E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakEmlak Konut Esenler'den 500 milyon lira bekliyor---

Emlak Konut Esenler'den 500 milyon lira bekliyor

Emlak Konut Esenler'den 500 milyon lira bekliyor
14 Ekim 2014 - 09:32 borsagundem.com

‘Esenler Emlak Konutları’ adlı projede 970 konut ve 23 ticari alan satışa çıktı. Konutların fiyatı 281 bin liradan başlıyor

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, proje kapsamında 970 konut ve 23 ticari alanı satışa sunacaklarını, önümüzdeki dönemde başka kentsel dönüşüm projelerinde de aktif olarak yer almayı hedeflediklerini söyledi. Kurum, projenin İstanbul'un en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden biri olduğunu belirterek, "Proje toplam 2 bin 373 konut, 55 ticari alandan oluşuyor. Bunlardan bin 403 konut ve 32 ticari alan hak sahiplerine verilecek. 970 konut ve 23 ticari ünite ise satışa sunulup proje için finansman olarak kullanılacak" dedi. Emlak Konut GYO olarak hiçbir kâr beklemeden bu projeye girdiklerini belirten Kurum, şöyle devam etti: "Sosyal sorumluluk bilinciyle yola çıktık. Ancak çok cüzi kârlarla bu işte yer alacağız." Kurum, projeden ne kadarlık gelir beklendiğiyle ilgili olarak ise, "Konutlar için yaklaşık 500 milyon liralık yatırım gideri olacak. Projede en az bu kadar gelir bekliyoruz" diye konuştu. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise, hak sahipleriyle anlaşma sürecinde sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Göksu, "Hak sahiplerine konutların yüzde 80'ini bedelsiz teslim edeceğiz" diye konuştu. 

KONUTTA SELÇUKLU MİMARİSİ ETKİSİ
Emlak Konut GYO tarafından üstlenilen ve toplam 72 bin metrekarelik alanda yürütülen kentsel dönüşüm projesinde konutların hepsinin dış cephelerinde Selçuklu mimarisi uygulanacak. Projenin yüzde 35'inde yapılaşma, geri kalanında ise yeşil alan olacak. Toplam 7 bin araçlık kapalı otoparkın da yer alacağı projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerinde inşa edilecek konutların satış fiyatları 281 bin liradan başlıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)