E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmlak Bankası, katılım bankası oluyor---

Emlak Bankası, katılım bankası oluyor

Emlak Bankası, katılım bankası oluyor
21 Kasım 2018 - 13:02 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Emlak Bankası'nın katılım bankası olarak faaliyete geçeceğini, bankanın inşaat sektörüne ve konut piyasasına yeni çözümler sunacağını söyledi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Emlak Bankası'nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin bilgi verdi.

"Emlak Bankası'nın tasfiyeden çıkarılması ardından çalışmalara başlandı ve Türkiye Emlak Katılım Bankası adıyla faaliyete geçirilmesine karar verildi" diyen Bakan Kurum, kapsam değişikliğinin katılım bankacılığının payını yüzde 15'e yükseltme hedefine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Hali hazırda bankacılık lisansı bulunan kurumun, faaliyete geçebilmesi için gerekli izin süreçlerinin başlatıldığına değinen Kurum, "Banka inşaat sektörüne ve konut piyasasına yeni çözümler sunacak" dedi.

BDDK'dan faaliyet izninin alınması ve merkez şubenin açılmasıyla bankanın önümüzdeki yıl hizmete başlayacağını kaydeden Kurum, "Geleneksel fonlama ve fon toplama modellerinin ötesine geçecek yapılar üzerine modelleme çalışmaları yapılmakta" diye konuştu.

2B arazilerinin satışına da değinen Kurum, bu kapsamda 531 bin adet taşınmazın toplam 11 milyar lira bedelle satışının tamamlandığını, bu rakamın 7.8 milyar lirasının tahsil edildiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İhlas finans a kayyum22 Kasım 2018 09:09

    İhlas finans ı yapsalardı

  • zeki22 Kasım 2018 08:15

    Emlak konut topluyorum çok ucuz. Geleceğin şirketi

  • geç kalıyorsunuz 22 Kasım 2018 07:55

    neyi bekliyor peki ya hadi açılakcaksa açılsın sanki muz cumhuriyetinde yaşıyoruz bir günde işlemler yapılır hangi çağda yaşıyoruz anlamıyorum devamlı açılacak açılacak eee açılsın o zaman ne bekleniyor aynı haber dönüp duruyor 

  • ALİ21 Kasım 2018 18:30

    ASYA baank tekrar açılmalı topluma güven gelmeli korkuyor insanlar diğer bank. batacak diye yastıklaltı yapıyor para altın ne varsa evlerde saklanıyor 

  • akbaba21 Kasım 2018 16:23

    iyiki  işbnaksı  zamnında  özerk  kurulmuş yoksa  buda 2003  krize   batardı türk  ticaret bankası işbnaksındada öncedir  ama  siyaset yüzünden  bankalr güme  gitti

  • Daşcı21 Kasım 2018 13:57

    Emlak bankası fikri harika. Emlak bankasının evleri. Büyük şehirlerin çehresini değiştirdi. Bu banka sayesinde diğer müteahhitler kaliteli ev yapmak zorunda kaldılar. Oturduğum evi emlak bankasından aldım memnun kaldım.

  • Tam komedi21 Kasım 2018 13:48

    Konut satışları artınca !!! Yandaş müteahhitlerin satılmayan mallarını işsizlik fonu üzerinden devlet alacak , eee işsiz kalanlarda artık maaş almaz bedava evde oturma hakkı alır !!! Not: Dayalı döşeli olsunda taşımakla uğraşmasınlar.

  • gobel6621 Kasım 2018 21:56

    Herkes başkalarını kendisi gibi sanırmış.