında oldukça önemli olacak gibi görünüyor. Değerli metalde son zamanlarda geri çekilme olsa da teknik olarak yükseliş trendi içerisindeki hareketine devam ettiğini görüyoruz. Bu trende uygun olarak dün yaşanan yükseliş hareketinin devam etmesi durumunda ilk direnç 1338 dolar seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin aşılması durumunda yükseliş 1345 dolara kadar devam edebiilir. Olası geri çekilmelerde ilk destek seviyemiz 1320 olurken kırılması durumunda tekrar 1310 seviyesinin test edildiğini görebiliriz. Gümüş fiyatlarında da altına benzer seyir devam ediyor. 20,00 seviyesinin altına sarkan değerli metalde dün 19,20 desteğinden toparlanma geldiğini gördük. Gümüşte yükselişin devam etmesi durumunda 20,00 direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması önemli. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 20,50'ye yükseliş görebiliriz. Geri çekilmelerde ise 19,20 ve 19,00 destekleri önemli.

BRENT
Petrol stoklarında yaşanan düşüş ile birlikte yükselişe geçen brent petrolün dün bu kazançlarını geri vererek değer kaybettiği bir günü geride bıraktık. Teknik olarak ise yükseliş trendinin sona erdiği brent petrol, yeni bir düşüş trendinin içine girmiş görünüyor. Dün yaşanan satış baskısının devam etmesi durumunda ise 46,00 desteğinin altında kalıcılık sağlanması oldukça önemli olacak. 46,00'ın altında kalıcılık sağlanması durumunda brent petrolün bir sonraki ddurağı 45,75-45,30 olabilir. Toparlanmalarda ise 47,40 ilk direnç seviyesi olurken aşılması halinde 48,00 seviyesi görülebilir. Bugün ise Kanada tarafından açıklanacak enflasyon ve perakende satışlar verileriyle, ABD'den açıklanacak Baker Hughes sondaj kuyusu sayısı brent petrolde hareketliliğin artmasına neden olabilir.

USDTRY
Yurtiçinde yaşanan gelişmeler kuru etkilemeye devam ediyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poors'un Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi ve olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından tarihi yüksek seviyesini gören Dolar/TL'nin bu seviyeden başlayan satışlarla, değer kaybederek geçirdiği bir günü geride bıraktık. Bugün ise yurtiçinde yaşanacak gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız. Teknik olarak ise yükseliş trendi içerisinde hareket eden kurda tepki satışlarının devam etmesi durumunda 3,0540 desteği oldukça önemli. Bu seviyenin altına geçilmesi durumunda geri çekilme 3,0370 desteğine kadar devam edebilir. Alıcılı seyrin tekrar hacmini artırması durumunnda ise ilk direnç 3,0830 seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin aşılması durumunda yükselişin bir sonraki hedefi 3,0960 olabilir.

Işık FX Araştırma Departmanı
Işık Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 22.07.2016

 

Günün önemli şirket haberleri 22.07.2016

 

Borsa'da riskler devam ediyor

 

Dolarda yatay seyir sürüyor

 

Ons altında zayıf seyir sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)